Vegas – mensen, mensen en nog eens mensen

Vanochtend nog Pahrump (er hoort nog een “h” in zag ik vanochtend). Goedkoop getankt …. dachten we. In ieder geval goedkoper dan in California. Maar als we een stukje verder rijden zien we tankstations voorbij komen waar de benzine nog eens 30 dollarcent de gallon minder kost. 30 cent op de vier liter hoor ik jullie dan zeggen: wat is dat nou? Maar als je dan 25 gallon tankt, want ze slurpen benzine die RV’s, dan scheelt dat toch 7,50 dollar en misschien wel 15 a 20 dollar op een hele tank. Dus toch wel de moeite waard.
Maar goed we zijn op weg naar Las Vegas. Het is weer schitterend en erg warm weer en de omgeving is opnieuw indrukwekkend. Vegas ligt midden in een woestijn eigenlijk, maar de rit er naar toe gaat door of misschien moet ik zeggen om en over bergen. En pas op het laatst wordt het vlak.

In Las Vegas bezoeken we eerst een Outlet. Een erg luxe outlet. Het is zondagochtend ongeveer 11 uur en het is al behoorlijk druk. Marja koopt een Levis spijkerbroek voor een prijs waarvoor je in Nederland maar een pijp kan kopen.
Ik heb daar trouwens een nieuw fenomeen gespot. Het is al een overbekend beeld dat iedereen met hun mobiel probeert te achterhalen waar de ander is. Ik heb nu een stel gezien dat met walkie-talkies probeerde elkaar te bereiken. Ik kon dat zien, omdat ze eerst niet in de gaten hadden dat ze geen tien meter van elkaar stonden.
Na de Outlet gaan we richting onze camping bij Circus-Circus. We moeten een paar keer goed opletten, want die Amerikanen presteren het om op een snelweg uitritten aan de linker kant van de weg aan te leggen. En dat is toch ff wennen. Maar het gaat allemaal goed en we komen ongeschonden bij CC aan. Na een paar wassen, even douchen en wat drinken gaan we rond een uur of twee op stap richting de Strip. En dan kom je op plaatsen waar je regelmatig mensen in films ziet staan of lopen. Zo lopen we bijvoorbeeld bij Treasure Island op een plek waar we nog maar een paar weken terug Sandra Bullock in de film Miss Incongeniality (2?) hebben zien rondlopen. Toch een apart gevoel.

Wat ook bijzonder is zijn al die mensen. Mensen in korte broek en t-shirt, mensen in avondkleding, Mexicanen die iedereen weer mooie meisjes proberen aan te “praten”. We hebben er nu iets op gevonden: negeren of nijdig aankijken. Dan proberen ze niet meer die kaartjes met foto’s en telefoonnummers bijkans in je handen te duwen. En het maakt ze nog steeds niet uit of je man of vrouw alleen bent of dat je met zn tweeën bent.

Bij Starbucks Mangosap gehaald. Je moet echt wel blijven drinken daar, want het is weer bloedheet. En verder langs de strip. Ook nog even 10 dollar in een automaat gestopt. Op een gegeven ogenblik sta ik op meer dan 5 dollar winst. Maar al snel is dat omgezet in verlies van de 10 dollar. Helaas niet de vakantie of een langer verblijf verdient.
Dan maar weer verder langs zoals ik zei Treasure Island, Bellagio, Ceasars palace, de Eiffeltoren, het Venetian (aan de ovekant), New York – New York met de achtbaan hoog op het dak.


En net als in de Arabische oliesjeiklanden: zorg ervoor dat je veel water bij je hotel hebt liggen, want dat is een teken van rijkdom.
Ook zijn er inmiddels hele nieuw hotels verrezen, zoals het Cosmopolitan. Geen thema meer maar hele strakke, glazen, zeer moderne hotels en casino’s. En er wordt nog steeds volop gebouwd. Er wordt dan “gewoon even” een oud hotel gesloopt en een volledig nieuw pand neergezet.

Om een uur of half zeven schuiven we bij Out-Back aan tafel voor een heerlijke steak, voorafgegaan door een apart gerecht waarvan ik de naam kwijt ben. Maar het zijn op een bepaalde manier gesneden uiten, die gepaneerd en gefrituurd zijn en als een soort bloem om een bakje met saus zijn gedrapeerd. Marja heeft er nog een foto van gemaakt.(Oh heb ik al gezegd, dat er alleen per dag een enkele foto op de blog komt te staan en dat het plaatsen van alle foto’s in een album deze keer moet wachten tot na de vakantie. Dus als je die wilt zien: even geduld).

Na het eten lopen we nog even het MGM binnen om de leeuw(en) te zien, Maar het hok wordt net schoongemaakt en om bij de jonge dolfijn te komen die ze daar hebben moet je betalen. Dus onverrichter zake rechtsomkeert en terug de Strip op. Bij het Bellagio kijken we nog eens naar drie fonteinenshows, nadat we er ‘s-middags ook al naar twee gekeken hebben. Maar ze blijven ook indrukwekkend. Zeker als het water met grote klappen tot wel boven het Bellagio lijkt te worden geschoten.

Daarna wilden we eigenlijk nog even naar de show Treasure Island kijken, maar daar is het zo ongelooflijk druk, dat we besluiten door te lopen. Het is tenslotte ook al weer half elf en we hebben nog een eindje te lopen. Op dit gedeelte van de Strip wordt het van lieverlee iets minder druk. We vragen ons nog af of het hier ook drukker zal worden als een paar nieuwe hotels, die ze daar aan het bouwen zijn klaar zijn.

Terug bij de camper gauw de schoenen uit en ff lekker zitten. Het is dan bijna elf uur, dus we zijn toch al weer een kleine 8 uur aan het lopen geweest, met een pauze voor o.a. het eten. Maar toch. Een paar opkomende blaren hebben overigens nog ervoor gezorgd, dat ik bij Sketchers een paar eenvoudige schoenen gekocht heb. En slim als ze zijn hebben ze dan een aanbod van 25% korting op het tweede paar. Nou ja dan maar een paar leuke instappers voor Marja ook gekocht.
Om de warmte van me af te spoelen ben ik nog even onder de douche gaan staan en dat helpt lekker. En nu (half een) zit ik dit stukje te schrijven. Maar nu ik zie dat het zo laat is stop ik daar nu subiet mee.

© MarenKo 2013