California Campgrounds

Albion River Campground

Aparte campground langs highway one en aan de uitmonding van de Albion river. Geen duidelijke plaatsen, op het gras, onder de brug over de rivier. Strand is dichtbij, en ligt in een baai. Aan de rivier op de campground is een visschoonmaak plaats, waar ook de zeehondjes liggen te wachten op afval. Wij vonden dit een leuke camping. Plekken met electra. Sanitair niet gebruikt. 

IMG 6856
IMG 6850
IMG 6849
IMG 6908


Bodega bay, Doran regional park

4 en half ster

4 en half ster

Campground ligt op een soort smalle landtong, aan de ene kant de zee, en aan de andere kant de bay.  Ruime plaatsen, geen hook-up, wel de gebruikelijk picknick tafel en firepit. Wij vonden dit een mooie plek. In de bay vind je veel vogelsoorten, waaronder verschillende soorten witte reigers. En er liggen veel harbor seals. Wel net als alle andere campgrounds aan de kust erg druk met name in de weekenden. 

DSC00808
img 7348 med

Black rock campground, Joshua Tree NP

4 sterren

4 sterren

Wat krappe national park campground, gelegen bij Yucca valley aan de rand van Joshua Tree NP. Een gewone campground, wat krap opgezet. Pas op voor illegale houtverkopers! Wandelgelegenheid vanaf de campground. Mooie omgeving, tussen de Joshua trees (hoe kan het ook anders)

DSC03204
Black rock canyon campground Joshua Tree national park
DSC03206
Black rock canyon campground Joshua Tree national park


Browns town campground, Bishop

3 sterren

3 sterren

Prima campground als tussen overnachting tussen Yosemite en Death Valley. Geen bijzondere campground, geen full hook-up je betaald extra voor het legen van je vuilwater tanks en innemen van schoon water. Wel goede plek om de dag te beginnen met een ontbijtje bij de Dennies en om lekker brood te kopen bij de nederlandse bakker in Bishop.

Candlestick rv park, San Francisco

2 sterren

2 sterren

De meest vreselijke campground welke wij in alle jaren bezocht hebben. Hele smalle plaatsen, in een ongure buurt. Er is een betaalde shutle naar Downtown San Francisco, maar dan zit je vast aan bepaalde tijden, en in het najaar maar 2 tijden mogelijk. Je krijgt een sleutel voor de sanitaire ruimte tegen betalen van borg, maar kan deze pas na 8.30 uur s morgens inleveren. Lastig als je vroeg weg wilt en deze borg wel terug wilt.

Chula vista rv park and resort, Chula vista (San Diego)

3 en half ster

3 en half ster

Aan de San Diego bay gelegen. Campground is een typisch rv resort. Niet hele ruime plaatsen maar wel netjes verzorgd. Je kunt vanaf de campground lopend naar de sneltram welke je zo naar Downtown San Diego brengt. Achter de campground ligt een park met een stukje zandstrand. 

IMG 2411

Convict Lake campground, vlakbij Mammoth lakes

4 en half ster

4 en half ster

Prima gelegen als tussenstop tussen Yosemite en Death Valley. Campground is zonder voorzieningen, maar ligt werkelijk prachtig aan een bergmeer omsloten door hoge bergen. Er ligt ook een lodge bij waar je volgens mij waterfietsen kunt huren in het hoogseizoen. Het gebied is net als Yosemite bear country. Je hebt dus ook bearboxen bij je site. De plekken zijn erg ruim. Tegen de avond komen de hertjes grazen op de campground en komen ook gewoon bij je plek. In onze beleving een van de mooiste plekken welke we tot nu toe bezocht hebben. 

15464427285 7ca8ae49e5 o
15464075112 b7b2cbd1df o
IMG 4490

Dockweiler Beach, Marina del Rey (LA) 

4 sterren

4 sterren

Qua campground absoluut niet bijzonder. Groot parkeerterrein, klein plekken, wel full hook-up. Maar gelegen aan het strand! Er zit een fietsverhuur op 800 meter. Het fietspad loopt voor de campground langs en je fiets zo naar Venice beach of Santa Monica (15 km) Het achtergelegen vliegveld hebben wij geen last van gehad. Wij wonen zelf onder een aanvliegroute van Schiphol en we hebben hier veel minder last gehad van vliegtuig lawaai als dat we thuis wel eens hebben. Wel duur, net zoals nagenoeg alle campgrounds langs de kust.

