North Carolina Campgrounds

Cape Hattaras KOA, Rodanthe

Tot vorig jaar de duurste campground waar we ook geweest zijn. Maar ligt aan het strand, met een schommelbank bij de plek, naast de gebruikelijke picknictafel. Geen simpele douches maar een complete badkamer, met toilet, wastafel met spiegel, en meer dan voldoende ruimte voor je kleren. Ruimer hebben we het nog niet gezien. Helaas werden wij er zelfs in oktober nog lek gestoken door de muggen. (ze schijnen met name mij erg lekker te vinden). Wij hadden een lekke band met de fiets en wel een nieuwe band maar geen gereedschap. Een zeer aardige jongeman, die toevallig heel veel verstand had van fietsen, en al jaren niet anders deed dan fietsen in en uit elkaar halen (tot ongenoegen van zijn moeder) Nadat wij deze jongen een leuke fooi hadden gegeven voor zijn diensten kwam hij ongeveer om het half uur vragen of we nog iets nodig hadden :)

Cherokee / Great Smokey mountains KOA, Cherokee

Toen wij in deze omgeving waren hadden we het ongeluk dat er precies vanaf het moment waarop de camper ophaalde tot 17 oktober een Gouvernement Shutdown was. Dat betekent dat alles van de overheid gesloten is. Hierdoor waren ook alle campgrounds in Nationale parken gesloten. En dit betekende dat iedereen uit moest wijken naar de gewone campgrounds. De camping stond dan ook afgeladen vol. Wij wilde hier twee nachten blijven maar hebben er vanwege de drukte vanaf gezien. Onze camper stond naast een springkussen geparkeerd, dus de hele tijd gillende en schreeuwende kinderen naast de camper. Voor ouders met kinderen zal dit een geweldige camping zijn. Er wordt veel georganiseerd voor kinderen, en er is veel vermaak. Wij staan toch liever iets rustiger.

Creekside Mountain Camping, Cave

Zeer krappe campground. Wel dicht bij Lake Lure en Chimney Rock state park (film: the last of the Mohicans)

Jordan Lake RA, Apex

Mooi gelegen campground aan Lake Jordan. Goede uitvals camping voor een bezoek aan Raleigh. 1 nadeel het hek van de campground gaat om 8.00 uur dicht. En de camper is dan zeker nog 2 km lopen, misschien zelfs wel meer. Mooie ruime plekken, vanaf je plek zo naar het meer lopen.

4 sterren

Pettigrew State park, Creswel

Kleine state park campground. Er staat een oud huis uit de tijd van de slavernij. Wij hebben hier gestaan omdat hier en bij verschillende national refegus zwarte beren zitten. Oa. Pocosin lakes en Mattamuskeet. Wat hier ook veel zit zijn muggen, dus zorg voor een goede muggenspray. In de zomer zal het hier ook erg warm en vochtig zijn.

Stone mountain state park

Terecht gekomen omdat er aan de shutdown maar geen eind kwam. Leuk state park, met herten, en een prachtig wandeling! Met een geweldig uitzicht en langs een mooie waterval.

Prima campground met vlakke plekken en electriciteit.

4 en half ster

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour


Camperreizen Amerika

Camperreizen Europa