De laatste dagen

Maar weer 2 dagen in één. Op woensdag gaan we weer vroeg op weg, eerst even propaan tanken op de campground, daarna een starbucks halen. Hierna rijden we Estes Park weer uit. De bedoeling is om uiteindelijk uit te komen in Idaho Springs en daar op een campground te overnachten. Eerst rijden we richting Boulder, dat schijnt een leuk centrum te hebben en dat willen we wel eens met eigen ogen aanschouwen. Ondanks dat de kaart een vergroting heeft van Boulder vinden we het centrum niet. Wel komen we een Mall tegen waar we even rondlopen maar niets kopen. Wanneer we weer op weg gaan naar de eindbestemming zien we het centrum wel, maar hebben geen zin meer om nog een parkeerplek te gaan zoeken voor onze camper.

We rijden via Nederland, in deze plaats maken we een stop en lopen we naar het Visitor centrum. Daar plaatsen we een pin op onze woonplaats op de kaart van Nederland. Er is net weer een nieuwe kaart op gehangen en we zijn de eerste. Hierna kijken we nog even of we een magneetje kunnen bemachtigen want dat hebben we nog niet van Nederland. En dan gaat de reis weer verder.

Onderweg komen we een afslag tegen naar Golden Gate Canyon state park, hier moet ook een campground staan dus we nemen de afslag. De weg is prachtig, maar voordat we het weten zijn we het state park weer uit en vinden we geen campground. Dan besluiten we om toch maar door te rijden naar Golden en daar dezelfde campground op te te zoeken als vorig jaar. Wanneer we daar zijn aangekomen, pakken we alvast 1 koffer in met dingen die we toch niet meer gaan gebruiken. ‘s Avonds rijden we naar een Outback steakhouse om te gaan eten. Het eten smaakt prima, wel apart is dat ik in de koffie beker (we nemen koffie toe) een soeplepel krijg om te roeren!

Op donderdag gaan we shoppen in Castle Rock. Hier koop ik een aantal dingen voor mezelf, maar haal ook nog wat voor de achterblijvers thuis. Ook kopen we nog een extra koffer die toch weer nodig is! Dan is het inmiddels al weer middag en rijden we naar Cherry Creek state park. Van vorig jaar weten we dat ze daar een prima campground hebben met alles erop en eraan. Dit jaar hebben ze zelfs gratis wifi.

Alles wat nu ingepakt kan worden is inmiddels ingepakt. Wel komen we erachter dat het meenemen van een derde koffer bij Delta heel wat prijziger is dan vorig jaar bij United. Dat wordt volgend jaar dus weer met United vliegen of nog veel minder mee nemen.

‘s Avonds rijden we naar Loek en Gepke van het AA-forum om daar onze stoeltjes af te leveren zodat andere amerika-gangers die daar weer kunnen ophalen. We hebben daar heel gezellig een tijdje gezeten, en een lekker wijntje gedronken. Om 10 uur zijn we weer terug op de campground en gaan we na nog even gezeten te hebben toch maar snel het bed in.

Vandaag moeten we de camper inleveren en vliegen we weer terug naar huis. Zo de allerlaatste dingen inpakken, de camper opruimen en een beetje schoonmaken, en dan naar Roadbear.

We hebben weer een geweldige vakantie gehad, veel mooie dingen gezien en veel mooie routes gereden. Net als andere jaren roep ik nu weer dat we volgend jaar toch echt meer rust in moeten bouwen, en niet bijna iedere dag rijden. Want dat gaan wij toch wel merken na 4 weken rondrijden, het gaat je toch niet in je kouwe kleren zitten. De offerte voor volgend jaar is alweer aangevraagd, daar gaat zeer waarschijnlijk een rondje Las Vegas worden. Wat we dan precies willen gaan zien weten we nog niet maar ja, Las Vegas is dat jaar een verplichte stop.


© MarenKo 2013