Update 2015

In 2015 stonden wij er in het weekend (oktober) en stond de campground helemaal vol. Erg druk dus, en reserveren in het weekend is dus gewenst. Veel mensen geeft ook meer herrie. Deze keer hadden we ook meer last van de vliegtuigen, misschien dat er deze keer een andere baan werd gebruikt? Sanitair is niet bijzonder. De ligging is en blijft goed. Met de fiets naar Venice Beach en Santa Monica gefietst.

DSC03488
DSC03538

Doheny state beach

4 sterren

4 sterren

Aan het strand, campground loopt snel vol, reserveren is gewenst. Geen hook-ups. Ruime plaatsen, sommige direct aan het strand. Mooi strand in een bay. Haven vlakbij waar kajaks gehuurd kunnen worden en waaruit whale watch tochten vertrekken. Ontbijten in de haven bij The Brig lekker en niet duur. Dana Point is ook een leuke plaats met leuke en lekkere restaurants. Vlakbij een groot en mooi winkelcentrum, Shops at Mission Viejo.

22478765149 7d46b18709 o
22248188414 c888f081bf o
22844925416 6b731a2a85 o
22857475462 b1d70e1a67 o
22882072471 78a1e3610e o

Furnace creek (Death Valley) 

5 sterren

5 sterren

Tja, Death Valley is heet, campground heeft weinig schaduw. In Death Valley is het de ervaring die telt. Je moet hier gewoon een keer overnacht hebben. Bij gebruik van de Furnace Creek campground mag je ook gebruik maken van het zwembad bij de gelijknamige ranch. Je kunt daar binnendoor naar toe, en bijv wat gaan eten bij 49’er café of the Wrangler Steakhouse.

IMG 0892

Gilroy garlic USA rv park, Gilroy

4 sterren

4 sterren

Ook weer een typisch RV Resort. Klein zwembad. Prima sanitair. In het seizoen ook veel seizoens arbeiders. Tijdens het rooiseizoen een overheersende knoflook geur. Camground ligt aan een winkelcentrum (Target, Ross Dress for less, Kohl’s) met verschillende eetgelegenheden (Starbucks, Panda express, Susi Omakase, ga zeker naar Famous Dave’s BBQ), en heel dichtbij een grote Premium Outlet en Walmart en andere winkels. Hierdoor een goede campground om te starten vanaf San Francisco.

IMG 0774

Hole in the wall campground Mohave desert

Mooi gelegen campground midden in de Mohave desert. Toen wij er waren waaide het flink en was het koud voor de tijd van jaar. Geen faciliteiten. Druk in het weekend buiten het hoogseizoen. Camping liep behoorlijk vol in de loop van middag. 

26245084049 da2b16db5f o
26245097379 690ae1cfcf o
red-rock-mojave-18

Humbolt state park, Ancient Redwoods RV Park

3 sterren

3 sterren

Campground ligt aan de Avenue of the Giants. Hier zijn we laat terecht gekomen nadat we verschillende andere campground zijn voorbij gereden omdat deze ons niet aanstonden. Het werd al donker en het regende. Camper geparkeerd, en de volgende ochtend weer weggereden. Prima dus voor een overnachting. Verder geen ervaring goed of slecht.

Indian Waters rv Resort, Indio

Groot RV park, we hebben hier 1 nacht gestaan in 2009. Prima camping voor een overnachting op doorreis. Lekker hottub, waar de kolibries in de ronte vliegen terwijl je zit te relaxen in de hottub. 


Lake Isabella KOA

3 en half ster

3 en half ster

Een gewone koa, aan Lake Isabella. Voor ons alleen maar een doorreis campground geweest. De weg ernaar toe (vanaf Bakersfield is werkelijk prachtig!)

IMG 0849

Lower little Truckee river campground

4 sterren

4 sterren

Kleine forest campground. Geen voorzieningen alleen een toilet. Wij stonden hier helemaal alleen op doorreis naar Lassen Volcanic national park. Prachtig gelegen langs een riviertje in het bos. Wel langs de doorgaande weg, maar ‚s avonds rijdt hier bijna geen verkeer meer.

15312204117 ec74e8fd9e o

Malibu beach resort, Malibu

4 sterren

4 sterren

Dure terrassen campground met een aantal plekken met prachtig uitzicht over de oceaan. Om op het strand te komen moet je de zeer drukke highway one oversteken. Een uitdaging op zich. Eenmaal op het strand is het wel leuk om even langs de beachhouses op palen te lopen. En verwacht je bijna de cast van Two and a half men tegen te komen. Verder een gewone campground welke alleen vanwege zijn liggen wat bijzonder is. Ook weer erg duur, en volgens mij in het weekend alleen voor meerdere nachten te boeken.

