California campgrouds

Bodega bay, Doran regional park

Campground ligt op een soort smalle landtong, aan de ene kant de zee, en aan de andere kant de bay. Ruime plaatsen, geen hook-up, wel de gebruikelijk picknick tafel en firepit. Wij vonden dit een mooie plek. In de bay vind je veel vogelsoorten, waaronder verschillende soorten witte reigers. En er liggen veel harbor seals. Wel net als alle andere campgrounds aan de kust erg druk met name in de weekenden.

Black rock campground, Joshua Tree NP

Wat krappe national park campground, gelegen bij Yucca valley aan de rand van Joshua Tree NP. Een gewone campground, wat krap opgezet. Pas op voor illegale houtverkopers! Wandelgelegenheid vanaf de campground. Mooie omgeving, tussen de Joshua trees (hoe kan het ook anders)

Black rock canyon campground Joshua Tree national park

Browns town campground, Bishop

Prima campground als tussen overnachting tussen Yosemite en Death Valley. Geen bijzondere campground, geen full hook-up je betaald extra voor het legen van je vuilwater tanks en innemen van schoon water. Wel goede plek om de dag te beginnen met een ontbijtje bij de Dennies en om lekker brood te kopen bij de nederlandse bakker in Bishop.

Candlestick rv park, San Francisco

De meest vreselijke campground welke wij in alle jaren bezocht hebben. Hele smalle plaatsen, in een ongure buurt. Er is een betaalde shutle naar Downtown San Francisco, maar dan zit je vast aan bepaalde tijden, en in het najaar maar 2 tijden mogelijk. Je krijgt een sleutel voor de sanitaire ruimte tegen betalen van borg, maar kan deze pas na 8.30 uur s morgens inleveren. Lastig als je vroeg weg wilt en deze borg wel terug wilt.

Chula vista rv park and resort, Chula vista (San Diego)

Aan de San Diego bay gelegen. Campground is een typisch rv resort. Niet hele ruime plaatsen maar wel netjes verzorgd. Je kunt vanaf de campground lopend naar de sneltram welke je zo naar Downtown San Diego brengt. Achter de campground ligt een park met een stukje zandstrand.

Convict Lake campground, vlakbij Mammoth lakes

Prima gelegen als tussenstop tussen Yosemite en Death Valley. Campground is zonder voorzieningen, maar ligt werkelijk prachtig aan een bergmeer omsloten door hoge bergen. Er ligt ook een lodge bij waar je volgens mij waterfietsen kunt huren in het hoogseizoen. Het gebied is net als Yosemite bear country. Je hebt dus ook bearboxen bij je site. De plekken zijn erg ruim. Tegen de avond komen de hertjes grazen op de campground en komen ook gewoon bij je plek. In onze beleving een van de mooiste plekken welke we tot nu toe bezocht hebben.

Dockweiler Beach, Marina del Rey (LA)

Qua campground absoluut niet bijzonder. Groot parkeerterrein, klein plekken, wel full hook-up. Maar gelegen aan het strand! Er zit een fietsverhuur op 800 meter. Het fietspad loopt voor de campground langs en je fiets zo naar Venice beach of Santa Monica (15 km) Het achtergelegen vliegveld hebben wij geen last van gehad. Wij wonen zelf onder een aanvliegroute van Schiphol en we hebben hier veel minder last gehad van vliegtuig lawaai als dat we thuis wel eens hebben. Wel duur, net zoals nagenoeg alle campgrounds langs de kust.

Update 2015

In 2015 stonden wij er in het weekend (oktober) en stond de campground helemaal vol. Erg druk dus, en reserveren in het weekend is dus gewenst. Veel mensen geeft ook meer herrie. Deze keer hadden we ook meer last van de vliegtuigen, misschien dat er deze keer een andere baan werd gebruikt? Sanitair is niet bijzonder. De ligging is en blijft goed. Met de fiets naar Venice Beach en Santa Monica gefietst.

Doheny state beach

Aan het strand, campground loopt snel vol, reserveren is gewenst. Geen hook-ups. Ruime plaatsen, sommige direct aan het strand. Mooi strand in een bay. Haven vlakbij waar kajaks gehuurd kunnen worden en waaruit whale watch tochten vertrekken. Ontbijten in de haven bij The Brig lekker en niet duur. Dana Point is ook een leuke plaats met leuke en lekkere restaurants. Vlakbij een groot en mooi winkelcentrum, Shops at Mission Viejo.

Furnace creek (Death Valley)

Tja, Death Valley is heet, campground heeft weinig schaduw. In Death Valley is het de ervaring die telt. Je moet hier gewoon een keer overnacht hebben. Bij gebruik van de Furnace Creek campground mag je ook gebruik maken van het zwembad bij de gelijknamige ranch. Je kunt daar binnendoor naar toe, en bijv wat gaan eten bij 49’er café of the Wrangler Steakhouse.

