Arizona Campgrounds

Black Barts campground, Flagstaff

Deze campground hadden we van te voren online uitgezocht. Op foto’s en google maps leek het een prima campground. De ligging was ook goed. Dicht bij een Outback Steakhouse en een Cracker barrel. 

Aangekomen op de campground, zag het er allemaal wat vervallen uit. Geen Wifi, ongelijke plekken. Oud sanitair. En we werden naast een ogenschijnlijk dakloos, navajo gezin gezet. Kinderen zagen er vervuild uit, liepen om de camper te rennen. Vader had de broek ongeveer op de knieën hangen, en zag er ook niet echt betrouwbaar uit. Ik weet dat het allemaal interpretatie is, maar wij voelden ons niet prettig op deze campground, en zijn er dus weer weggegaan. Naar de KOA welke een stukje verderop ligt. 

Black Canyon city KOA

drieenhalve ster

3 en half ster

Een gewone KOA, vlakbij de snelweg. Wij hebben hier gestaan omdat er een Outlet vlakbij ligt. Niets mis mee, ook niets bijzonders.

DSC04198 (1)

Catalina State park

5 sterren

5 sterren

 Mooie ruime plaatsen met electra. Prachtige omgeving. Veel wildlife. Mooi startpunt voor verschillende wandelingen. Dichtbij winkels en restaurants. Het best verzorgde sanitair wat we ooit op een campground zijn tegengekomen. 

IMG 2069

Cottonwood Campground, Canyon the Chelly NP

3 sterren

3 sterren

Gratis campground bij National park Canyon the Chelly. Ruime plekken met de gebruikelijke picnick tafel en firepit. Op de een of andere manier voelde deze campground niet goed. Dat kan ook komen door dat het in Navajo gebied ligt. Het lijkt romantisch om in Navajo gebied te kamperen, tussen de indianen, maar het tegendeel is waar. De Navajo’s blinken niet uit in vriendelijkheid. Je voelt je zelfs niet echt welkom. Verder liepen er, zoals gebruikelijk in Navajo gebied, heel vee zwerfhonden over de campground. Nu ben in wel een honden liefhebber, maar veel half wilde zwerfhonden rond je camper vindt ik dan toch weer wat minder.

Flagstaff KOA

Prima campground, een echte KOA. Veel bomen op de campground. Goede wifi bij het toilet gebouw. We hebben hier maar 1 nacht gestaan, en zijn alleen de avond op de camping geweest. De sfeer op deze campground voelde in ieder geval veel beter aan dan bij Black Barts campground.

flagstaff 2
flagstaff
flagstaff 3


Gouldings Monument Valley

4 sterren

4 sterren

Op zich helemaal geen bijzondere campground. 

Wat deze campground bijzonder maakt is de nabijheid van de mitten van Monument valley. En wanneer je de juist plek hebt heb je vanaf je plek ook nog eens zicht op de mitten. Verder heeft deze campground alles wat nodig is, en kun je met een gratis (fooi) shuttle naar de lodge gebracht worden waar je een kleine tentoonstelling over John Wayne kunt zien over de films die er gemaakt zijn. 

IMG 2003
IMG 2018

Grand Canyon North rim

4 en half ster

4 en half ster

Een national park campground. Dus geen electra en andere voorzieningen. Wel wifi bij de campground store en stoelen en electra aansluitingen aan de buitenkant van de store waar je dus kunt gaan zitten met je laptop. Ook binnen een zitje met stopcontacten. Een klein schalige counter waar je iets te eten en koffie kunt halen. 

De campground zelf heeft een aantal plekken die aan de rim liggen. Deze plekken kosten iets meer. Je hebt ook niet echt uitzicht op de rim maar op een soort zijtak. Desondanks een geweldige plek om te staan. Daarbij is de North rim rustiger en in onze ogen mooier dan de south rim.

DSC01674

Katharine landing

Katharine landing maakt onderdeel uit van Lake Powell national recreation area. De campground ligt vlakbij Lake Powel (een uitloper, waar het meer weer overgaat in de Colorado River) Prima campground, zoals ze zijn op nationale parken. Picknick tafel en fire ring. Veel Quails op de campground. In de zomer maanden zal het hier druk zijn met watersporters. In het najaar een heerlijk rustige campground, met heerlijk weer

katharina 2
katharina
katharina 3
katharina 5
katharina 4


Kingman KOA

3 sterren

3 sterren

Simpele KOA aan de rand van Kingman. Prima campground voor een overnachting en het draaien van een was. Geen schaduw plekken, veel grind. Kartchner state park

4 sterren

4 sterren

Prima verzorgde campground vlakbij Kartchner Caverns. Mooie vlakke plekken. Mooie omgeving. Elektra en water aansluiting. Sanitair niet geweest. Vanaf de campground kun je een mooie wandeling van ongeveer 1,5 uur maken. En je loopt zo naar het visitor center en de Caverns. Ook de Caverns zijn prachtig. Reserveren voor de Caverns is gewenst.

