New Mexico Campgrounds

Onze ervaringen met campgrounds in New Mexico Amerika

Abiquiu Dam campground, Abiquiu. 

5 sterren

5 sterren

Hier terecht gekomen nadat we het weer even zat waren. Gebeurt wel vaker tijdens onze rondreizen, en dan gooien we de kop in wind, rijden niet meer volgens de route en gaan op zoek naar een leuke plek. En zo kwamen we hier terecht. Wat een prachtige plek. Ik denk de meest ruime plekken welke we ooit gehad hebben, met een geweldig uitzicht over Lake Abiquiu. Je kunt naar het meer lopen en waarschijnlijk kun je daar ook nog wel lekker in zwemmen. Een heerlijke plek weg van de drukte, om even bij te komen. 

Update 2016

In 2016 hebben we hier weer twee nachten gestaan. Blijft een prachtige plek. We waren nu wel in oktober ipv september, en de campground stond vol! Was ook wel in het weekend, op maandag vertrokken er wel weer veel mensen. Een heerlijke camping om even bij te komen van de drukte in Albuquerque. 

DSC00577-border
DSC00578-border
IMG 6587-border
IMG 6588-border
 MG 6586-border
IMG 6597-border
abiquiu 2
abiquiu

Coronado Campground, Bernalillo 

Wij hebben hier 4 nachten gestaan voor een bezoek aan Albuquerque Balloon fiesta.

Prima campground, wel in stedelijk gebied, maar aan de Rio Grande en toch nog redelijk in de natuur. Wij hebben naast de campground, en een drukke weg, twee coyotes zien lopen. Er zit een IHOP op loop afstand. Dichtbij zit een laundry, en mogelijkheden om boodschappen te doen.

bernalillo


Central KOA, Albuquerque. 

3 en half ster

3 en half ster

KOA ligt in Albuquerque, grote campground. Goed gelegen voor een bezoek aan Albuquerque en een ritje met Sandia peak tramway naar Sandia Peak (10,378) Van waar je een geweldig uitzicht hebt over Albuquerque en verder. 

Cibola Sands KOA, Grants. 

3 en half ster

3 en half ster

Gewoon een koa naast een lava veld. Goed gelegen voor een bezoek aan El Malpais national monument en El Morro national monument en Bandera ice cave. Ook hier kun je eten bestellen op de campground. Prima plekken, zoals iedere KOA.

IMG 6109-border

City of Rocks state park, Demming. 

5 sterren

5 sterren

In de middle of nowhere geleden campground, bij een hoop grote stenen (City of Rocks) Full hook-up plekken (vlakke plekken met overdekte picknick tafel) en leuke ruime plekken tussen de rotsen. Kolibries vliegen rond je hoofd. S nachts hoor je de coyotes huilen en roepen terwijl ze zich verzamelen. Bij helder weer heb je hier vanwege de afgelegen ligging een geweldig zicht op miljarden sterren! Een van de meest bijzondere overnachtingen tot nu toe!

IMG 6263-border
IMG 6283-border
IMG 6261-border
IMG 6271-border
IMG 6274-border

Elephant Butte State park, Elephant Butte

Campground bij het gelijknamig state park. Elephant Butte heeft een groot meer, je mag hier met je camper ook op het strand aan het meer staan. Wij hebben dit niet gedaan, maar op de campground met uitzicht op het meer gestaan. Wij stonden op de eerste rij, en keken zo onver het meer uit. De plekken hebben elektra en water. Wij hebben hier twee nachten gestaan, in de zomer zal het hier heet zijn, maar je kunt verkoeling zoeken in het meer. Op de campground lopen veel konijnen en Quails rond. 

elephant butte 2
elephant butte

Rancheros de Santa Fe, Santa Fe. 

4 sterren

4 sterren

Campground ligt aan de rand van Santa Fe. Het is een private campground maar het lijkt bijna een state park. Mooi tussen de bomen gelegen. Leuke plekken, niet helemaal vlak, met fire pit.

Wij hebben vanaf deze campground Santa Fe bezocht.

IMG 6524-border
IMG 6525-border
IMG 6526-border

Roadrunner campground, Alamogordo. 

3 en half ster

3 en half ster

Prima overnachtings campground. Geen bijzondere ligging. Maar goede uitvalsbasis voor White sands national park.  Verder niets bijzonders.


Taos Valley RV park, Taos. 

4 sterren

4 sterren

Een gewone campground. Normale plekken, full hook-up. Leuk schaduw hokje bij de campground. Prima uitvalsbasis voor Taos en Taos Pueblo. Op loop afstand een mexicaans afhaal restaurant waar je heerlijk mexicaans eten kunt halen. De Applebees welke een stukje verder zit, is het slechtste restaurant waar we ooit gegeten hebben.

IMG 6722-border
IMG 6723-border

USA rv park, Gallup.  

3 en half ster

3 en half ster

Prima campground, aardige eigenaren. Je kunt hier eten bestellen wat dan bij je camper gebracht wordt. Goede plek wanneer je op doorreis bent.


Valley of fires state park campground, Carrizozo. 

Zeer nette campground in het state park Valley of Fires (http://www.americansouthwest.net/new_mexico/valley_of_fires/recreation_area.html) Niet te verwarren met Valley of fire in Nevada. Dit park is een Lava tube. Er loopt een nature trail door. Zelf in het naseizoen was het hiet nog erg heet. De plekken zijn vlak (asfalt) met een overdekte picknicktafel. Ruim opgezet. In het lava zitten veel hagedissen. 

Valley of fires SP
 MG 6439-border© MarenKo 2013