Gilroy garlic USA rv park, Gilroy

Ook weer een typisch RV Resort. Klein zwembad. Prima sanitair. In het seizoen ook veel seizoens arbeiders. Tijdens het rooiseizoen een overheersende knoflook geur. Camground ligt aan een winkelcentrum (Target, Ross Dress for less, Kohl’s) met verschillende eetgelegenheden (Starbucks, Panda express, Susi Omakase, ga zeker naar Famous Dave’s BBQ), en heel dichtbij een grote Premium Outlet en Walmart en andere winkels. Hierdoor een goede campground om te starten vanaf San Francisco.

Hole in the wall campground Mohave desert

Mooi gelegen campground midden in de Mohave desert. Toen wij er waren waaide het flink en was het koud voor de tijd van jaar. Geen faciliteiten. Druk in het weekend buiten het hoogseizoen. Camping liep behoorlijk vol in de loop van middag.

Humbolt state park, Ancient Redwoods RV Park

Campground ligt aan de Avenue of the Giants. Hier zijn we laat terecht gekomen nadat we verschillende andere campground zijn voorbij gereden omdat deze ons niet aanstonden. Het werd al donker en het regende. Camper geparkeerd, en de volgende ochtend weer weggereden. Prima dus voor een overnachting. Verder geen ervaring goed of slecht.

Indian Waters rv Resort, Indio

Groot RV park, we hebben hier 1 nacht gestaan in 2009. Prima camping voor een overnachting op doorreis. Lekker hottub, waar de kolibries in de ronte vliegen terwijl je zit te relaxen in de hottub.

Lake Isabella KOA

Een gewone koa, aan Lake Isabella. Voor ons alleen maar een doorreis campground geweest. De weg ernaar toe (vanaf Bakersfield is werkelijk prachtig!)

Lower little Truckee river campground

Kleine forest campground. Geen voorzieningen alleen een toilet. Wij stonden hier helemaal alleen op doorreis naar Lassen Volcanic national park. Prachtig gelegen langs een riviertje in het bos. Wel langs de doorgaande weg, maar ‚s avonds rijdt hier bijna geen verkeer meer.

Malibu beach resort, Malibu

Dure terrassen campground met een aantal plekken met prachtig uitzicht over de oceaan. Om op het strand te komen moet je de zeer drukke highway one oversteken. Een uitdaging op zich. Eenmaal op het strand is het wel leuk om even langs de beachhouses op palen te lopen. En verwacht je bijna de cast van Two and a half men tegen te komen. Verder een gewone campground welke alleen vanwege zijn liggen wat bijzonder is. Ook weer erg duur, en volgens mij in het weekend alleen voor meerdere nachten te boeken.

Marin RV park, Larkspur

Geen bijzondere plaats, maar ligt op 10 min lopen van de Larkspur fast Ferry naar San Francisco. De tocht met de ferry is een belevenis op zich. Verder geen ruime plekken, en geen bijzondere campground, maar een prima uitvalshaven voor San Francisco. Ook kun je met de bus naar San Francisco (over de golden gate brigde) de bus stopt voor de campground.

Manzanita Campground Lassen Volcanic NP

Een typische national park campground. Ruime plekken, geen hook-up, campstore, en lake manzanita, waar je een leuke wandeling omheen kunt maken en ook hier hertjes op de campground.

De campground zelf heeft geen dumpstation. Dit ligt aan de weg er naar toe en moet apart betaald worden (5 dollar) ook al sta je op de campground. Betalen gebeurt via het envelopjes systeem. Wij hebben twee nachten op de campground gestaan en zijn hier voor één keer burgelijk ongehoorzaam geweest.

Morro Bay state park

Leuke state park campground, vlak bij Morro Bay. Dicht bij de baai, waar veel soorten vogels zitten en ook zeehonden en zeeotters. Mooie ruime plekken.

Moss Landing KOA

Smalle plekken, beton, lelijke fabriek erachter, maar…. Strand op loopafstand, walvissen spotten vanaf het strand, zeeotters in de haven naast de campground, net zoals zeeleeuwen en zeehonden. Walvistochten vertrekken uit de haven. (op 2 min van je camper) en ’s avonds vers gevangen visgerechten eten bij Phill’s Fish Market en Eatery terwijl je de zon in de zee ziet zakken en er live muziek gespeeld wordt. Je kunt je camper hier gerust een paar dagen laten staan (Note: Marja, oke dat is mijn mening)

4 en half ster

Mount Shasta Koa, Mount Shasta

Gewone KOA, in Mount Shasta. Gebruikt als doorreis campground. Wij zijn met de fiets even door Mount Shasta gefietst. Leuke hoofdstraat, met een leuk hamburgertentje, zeg maar de amerikaanse snackbar.

Palm Canyon campground Borrego Springs

Prachtig gelegen campground. Full hook-up plekken. Erg heet in de zomer, zelfs in oktober was het nog heet. Mooie wandeling vanaf de camping.

