Van Valley of Fires naar Santa Fé

Het is niet 4 uur als nu Marja dr telefoon overgaat. Half 3 zingt Anouk door de camper. Onbekend zegt de display, net als bij mij. Evengoed zijn we wel weer wakker. Maar nu hebben we in ieder geval in de gaten dat het nog te vroeg is om op te staan. Dus we draaien ons nog even om.

Om 10 over 7  rijden we dan de campground af richting Santa Fé en we hopen, doordat we zo vroeg zijn, dat we nu misschien wat meer wildlife zien.

Als we de eerste paar herten zien zit er net een auto achter me dus kan ik op de verder rustige weg niet zomaar even stoppen. We zijn al bang dat we hierna geen herten meer zullen zien. Niets is minder waar.

Als we een eind verder zijn zien we links en rechts van ons in de oneindige gele velden, overal herten. Soms hele kuddes tegelijk. Geweldig om te zien. Marja heeft er ook een paar mooie foto’s van gemaakt

Ook zien we in een langsflitsende boom nog een paar grote vogels zitten. Maar het ging te snel om te zien welke soort het was.

We rijden weer een paar mooie wegen, met - zoals ik al zei - uitgestrekte pampa’s, steppes, toendra’s, prairies of hoe je ze ook noemen wil.

Lonesome cowboy

En Marja veert helemaal op als ze in die grote leegte in de verte een lonesome cowboy ziet rondrijden. Ze neemt er een paar foto’s van en verzucht dat ze dat ook graag eens zou doen.

Onderweg kopen we nog een shirtje voor Marja, maar verder waren we niet van plan veel te stoppen. Dat betekent dat we voor 12-en op de campground zouden kunnen zijn. Ware het niet dat Tom weer eens helemaal in de war is. Hij vertelt ons dat we onze bestemming bereikt hebben, zonder dat er in velden of wegen een campground te zien is.

Gelukkig weten we uiteindelijk toch Rancheros de Santa Fe te bereiken. Gelukkig is er nog een plekje vrij, want veel mensen schijnen nu al in de buurt een plekje te zoeken voor het ballonfestival over een paar dagen in Albuquerque.

Eenmaal geínstalleerd besluiten we pas morgen Santa Fé te gaan bezoeken. We relaxen nu een tijdje voor de camper, lopen nog een korte trail om de camping (20 min. maar, stelt natuurlijk niet zoveel voor).

En dan is de dag eigenlijk al weer voorbij. Overigens wel weer een geweldige dag met mooie routes en schitterend weer met alleen maar blauwe lucht.

Vuurtje stoken

Nadat we eerst onze steak hebben geroosterd, stoken we ook nog even een vuurtje. Dat hebben we al een tijdje niet kunnen doen, vanwege het brandgevaar en de harde wind die we regelmatig hebben.

Vanochtend dachten we trouwens ook dat er ergens een (bos)brand was. Maar daar hebben we verder toch niets van gehoord. En wij hoeven ook geen water klaar te zetten. Het gaat allemaal goed. Nog even checken of het helemaal uit is en dan kan ik ook weer naar bed. Marja ligt al.


© MarenKo 2013