Utah campgrounds

Bear Lake state park campground

Full hook-up plekken. Leuk state park, ruime plekken, sanitair niet om over naar huis te schrijven. Aan een groot meer, plekken met uitzicht op het meer, en overkapping bij de plek. In september was het er niet vol, maar wel redelijk druk aan het einde van de dag. Prima camping voor op doorreis naar Grand Teton

Bullfrog Marina, Glenn canyon ra

De bedoeling was om weer een keer bij Hite te gaan staan, maar deze campground was vanwege de lage waterstand gesloten. Dus zijn we op aanraden van de park ranger doorgereden naar Bullfrog. Door de toch nog lange afstand kwamen we hier pas einde van de middag aan en zijn de volgende ochtend weer vroeg weggereden. De plekken zijn wel ruim, en vlak. Onze plek had zicht op het meer. Verder hebben we hier niets gedaan dus niet veel ervaringen om te delen.

Cadillac ranch rv park, Bluff.

Deze campground was de grote verrassing tijdens onze eerste reis. We hadden geen zin meer om in Moab te blijven en zijn toen alvast richting Monument Valley gaan rijden. Tegen de avond op deze campground terecht gekomen. Wat een schattige campground! Een leuk meertje met eenden. Niet te groot, prima plekken. Mooie omgeving, en de eigenaar houdt er een halve dierentuin op na, me ezels, geiten, kippen, paarden, emoe's en meer. Met name de bomen met herfstkleuren maakte het helemaal af.

Canyonlands RV resort, Moab.

Prima campground, vlakke maar wel wat smalle plaatsen. Prima sanitair. Klein zwembad aan de straat kant. Het voordeel van deze campground is dat het in Moab ligt. Je kunt lopend naar de winkels en restaurantjes. Ga ook vooral iets eten bij Moabs brewery. En neem daar een lekker eigengebrouwen biertje bij! De campground is vanwege Moab en de ligging wel erg populair, met name in het hoogseizoen, wat in Moab juist in het najaar en voorjaar ligt. Reserveren is dus aanbevolen.

Update 2015

Vroeg reserveren, campground stond helemaal vol. Ook hier waren we in het weekend en in oktober.

Cedar City KOA

Een gewone KOA in Cedar City, niets bijzonders. Hier gaan staan om een was te draaien, even weer wifi te hebben, en een keer ergens te kunnen ontbijten en’s avonds uit eten te kunnen gaan. Een prima doorgangs camping, niets meer niets minder.

Tweede keer, gewoon een KOA, restaurants in de buurt, en een goede wasserette. Prima sanitair, vriendelijke mensen

Devils garden campground Arches NP

Geweldig gelegen campground aan het eind van Arches national park. Ook hier is reserveren gewenst, campground stond vol (oktober) Vanaf de campground zijn verschillende mooie wandelingen te maken.

Fruita campground, Capitol Reef.

Zeer leuke campground, prachtig gelegen in Capitol Reef national park. In een boomgaard, de hertjes lopen hier over de campground en de omgeving is prachtig. Vanaf de campground loopt een trail naar het visitor centre. En er loopt vanaf de campground een trail bergop. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over Capitol reef. De plekken zijn ook hier weer ruim. Let wel: je kunt hier niet reserveren, en de campground is erg populair. Je moet hier dus zeker in het hoogseizoen vroeg aanwezig zijn (rond 12.00 uur) wil je een plek hebben.

Update 2015

Hier kwamen we om 12.15 aan en er waren nog maar 3 plekken beschikbaar. Reserveren kan niet, dus vroeg aanwezig zijn wanneer je een plekje op deze campground wilt hebben. Ook hier was het oktober.

Hite marina campgroud, Hite.

