Nationale parken van California

Yosemite national park

Groot bosrijk park, vol met wildlife zoals beren, coyotes, eekhoorns en meer. Een park wat meer dan een dag van bezoek verdient. Er zijn verschillende trails om te wandelen. Yosemite is vooral bekend om zijn vele watervallen. Deze watervallen zijn het meest indrukwekkend in het voorjaar wanneer er veel smeltwater naar beneden komt. De tiogaroad welke van west naar oost door het park loopt is prachtig om te rijden en kent vele mooie uitzicht punten. Deze weg is in de winter, wanneer er sneeuw is gevallen gesloten, en gaat dan pas weer in het voorjaar open. In de regel sluit deze weg in november en opent weer in mei/juni. 

Er zijn verschillende campgrounds in het park, waarvan de Pines (upper, lower en north) de meest bekende en gebruikte zijn. Voor deze campgrounds bestaat een apart reserveringssyteem. (zie hiervoor campgrounds) De campgrounds zijn erg populair dus op tijd reserveren is noodzakelijk. 

Wij hebben hier de panorama trail (13 km) gelopen. Hiervoor ga je met de Hikersbus (van te voren reserveren kan online, maar ook in het park bij de lodge) naar Glacierpoint. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op half Dome. Het eerste gedeelte van de wandeling gaat naar beneden, tot aan de Illouette falls. Vanaf daar gaat het een stuk omhoog via switchbacks. Wij hebben hier onze eerste beer gezien. Hierna kom je bij Nevada falls, vanaf hier kun je twee routes kiezen. De John Muir trail of the Mist trail. John muir trail is makkelijker te lopen maar wel langer. De Mist trail gaat over rotsblokken langs de Nevada fall naar beneden. Als je geen geoefende loper bent kan dit na de lange wandeling welke je al achter de rug hebt dan, lastig zijn. De blokken zijn ongelijk van hoogte en is is geen reling. Wanneer je de John Muir trail wilt gaan lopen, let dan op! De kruising van deze trail ligt voor de Nevada falls. Als je eenmaal bij de Nevada falls bent moet je of terug lopen naar de John Muir trail of via de Mist trail naar beneden. Als je eenmaal de Mist trail hebt genomen kom je uiteindelijk bij de Vernal falls, hier ga je met een trap naar beneden (weer een aanslag op de knieën) Vanaf hier wordt het pad breder en kom je op een gegeven moment op asfalt, maar het pad loopt ook hier nog steeds naar beneden. 

Wij hebben de wandeling als zwaar maar ook prachtig ervaren. En hadden hem niet willen missen ondanks de vreselijke spierpijn achteraf. 

Ondanks dat we nu al twee keer in het park geweest zijn, waarbij we de eerste keer het park wegens hevige sneeuwval moesten verlaten, willen we hier nog graag een keer terug en er dan meer tijd doorbrengen. 

DSC01254
DSC01255
DSC01269
DSC01295
DSC01326

Redwoods national park 

Vanwege de regen zijn we hier alleen maar doorheen gereden. Dus niet veel ervaring om over te vertellen. Ook hier zou ik met beter weer nog wel een keer terug willen. Dit park is bekend (de naam zegt het al) om zijn Redwoods. De soort welke hier  te vinden is, is een andere als in Sequoia national park. Deze bomen worden vooral heel hoog, terwijl de sequoia’s in Sequoia NP vooral heel breed worden. Eigenlijk is dit park een verzameling van State parks en is nogal langgerekt. Er zijn verschillen plekken welke een bezoek waard zijn. Ook de kust is zeker een bezoek waard. 

DSC00768
15566551581 2f557a7952 o
DSC00777
DSC00776

Joshua Tree

Een park, en de naam zegt het ook hier al, vol met Joshua Tree’s. Een dag is hier voldoende. In de zomer kan het hier erg heet worden. Dus ga je wandelen zorg dan voor voldoende water, en ook iets te eten (zout)

Wij zijn hier een keer doorheen gereden, en hebben er een keer met de camper gestaan. Verder niet gewandeld of zo.