Patricks point state park

Hier hebben we weer 2 nachten gestaan. Onze plek was wat krap met in en uit rijden, dus bij reserveren even opletten. Een prachtige omgeving! je staat hoog op de rotsen, met daaronder de oceaan! Sanitair niet gebruikt. We hebben hier een prachtige wandeling gemaakt langs de kust!. Zeehonden gezien! en zeeleeuwen gehoord. Echt een prachige omgeving. Ook hier de waarschuwing dat je in moutainlion gebied zit.

Pinewood campground Mc Kerricher state park Fort Bragg

Prima camping, dicht bij het strand.Met zeehonden. De dag van aankomst hebben we een stukje gefietst en gewandeld. Je kunt er een leuke wandeling maken. De omgeving is ook weer prachtig! De tweede dag zijn we naar Fort Bragg en glas beach gefietst. Lekker gegeten bij de Danny’s en koffie gedronken met gebruik van wifi bij de starbucks. Prima camping, maar net als alles langs de kust ook weer vol.

Point Mugu State park (Thornhill Broom Beach), Ventura.

Niets meer dan een strook asfalt, maar langs het strand, met een filepit en picknick tafel op het strand. Zo vanuit je camper het strand opstappen. Ligt langs highway one, iets lager gelegen. Je hoort het geluid van het verkeer wel, maar ‚s avonds en ‚s nachts is deze weg een heel stuk rustiger. Vanaf het strand kun je, als je geluk hebt, de dolfijnen voorbij zien zwemmen. Ook plekken voor tent kampeerders. Je kunt je tent gewoon op het strand opzetten. Verder geen faciliteiten.

5 sterren

Pismo Coast Village Recreation Vehicle Resort, Pismo Beach

Ook gelegen bij het strand. Vanaf de campground kun je het strand oplopen. Leuk om ook even naar de pier van Pismo beach te lopen. Een rv resort met firepits. Redelijk ruime plekken. Verder gewoon een rv resort, prima voor een overnachting op doorreis.

Pirate Cove resort, Moabi regional park Needles

Prachtig gelegen plekken aan de Colorado river, met een 'prive' strand. 'S nachts bezoek gehad van Coyotes. Leuke haven. Zal in de zomer druk zijn maar wel leuk voor kinderen. Winkel en restaurant. De camping plekken liggen wel een eindje van het centrum van het resort. Veel watersporters, dus ook drukte op de rivier. En veel muggen. Meer dan genoeg plekken in oktober.

Red rock canyon state park

Op zich een mooi gelegen campgrond. Alleen toen wij er waren stormde het, en storm in de woestijn betekent dat het zand je om de oren vliegt, en je gezandstraald wordt zodra je buiten komt. De camper heeft staan schudden van de wind. Met mooi weer en niet te veel wind lijkt me dit een fijne camping. Nu waren we blij dat we verder mochten.

Santa Cruz/Monterey bay KOA

Prima KOA, met ruime plekken. Wij hebben hier alleen een nacht doorgebracht. Wel heel veel kolibries gezien. Duur!

Silverstrand state beach, Coronado San Diego

Asfalt parkeerplaats, weinig ruimte bij de campground aan het strand. Voorste rij sta je direct aan het strand. Goed voor een bezoek aan Coronado en San Diego. Ligt aan drukke weg. Tunnel onder de weg door naar de baai van San Diego. In de zomer ook kajak verhuur. Was wel druk maar stond niet vol. Silverstrand moet een van de mooiste stranden van de westkust zijn. Wij waren niet onder de indruk. Ligt wel in een baai met een lang aflopend strand. Veel verschil bij eb en vloed daarom beter geschikt om te zwemmen in de zee.

Texas springs campground (Death Valley)

Net als Furnace Creek, geen bijzondere campground, maar het is de ervaring die telt. Zou hier zelf niet zo snel meer gaan staan maar als Furnace Creek gesloten is uitwijken naar Panamint springs. Wel Coyotes over de campground zien lopen en dat is dan wel weer leuk.

Lower en North Pines campground, Yosemite

Alle pines campgrounds zijn prima, maar zeker in het hoogseizoen kan het nog wel eens lastig zijn om een plekje te bemachtigen. Dit betekent wel dat de campgrounds bijna altijd vol staan en dus druk zijn. Maar buiten het park staan betekent 1,5 uur reistijd het park in en ook weer 1,5 uur reistijd het park uit. Yosemite heeft een shuttle systeem dus eenmaal je camper op de campground geparkeerd betekent ook dat je hem kunt laten staan. Verder zoals iedere campground op een national park. Geen voorzieningen.

Zephyr Cove Resort (lake Tahoe)

Campground langs drukke weg bij Zephyr Cove. Aan de overkant ligt Lake Tahoe. Wat dat betreft een prima locatie. De camping ligt in het bos, ongelijke plekken, soms wat krap vanwege de bomen. Wij zouden hier twee nachten blijven staan, maar de weg was erg aanwezig. Verder is dit een van de duurste campings die we gehad hebben in Amerika. 89 dollar, we vroegen nog of dit voor twee nachten was, maar nee, per nacht. 

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour


Camperreizen Amerika

Camperreizen Europa