IMG 2730
IMG 2734
IMG 2691

Marin RV park, Larkspur

3 en half ster

3 en half ster

Geen bijzondere plaats, maar ligt op 10 min lopen van de Larkspur fast Ferry naar San Francisco. De tocht met de ferry is een belevenis op zich. Verder geen ruime plekken, en geen bijzondere campground, maar een prima uitvalshaven voor San Francisco. Ook kun je met de bus naar San Francisco (over de golden gate brigde) de bus stopt voor de campground.

DSC00931

Manzanita Campground Lassen Volcanic NP

4 sterren

4 sterren

Een typische national park campground. Ruime plekken, geen hook-up, campstore, en lake manzanita, waar je een leuke wandeling omheen kunt maken en ook hier hertjes op de campground. 

De campground zelf heeft geen dumpstation. Dit ligt aan de weg er naar toe en moet apart betaald worden (5 dollar) ook al sta je op de campground. Betalen gebeurt via het envelopjes systeem. Wij hebben twee nachten op de campground gestaan en zijn hier voor één keer burgelijk ongehoorzaam geweest. 

DSC00598

Morro Bay state park

Leuke state park campground, vlak bij Morro Bay. Dicht bij de baai, waar veel soorten vogels zitten en ook zeehonden en zeeotters. Mooie ruime plekken. 

26261063509 a57c85b235 o
26261062709 b617392092 o

Moss Landing KOA

4 en half ster

4 en half ster

Smalle plekken, beton, lelijke fabriek erachter, maar…. Strand op loopafstand, walvissen spotten vanaf het strand, zeeotters in de haven naast de campground, net zoals zeeleeuwen en zeehonden. Walvistochten vertrekken uit de haven. (op 2 min van je camper) en ’s avonds vers gevangen visgerechten eten bij Phill’s Fish Market en Eatery terwijl je de zon in de zee ziet zakken en er live muziek gespeeld wordt. Je kunt je camper hier gerust een paar dagen laten staan (Note: Marja, oke dat is mijn mening)

IMG 9068
IMG 8298
IMG 8251
IMG 8211
IMG 8922
IMG 8577 tonemapped

Mount Shasta Koa, Mount Shasta

3 en half ster

3 en half ster

Gewone KOA, in Mount Shasta. Gebruikt als doorreis campground. Wij zijn met de fiets even door Mount Shasta gefietst. Leuke hoofdstraat, met een leuk hamburgertentje, zeg maar de amerikaanse snackbar. 

IMG 5290
DSC00672

Palm Canyon campground Borrego Springs

Prachtig gelegen campground. Full hook-up plekken. Erg heet in de zomer, zelfs in oktober was het nog heet. Mooie wandeling vanaf de camping.

22846315716 7b8ae0f907 o
22872232195 dff13514b2 o
22883016381 5cb378eb88 o

Patricks point state park

Hier hebben we weer 2 nachten gestaan. Onze plek was wat krap met in en uit rijden, dus bij reserveren even opletten. Een prachtige omgeving! je staat hoog op de rotsen, met daaronder de oceaan! Sanitair niet gebruikt. We hebben hier een prachtige wandeling gemaakt langs de kust!. Zeehonden gezien! en zeeleeuwen gehoord. Echt een prachige omgeving. Ook hier de waarschuwing dat je in moutainlion gebied zit. 

48890468643 e2bb7823e8 o
48890469408 05fbcee059 o
48890470608 547e89cc6c o
48891004256 b619bc10bc o
48891004661 6c36d08f9f o
48891187572 0fb11275f8 o
48892440907 b816fab809 o

Pinewoon campground Mc Kerricher state park Fort Bragg

Prima camping, dicht bij het strand.Met zeehonden.  De dag van aankomst hebben we een stukje gefietst en gewandeld. Je kunt er een leuke wandeling maken. De omgeving is ook weer prachtig! De tweede dag zijn we naar Fort Bragg en glas beach gefietst. Lekker gegeten bij de Danny’s en koffie gedronken met gebruik van wifi bij de starbucks. Prima camping, maar net als alles langs de kust ook weer vol. 

