Dag 4: Crackerbarrel again en op weg naar Bath

Na een opnieuw heerlijk ontbijt bij Craker Barrel, recht tegenover het hotel, checken we uit en gaan we een paar boodschappen doen bij de WalMart.

Als we dat gedaan hebben laten we Petra weten, dat we nog even bij haar langs komen, zodat ze Grant niet zo vroeg alleen hoeft te laten als we richting Bath gaan rijden.

We doen rustig aan, want het is niet zo ver rijden. “Maar” een uur of drie. Om even over elf, na een bakje koffie, gaan we op pad. Grant is nog even uitgelaten en we zijn weg.


Petra rijdt achter Marja aan. Alleen gaat dat niet helemaal goed, als we even een afslag missen. Waarschijnlijk omdat een vrachtwagen het zicht op het richtingbord ontnam, zodat we de afrit voorbijschieten.

Bij de volgende afrit stoppen we even en besluiten we dat Petra vanaf hier voorop zal rijden. De rit verloopt verder vlot. Wat opvalt is dat sommige stadjes er kennelijk slecht aan toe zijn. In Washington (NC) staan bijvoorbeeld heel veel winkels en bedrijfspanden leeg en ziet het er allemaal een beetje ‘aftands’ uit.

Maar voordat we naar het huis rijden brengen we eerst nog een bezoek aan Goose Creek state park. Hier maken we een wandeling over de boardwalk. We zien hier verschillende vogels en andere dieren die dan ook zo goed en kwaad als het gaat op de foto gezet worden.


Gelukkig is dat in Bath en Bayview anders. Op de plaatst van bestemming is het nog even zoeken naar het juiste pand, dat we via airb&b gehuurd hebben. Maar ook dat komt allemaal goed. En we kunnen de auto’s uitladen.

Het kost wel even moeite om het huis in te komen, dat met een cijfercode geopend moet worden. Dan is het de keuze voor de slaapkamer maken en we kunnen ons settelen.

Op het advondmenu staat Macaroni. Altijd makkelijk en lekker.

Daarna moeten we natuurlijk (met twee foto-fanaten) ook nog de ondergaande zon zien ondergaan. Deze zonsondergang valt wat tegen. Weinig rood. Maar misschien wordt de ‘Rising Sun” morgenochtend beter.

Omdat we vroeg op pad willen (half zeven) liggen we vervolgens redelijk vroeg op bed.

© MarenKo 2013