IMG 2339 (1)

Lees ferry Campground

5 sterren

5 sterren

Prachtig gelegen campground met zicht op de colorado river. Ruime vlakke plekken. Uitzicht op de rode rotsen. S avonds verschijnen de vleesmuisjes. Startpunt voor meerdaagse rafttochten door de Grand Canyon. Diverse wandelmogelijkheden in de omgeving. Iedere plek heeft een overdekte picknick tafel. Geen ervaring met sanitair.

DSC01719
DSC01717
DSC01786

Chatedral wash hike

Lo Lo Mai (Sedona)

3 sterren

3 sterren

Wij waren hier met haloween weekend, de camping was erg druk, veel kinderen, centerparcs gevoel. Krappe plekken, op bosbodem dus zeer ongelijk. Krappe paden met veel en grote bomen. Lastig manoevreren. Niet wat wij zoeken, maar waarschijnlijk voor ouders met kinderen een leuke camping. 

DSC04364 (1)

Lost Dutchman State park

5 sterren

5 sterren

Prachtig gelegen campground in het gelijknamig state park. Tegenover Goldtown een oud westernstadje. Aan de Apache trail met o.a. Tortilla flat. Mooi uitzicht op Superstition mountain. Vanaf de campground zijn mooie wandelingen te maken. In de zomer zal het hier, net zoals in heel Arizona, erg heet zijn. Mooie vlakke plaatsen met electra en water.  Geen schaduw. Geen ervaring met het sanitair. 

IMG 2521 (1)

Lyman Lake state park

Mooi gelegen campground, aan Lyman Lake. Met zicht op het meer. Overkapte picknick tafel, bbq en fire pit. In oktober was het hier erg rustig. Maar een paar andere campers. In de zomer zal het hier vast drukker zijn met watersporters. 

lyman lake 6
lyman lake 2
lyman lake 4
lyman lake 5


Mather Campground (Grand Canyon NP) 

4 sterren

4 sterren

Bosrijke campground. Een echt National park campground. Niet al te vlakke plekken. Niet heel veel plaatsen beschikbaar voor de grotere campers. Dus met een grotere camper is reserveren aanbevolen. Op loop afstand van de rim, voor de camping stopt een shuttle bus. Sanitair geen ervaring.

22247112164 95a76ee695 o
22451535458 4ac02eb2d7 o
IMG 2168

Mesa/Apache junction KOA

3 sterren

3 sterren

Zoals een KOA is. Nette campground, niets slecht, niet bijzonder. Zwembad, en net sanitair. Voor ons gekozen vanwege het doen van de was.

Wel leuk, er lopen volop kwartels over het terrein.

IMG 2490

Needles KOA

3 sterren

3 sterren

Zoals een KOA is. Geen overbodige luxe. Niet de meest mooie plaats. Maar wel gewoon goed.


Organ Pipe National monument

vierenhalve ster

4 en half ster

Prima national park campground, mooie ruime vlakke camper plekken. Prachtige omgeving. Veel vogels. Sanitair niet geweest. Dichtbij de grens met Mexico, daardoor veel border control posten.

Vanaf de camping is een mooie korte wandeling te maken, berg op, van waar een prachtig uitzicht over de omgeving is.

IMG 1967 (1)

Picacho KOA 

4 sterren

4 sterren

Nette KOA, gelegen naast een ranch waar paarden getraind worden. Leuk om even te kijken. Klein zwembad. Prima sanitair. Zeer vriendelijke eigenaren.

IMG 2059 (1)

Point of rocks campground Prescott 

4 sterren

4 sterren

Prima campground (alleen camper plaatsen. Mooie afgezonderde plekken. 4 sterren omdat je vanaf de campground zo naar Watson Lake kunt lopen. Een van de mooiste meren van Amerika ;). Sanitair geen ervaring. 

DSC04299 (1)

The View campground (Monument Valley)

De campground op zich is niet bijzonder, alle plekken liggen op een rij. Bij reservering reserveer je geen vast plek. Bij aankomst kun je zelf een plek op de rij uitkiezen. Het uitzicht vanaf deze campground is geweldig. Je kijkt op de buttes, en maakt de zonsopkomst en de zonsondergang mee. Dat op zich is al geweldig! Vanaf de campground kun je een trail lopen om een van de buttes. Wij hebben wegens harde wind deze trail niet gelopen. 

Bij de toiletten is een goede wifi verbinding en de toiletten en douches zijn ook prima. 

the view

Wahweap Marina rv resort Page (Lake Powel)

4 sterren

4 sterren

Met uitzicht op Lake Powell op loopafstand van het strand. Nette campground, betaalde douches. Slechte wifi, full hook-up. Prima campground om Antilope Canyon te bezoeken. Een boot of kajak te huren op Lake Powell. Ga ‚s avonds echt een keer eten bij Big John’s Texas Barbeque.

22246569404 96f158d16c o

Williams KOA

3 sterren

3 sterren

Bosrijk gelegen. Met eekhoorntjes en Kolibrie’s :)

Een KOA zoals een KOA is. Dichtbij de snelweg. Prima camping voor een overnachting onderweg. 


© MarenKo 2013