48917474401 9ea3d8ddf8 o
48917483451 25ad6c3609 h
48917696697 cf93d3dff3 o

Point Mugu State park (Thornhill Broom Beach), Ventura. 

5 sterren

5 sterren

Niets meer dan een strook asfalt, maar langs het strand, met een filepit en picknick tafel op het strand. Zo vanuit je camper het strand opstappen. Ligt langs highway one, iets lager gelegen. Je hoort het geluid van het verkeer wel, maar ‚s avonds en ‚s nachts is deze weg een heel stuk rustiger. Vanaf het strand kun je, als je geluk hebt, de dolfijnen voorbij zien zwemmen. Ook plekken voor tent kampeerders. Je kunt je tent gewoon op het strand opzetten. Verder geen faciliteiten.

IMG 1555
DSC03350
DSC03351

Pismo Coast Village Recreation Vehicle Resort, Pismo Beach

4 sterren

4 sterren

Ook gelegen bij het strand. Vanaf de campground kun je het strand oplopen. Leuk om ook even naar de pier van Pismo beach te lopen. Een rv resort met firepits. Redelijk ruime plekken. Verder gewoon een rv resort, prima voor een overnachting op doorreis.

IMG 2793
IMG 2830

Pirate Cove resort, Moabi regional park Needles

3 en half ster

3 en half ster

Prachtig gelegen plekken aan de Colorado river, met een 'prive' strand. 'S nachts bezoek gehad van Coyotes. Leuke haven. Zal in de zomer druk zijn maar wel leuk voor kinderen. Winkel en restaurant. De camping plekken liggen wel een eindje van het centrum van het resort. Veel watersporters, dus ook drukte op de rivier. En veel muggen. Meer dan genoeg plekken in oktober.

22251388823 ae1209679b o
22846530106 136eb0f4c3 o
22883559971 0b39c73a5a o

Red rock canyon state park

Op zich een mooi gelegen campgrond. Alleen toen wij er waren stormde het, en storm in de woestijn betekent dat het zand je om de oren vliegt, en je gezandstraald wordt zodra je buiten komt. De camper heeft staan schudden van de wind. Met mooi weer en niet te veel wind lijkt me dit een fijne camping. Nu waren we blij dat we verder mochten. 

38077144776 06c53f3240 o
37990151762 f1a626a3f3 o
38131413611 9d6724de44 o


Santa Cruz/Monterey bay KOA

3 sterren

3 sterren

Prima KOA, met ruime plekken. Wij hebben hier alleen een nacht doorgebracht. Wel heel veel kolibries gezien. Duur!

IMG 2926

Silverstrand state beach, Coronado San Diego

3 en half ster

3 en half ster

Asfalt parkeerplaats, weinig ruimte bij de campground aan het strand. Voorste rij sta je direct aan het strand. Goed voor een bezoek aan Coronado en San Diego. Ligt aan drukke weg. Tunnel onder de weg door naar de baai van San Diego. In de zomer ook kajak verhuur. Was wel druk maar stond niet vol. Silverstrand moet een van de mooiste stranden van de westkust zijn. Wij waren niet onder de indruk. Ligt wel in een baai met een lang aflopend strand. Veel verschil bij eb en vloed daarom beter geschikt om te zwemmen in de zee.

22882632261 0c3ba38bfc o
22250347413 a2b41ec760 o
22249992603 0c332119f5 o
22683481290 e4a6d28a86 o-2
22845515516 8c2d7724df o

Texas springs campground (Death Valley) 

4 sterren

4 sterren

Net als Furnace Creek, geen bijzondere campground, maar het is de ervaring die telt. Zou hier zelf niet zo snel meer gaan staan maar als Furnace Creek gesloten is uitwijken naar Panamint springs. Wel Coyotes over de campground zien lopen en dat is dan wel weer leuk.

IMG 4335

Lower en North Pines campground, Yosemite

5 sterren

5 sterren

Alle pines campgrounds zijn prima, maar zeker in het hoogseizoen kan het nog wel eens lastig zijn om een plekje te bemachtigen. Dit betekent wel dat de campgrounds bijna altijd vol staan en dus druk zijn. Maar buiten het park staan betekent 1,5 uur reistijd het park in en ook weer 1,5 uur reistijd het park uit. Yosemite heeft een shuttle systeem dus eenmaal je camper op de campground geparkeerd betekent ook dat je hem kunt laten staan. Verder zoals iedere campground op een national park. Geen voorzieningen.

IMG 0806
DSC01221© MarenKo 2013