20 april Getting sprayed

Voor vandaag hebben we vier tickets gereserveerd voor een bezoek aan het Een opvang, rescue en fok organisatie voorVandaag staat hetConservators’ Center,Tiger-rescue in Medane op het programma. Daar worden tijgers, leeuwen, cheetah's, vossen, wolven en nog veel meer dieren/diertjes (bijv. ook the singing dog) opgevangen. Je vraagt je daarbij af waar dan die tijgers en leeuwen vandaan komen. Worden die echt door mensen gehouden daar in Amerika. Kennelijk wel.

We worden rondgeleid door een nogal snel pratende jongedame, die van alles weet te vertellen over de dieren. Bijvoorbeeld bij de leeuwen. Ze vertelt dat de mannetjesleeuw af en toe zijn territorium markeert door te "sprayen". Dat doen ze vaak naar het gaas, waar de mensen achter staan. Het beste dat je dan kunt doen is niet achteruit rennen, want dan ben je te laat, maar een paar passen opzij doen.

Nou moet toch lukken denk je zo. Behalve dan als er een oud dametje naast je staat, die niet zo snel in de gaten heeft dat ze moet "moven", zoals Marja ontdekt als een grote leeuw zich vlak voor haar omdraait. Gelukkig krijgt ze niet de volle lading, maar net nog wel een paar druppeltjes op haar jas.

Ook hier worden natuurlijk de nodige foto's gemaakt.

Onderweg naar huis lunchen we bij the Blue Ribbon. Zo'n echt Amerikaans eethuisje.

En we doen nog "even" een Outlet aan.

En 's-avonds eten we pizza's bij de Pizzahut. De left-overs krijgen we mee naar huis.

Volg ons

Youtube: Marenko Buscamper.              Instagram: Marenkoontour


Camperreizen Amerika

Camperreizen Europa