In het uiterste puntje van Glenn canyon recreational area, aan de UT95 (een van de mooiste wegen van Amerika) Er is hier een "echte" campground, maar je mag ook gewoon ergens een plekje aan het water zoeken. Dit hebben wij gedaan, en het was een geweldige ervaring. Aan de colorado river, ik zelf heb nog een tijdje in het water gelegen. Je kunt hier natuurlijk ook zwemmen, en varen. s avonds de bbq aan, en een kampvuur. Donker is hier nog echt donker. Tussen de hoge rode rotsen. Er zijn geen faciliteiten. Maar het is de ervaring die telt.

Horsethief campground, Canyonlands.

Het plan was om op de campground bij Canyonland NP of Dead horse point sp te gaan staan. Helaas waren deze twee campgrounds vol. Deze forrest campground ligt ongeveer tegenover de ingang naar Dead horse point state park. Ruime vlakken plekken, mooie omgeving. Prima voor een bezoek aan Canyonlands NP en Dead horse point sp.

Kanab RV corral, Kanab.

Kleine campground gerund door een nederlands stel. Kleine plekken, maar wel in Kanab. Wij hebben hier gestaan omdat we de volgende dag met Terry naar White pocket zouden gaan. Prima campground niet bijzonder. Ook geschikt wanneer je een bezoek wilt brengen aan Best friends animal sancturary.

Kodachrome Basin state park campground

Prachtig gelegen campground in het gelijknamige state park. Hier hadden we graag langer gestaan, maar ook hier was het vol toen we aankwamen en was er nog 1 plek beschikbaar voor 1 nacht. De volgende ochtend hebben we hier paardgereden, want ook erg leuk was. Je kunt dit bespreken bij het kantoortje vlak voor de ingang van de campground.

Ruby's inn rv park, bij Bryce Canyon np.

Toen wij hier in oktober stonden was de campground bijna uitgestorven. Bryce Canyon is gelegen op 2500 meter, wat ik oktober kan betekenen dat het‚s nachts koud is (vorst). De camping ligt naast het resort waar je kunt eten, tevens is er een soort snackbar waar je eten (hamburgers en friet) af kunt halen. En er is een souverniers winkeltje. Aan de overkant kun je paardrijden en wordt er zomers een rodeo show gegeven (geen authentieke, maar echt voor de touristen)

Update 2015

Ook deze campground stond behoorlijk vol in oktober. Maar er waren nog wel plekken beschikbaar. Ook hier herten op de campground. Wel koud 's nachts.

Thousands Lakes RV park, Torrey

Deze keer bewust voor deze campground gekozen ipv Fruita in Capitol Reef, omdat deze camping ook Jeeps verhuurd. Prima gelegen camping, prachtig uitzicht. En zoals gezegd, je kunt hier een jeep huren om de volgende dag off road te gaan rijden in bijvoorbeeld Capitol Reef national park (een aanrader!)

Douches zijn prima!

Watchman Campground, Zion NP

Prachtig gelegen, omsloten door hoge rode rots wanden, aan de Virgin river. Zomers kun je je hier met opblaasbanden door heen laten drijven. De omgeving is werkelijk geweldig. S avonds als het donker is, en de lucht helder kun je hier bij het kampvuur zitten en genieten van de overweldigende sterren hemel. Watchman is een van onze meest favoriete campgrounds. Op loop afstand van de shuttle bus het park in. De camper kan blijven staan. Er rijden ook Shuttle bussen Springdale in. Hiermee kun je Springdale verkennen of/en wat gaan eten in Springdale.

Update 2015

Ook deze campground stond helemaal vol in oktober. 3 maanden van te voren gereserveerd omdat er nog maar 3 plekken beschikbaar waren. Ook hier is reserveren gewenst. Park zelf was ook erg druk. Mijn zoon maakte de opmerking dat het wel leek alsof we naar de Dierentuin gingen.

Update 2016

Wederom in het weekend, en met een voor de helft gesloten campground. Het was nog drukker dan in 2015, ondanks dat wij dit een van de mooiste parken vinden, gaan we hier niet meer naar toe. Veel en Veel te druk. Geen parkeerplek meer beschikbaar in Springdale, enorme lange wachtrijen voor de Shuttle bus. Jammer, maar helaas.

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour