Nationale parken

Amerika heeft 58 nationale parken. Het eerste gebied wat tot national park is aangewezen is Yellowstone. Dit gebeurde in 1872. Inmiddels kent Amerika ongeveer 60 nationale parken. Naast nationale parken kent het national park service, kortweg NPS genoemd, onder andere ook nog National monuments, National HIstoric sites en National Recreation Areas. De hele lijst is te bekijken op de site van de NPS. Van een aantal van de Nationale parken hebben wij hiernaast een lijst met linken opgenomen. Dit zijn de parken welke wij bezocht hebben en waarvan onze bezoeken terug te vinden zijn in onze reisverslagen.


Yosemite National park

Yosemite national park, tunnel view

Bad water, Death Valley

Badwater, Death Valley National Park

Wanneer je met een camper reist en nationale parken bezoekt is het natuurlijk het leukst, maar ook erg handig om dan op de campground in het nationale park te gaan staan. Bijna alle nationale parken hebben een campground. Vaak zijn deze campgrounds zonder voorzieningen. Voordeel van in het nationale park staan is dat je vaak de camper kunt laten staan op de campground en voor het bezoek aan het park gebruik kunt maken van de shuttle dienst. Informatie over de campground en het eventuele gebruik van de shuttle dienst is altijd te vinden op de site van het nationale park zelf. Ook al heeft het park geen shuttle dienst, zeg nou zelf, wat is er nu leuker om met je camper midden in de natuur te staan.

In het hoogseizoen is het in nationale parken aangeraden van te voren te reserveren voor een plek. In Yosemite moet dit zelfs 5 maanden van te voren gebeuren en er bestaat een heel systeem voor. 


© MarenKo 2013