Van Lake Isabella naar Death Valley

Ik sta om half 7 op, Ko blijft nog even liggen, hij is snot verkouden en daardoor niet helemaal lekker. Om half 8 komt hij er ook uit, we drinken thee en eten een paar geroosterde boterhammen. De lucht is onbewolkt, en de wind van gisteren is gaan liggen, het belooft een mooie dag te worden. Nadat we gegeten hebben, legen we de vuilwater tanks, en vullen water bij. Hierna gaan we op weg. De weg van Lake Isabella naar Death Valley is wederom schitterend. Voor we Death valley inrijden maken we nog een tankstop, en kopen nog wat spullen, oa boter want dat waren we steeds vergeten. Ik heb rij ook nog een stukje in de camper. Op zich gaat het wel, maar ik heb hoofdpijn en pijn in mijn nek. Thuis heb ik een speciaal kussen voor mijn nek, en hier niet, dat merk ik nu toch. Ko trouwens ook, hij heeft ook zo’n kussen.

Death Valley

Death valley is prachtig! Ondanks dat het er droog is, en de omgeving toch weer steeds wisselend, bergen, grote vlakten, en ook de rotsen en bergen hebben vele kleuren bruin, geel, grijs en zwart.     

We rijden langs Stovepipe Wells, en besluiten door te rijden naar Furnace Creek om daar een plek voor de camper te zoeken. We vinden in Furnace Creek een plek met nog een beetje schaduw, en prachtig uitzicht op de bergen. De hitte valt reuze mee, ik heb begrepen dat het voor Death Valley begrippen koud is hier, een graad of 30, maar ik vind het heerlijk. De mensen die mij kennen weten dat ik het vaak en snel koud heb, dit is dus helemaal mijn plek!

Hamburger

We lopen naar Furnace Creek Ranch en eten daar een heerlijke hamburger (tja je zit nu eenmaal in Amerika) en Ko koopt nog een cowboy hoed, ik wacht hier nog mee, ik wil eerst nog in Vegas kijken voor een hoed. Hierna gaan we terug naar de camper en bekijken, naast de camper gezeten, de zonsondergang in Death Valley. Hierna ga ik douchen in de camper. Dit is de tweede keer dat ik in de camper douche, en het valt me 100% mee.

Het hele camper gebeuren bevalt ons trouwens prima. Je hebt de hele weg alles bij de hand, en vooral het hebben van een toilet komt mij goed uit. Ik moet nu eenmaal vaak…

Volle maan

’S avonds zitten we nog even in het donker (alhoewel dat donker best wel mee valt, het is namelijk bijna volle maan) naast de camper, te genieten van alles om ons heen en de vele sterren aan de hemel. Ja, Camperen op deze manier bevalt prima.


© MarenKo 2013