IMG 2330-border
IMG 2335-border

Lassen Volcanic national park

Een prachtig park gelegen om Mount Lassen een vulkanische berg. Wanneer je het park bezoekt volg je eigenlijk de weg welke er doorheen loopt. Aan die weg liggen verschillende wandelingen. Aan het eind van deze weg (als je de weg van zuid naar noord rijdt) ligt de campground Manzanita, vlakbij Manzanita lake (zie hiervoor campgrounds). 

De weg door het park loopt eerst helemaal berg op, langs diepe afgronden, en met prachtige vergezichten. Zodra je in de buurt van Mount Lassen peak bent gaat de weg weer naar beneden en kom je weer in bos gebied. 

Lassen kent, zoals de naam al doet vermoeden, veel vulkanisch activiteit. Sommige noemen Lassen ook wel eens een kleine versie van Yellowstone National park. 

Wij hebben hier in 2014 twee nachten op de campground gestaan en Bumpass hell trail gelopen. Een prachtige trail waarbij je afdaalt naar een vulkanisch gebied, Bumpass. Tijdens deze afdaling wordt je ook weer op prachtige uitzichten getrakteerd. Dit gebied is genoemd naar zijn ontdekken dhr. Bumpass. Deze meneer heeft dit gebied ontdekt wat hem wel zijn been gekost heeft. De bodem is op veel plekken erg dus, en eronder zit kokende modder en water. Hij is dus met een been door de korst gezakt en heeft zijn been dusdanig verbrandt dat het been eraf moest. Je kunt nu over een plankier het gebied verkennen. Overal borrelt de modder uit de aarde omhoog en komt stoom uit de grond. Het stinkt er ook behoorlijk naar rotte eieren, maar het gebied is het zeker waard. De weg terug naar de parkeerplaats gaat het eerste stuk behoorlijk stijl omhoog, maar is goed te doen. 

Lassen Volcanic is nog niet zo druk bezocht als de andere bekendere parken, maar zeer zeker de moeite waard. Ook Lassen Volcanic ligt behoorlijk op hoogte wat betekent dat de weg door het park al vroeg in het seizoen wegens sneeuwval gesloten kan zijn. 

15495634271 876c830279 o
15312058040 37d1eb3414 o
15312201017 c5d3706c55 o

Death Valley national park

Inmiddels zijn we drie keer in dit park geweest, en het blijft fascinerend. Ondanks dat het eigenlijk een heel kaal park is, zit het vol met kleur. Nooit geweten dat er zoveel kleuren gesteente bestaat. Wij zijn hier twee keer in oktober en 1 keer in september geweest. De keren in oktober hebben we er ook overnacht, de keer in september zijn we doorgereden naar Pahrump omdat we het te heet vonden. Overnachten in Death valley is een belevenis op zich. Het eerste jaar stonden we met de camper op Furnace creek campground (zie campgrounds) en hadden we volle maan. Even ’s nachts buiten gestaan met een door de maan verlicht Death Valley, een geweldige ervaring. We hebben Badwater basin bezocht, wat een apart gevoel geeft vanwege het feit dat dit basin 89 meter onder zeeniveau ligt. 

Mesquite Sanddunes, is ook erg leuk om te bezoeken en er even rond te lopen. Neem wel voldoende water mee, en doe dit niet midden op de dag. Erg bijzonder om deze zandduinen te zien met op de achtergrond de bergen van Death valley. 

Zabriskie point is ook prachtig om even te bezoeken en alle kleuren van de bergen te zien. Met de camper is niet alles te bezoeken, op sommige wegen gelden restricties voor auto’s langer dan 22 ft. Toch is dit park zeker een bezoek waard. 

IMG 4246
IMG 4430


© MarenKo 2013