Change of plans

Soms lopen dingen niet zoals je ze gepland hebt.

Na een heerlijke douche op de Thousand Lake Campground in Torrey hebben we een redelijke korte rit voor de boeg naar Kodachrome Basin State Park. Een rit die ons weer eens op Highway 12 brengt. Een bijzondere weg, die ons twee weken eerder in het jaar zou hebben vergast op die schitterende gele bomen. Jammer genoeg is er nu niet zoveel meer van over van die gele bladeren. De meeste bomen zijn al kaal.

Maar het blijft een mooie rit. En gelukkig is de wind veel minder geworden. Dat was al in de loop van de nacht, dus we hebben ook wat rustiger kunnen slapen.

Langs Highway 12 komen we ook weer op een paar viewpoints, met uitzichten die eigenlijk niet te beschrijven zijn. Die zelfs op een foto niet laat zien wat je ziet als je daar staat. Werkelijk fabelachtig.

dag-22-5

Onderweg doen we in een klein plaatsje (waarschijnlijk Boulder Town) nog een paar boodschappen in een Grocery waar we vorig jaar overjarige M&M’s hebben gekocht. Nu is alles voorlopig nog goed houdbaar.

dag-22-31

En dan de afslag in Cannonville (vlak na Henrieville: wat een plaatsnamen niet?) richting Kodachrome Basin. En dan zijn we bij het park aangekomen en dan horen we van de ranger, alleraardigst overigens, dat hij alleen nog maar voor vannacht één plek open heeft. Gevolg van weer een of andere feestdag in Utah, waar de kinderen vrij van school voor hebben.

dag-22-9

En we hebben voor 2 nachten plannen om hier te blijven staan. Dat lijkt dus niet te gaan lukken. Maar als we nog even verder praten komt hij er zelf op, dat er soms ook mensen cancellen. Hij kijkt even in zijn computer en dan blijkt, dat er inderdaad iemand (die voor vier nachten zou komen) heeft geannuleerd. Ik denk: mooi dan kunnen wij die plaats voor morgennacht reserveren. Maar om de een of andere duistere reden wil hij daar niet direct aan. Morgenochtend om half negen weet hij of hij deze plaats aan ons kan geven. Hij verwacht dat dat geen probleem zou zijn. Probleem opgelost, zou je denken.

Maar dan zitten we op onze plek, nadat we een rondje gefietst hebben, nog even na te praten daarover. En uiteindelijk besluiten we morgen dan toch maar door te rijden naar Cedar City. Daar zit een vrij grote KOA, dus die zullen hopen we no wel plek hebben. En we kunnen misschien onderweg nog wel even bellen of dat ook zo is. En dat is een van de andere ‘problemen’. We hebben hier absoluut geen bereik met onze telefoon. Een extra reden om morgen dan toch maar door te rijden.

Bij ons fietstochtje door het park komen we ook bij een paardrittenverhuurder. En dan besluiten we om, voordat we morgen richting Cedar City afreizen, eerst nog een paardrit te maken. Om 09.00 uur morgen staan we daar dan paraat.

Marja is nu nog even proberen een sterrenfoto te maken. Daar is het hier, zolang de maan niet op is, een uitgelezen plek voor. Zo donker is het. Dus ik ga zo even kijken of het lukt. Want ik heb niet veel meer te vertellen over vandaag. Alleen misschien nog, dat het weer wat aangenamer is geworden nu die stormachtige wind toch flink is afgenomen. Hopen dat zich dat morgen doorzet.

dag-22-nacht-5

© MarenKo 2013