Las Vegas en het is koud in de camper

Vanochtend verbazen wij ons over de temperatuur in Vegas. Vannacht was het zeker geen zweterige bedoening. En vanochtend duurt het lang voordat de zon onze camper zal bereiken. Hij (of is zon vrouwelijk?) moet om een gebouw heen draaien. En het is echt koud in de camper. En dat hebben we hier nog niet eerder meegemaakt. Zelfs zo koud, dat we zelfs maar even de kachel hebben aangezet.

Later wordt dat uiteraard beter als de zon eenmaal goed doorkomt. En dat is ook zo.

Vandaag gaan we naar de Fashion Show Mall. Een grote mall met heel veel winkels. We komen de Mall binnen via Zara, omdat we één roltrap teveel naar boven nemen. Een zaak waar we anders waarschijnlijk nooit in zouden lopen. En daar ziet Marja gelijk een aantal leuke blouses. De eerste aankopen zijn binnen in Las Vegas. Marja past ook nog een heel leuk jasje, voor straks op haar nieuwe scooter. Ziet er heel erg warm uit. Maar ze besluit deze nog even te laten hangen.

Als we na een rondzwerving door de Mall weer buiten komen, zien we aan de overkant van de Strip een soort mini-bellagiofonteintje. Dat willen we ook wel even van dichtbij bekijken. Anders dan bij Bellagio lijkt dit een continue voorstelling, met wat klassiekers van Frank Sinatra cs als ondersteuning voor de fonteinen.

Het is kennelijk nog steeds zo, dat je in Las Vegas je ‘welvaart’ kunt tonen door de hoeveelheid water die je rondom je hotel/casino kan laten zien.

We gaan met de Deuce weer even terug naar de campground. Gelukkig hebben we een kaart voor drie dagen, zodat je ongelimiteerd de Strip op en af kan rijden. Erg relaxt. Ondanks dat we ons dus veel laten rijden hebben we vandaag weer bijna 12 kilometer gelopen. Je stapt hier in Vegas ongemerkt wat metertjes weg.

Later, maar ook niet te laat hoewel het minder druk is als gisteren, gaan we naar de Forum Shops. Want daar zit de Cheesecakefactory. Onderweg daar naar toe komen we ook een Apple Store tegen. Ik ben zo langzamerhand ook best wel gecharmeerd van de I-watch. Alleen zijn die toch wel prijzig. Na een paar modellen bekeken te hebben en Marja een nieuw bandje voor haar watch heeft gekocht, gaan we eerst eten bij de Cheesecakefacory. Kip en Zalm staat op het menu. Weer erg lekker en deze keer gaat alles op. Nou ja behalve een klein stukje van Marja’s cheesecake. Maar die zijn dan ook wel erg machtig. Maar met die 12 kilometer lopen we er ook wel weer de nodige calorieën vanaf.

Op de terugweg toch nog maar even bij de Apple-store naar binnen. En omdat Marja zegt de helft mee te betalen (nog als verlaat verjaardagscadeautje) besluit ik mijzelf een I-watch te kopen. Ze helpen je daar ook gelijk met updaten van de besturingssysteem op je telefoon en met het synchroniseren van IPhone en IWatch. Dat neemt wel even tijd, maar….. dan heb je ook wat.

Opnieuw zoeken we daarna Bellagio nog even op. En dit keer is het weer eens een wat dynamischer nummer, met ook een veel vlotter fonteinenspel. Met dit keer inderdaad weer met een flink aantal verbazingwekkende fontein-schoten vele meters de lucht in, met daarbij ook weer de bekende knallen.

Dan zoeken we de bus weer op en gaan weer op ‘huis’ aan. We doen nog een gokje en staan nu allebei een paar tientjes in de min. Maar ach het is vakantie dus dat moet kunnen.

Dan terug naar de camper en nog even aan de slag met de verslagen van de afgelopen twee dagen. En dan is het al weer – even kijken op mijn I-Watch – bijna twaalf uur. Hoogste tijd

© MarenKo 2013