Monterey en ff kayakken op die grote oceaan

Lekker hoor zo een paar dagen op één campground staan en van daaruit een aantal dingen doen. En paar dagen geen kilometers tussen de wielen (van de camper dan).

Vandaag gaan we wel weer even op pad met de camper, maar daar gaat het maar om 20 mijl heen en 20 terug. Even op en neer naar Monterey, nog even een mall aandoen en een paar boodschappen bij de Target. En ook nog even kijken of ze bij Best Buy misschien nog een I-pod Classic hebben. Daar heb ik al een paar jaar naar lopen kijken. En nu ik er eindelijk toe zou komen hem te kopen haalt Apple hem uit de collectie. Ongeveer anderhalve maand geleden. En dan is ie ook gelijk uit de schappen verdwenen.

Bij de Target ligt er nog wel eentje in de vitrine, maar ook daar hebben ze hem niet meer in voorraad. Dus misschien toch maar naar de I-pod Touch. Nou ja we zullen nog wel zien.

Terug naar vandaag. We rijden met een aardig gangetje (ik krijg die camper steeds beter in de vingers) richting Monterey. En als we de stad inrijden zien we al vrij snel een parkeerplaats. Ook voor onze RV. We moeten daarvoor nog wel een rondje extra rijden, omdat we het grootste parkeervak daarmee kunnen pakken. Scheelt weer. Anders moet je voor twee vakken betalen. Nog een reden om volgende keer misschien toch maar voor een iets kleinere te gaan.

Maar voor vandaag staan we goed. De fietsen er af en crossen maar weer. 

Eerst naar de Fishermanswarf van Monterey. Daar een beetje rondgelopen, een paar winkeltjes bekeken, een dode zeehond gezien.

Ook had Marja onderweg al ergens een bord gezien met reclame voor kajakken: zullen we dat gaan doen? Als we vervolgens bij die Warf nog weer zo'n bord zien besluiten we een stukje te gaan kajakken. In eerste instantie besluiten we eerst nog wat te gaan eten, maar zien daar vrij snel al weer vanaf.

Op naar de kajakverhuur. Daar is alles snel geregeld en krijgen we een andere broek (want er komt wel wat water in de kano te staan, speciale schoentjes (want er komt wel wat water in de kano te staan) en een waterdichte zak voor een paar spulletjes die droog moeten blijven (want ....).

En dan kunnen we op pad of liever op de vaart (of hoe je dat ook noemt). Langs een hele bunch seals, (of zijn het sealions), aalscholvers e.d. De bocht om en dan een stukje door de baai. Daar zien we weer van alles rondvliegen en rondzwemmen. En die otters blijven toch wel het leukst. Alhoewel ook pelikanen, die op zo'n vijf meter van je vandaan op nog geen 10 centimeter boven het water voorbij zweven toch ook wel spectaculair zijn.

Op de terugweg komt er ineens een hele kudde zeehonden op de kajak van Marja afgestevend. Je vraagt je even af wat ze van plan zijn, maar ze duiken een paar meters voor haar onder.

Na anderhalf - twee uur zijn we weer terug bij de verhuur en leveren al onze spulletjes in. Kunnen we ook gelijk onze flesjes water, die we gekocht hadden om bij het varen mee te nemen, weer ophalen. Want die hadden we laten staan.

Dan pakken we de fietsen weer en rijden een stuk over een fietspad richting Cannery-row. Eerst dacht ik dat het ging om de Kanarie-straat. Maar Cannery staat voor de bedrijven die vis in kannen/blikken verpakte. Vandaar Cannery-row. En dat is inmiddels een toeristisch gebied geworden. Met veel eettentjes en souvenirwinkels. Er zit zelfs een Turkse Bazaar. Moet niet gekker worden vind ik.

En ik zie een restaurant van Bubba Gump, dat ook in San Francisco zit. Daar wilden we toch al gaan eten, dus waarom niet hier in Monterey.

Daarna fietsen we op ons gemak terug naar de camper en gaan op weg naar de Mall. Zoals ik al zei hebben Best Buy en Target geen Ipod Classic meer. De meneer bij de Target wil me vervolgens doen geloven, dat er - door een andere manier van opslaan van de muziek - op de Touch misschien wel net zoveel muziek opgeslagen kan worden als op de Classic. Nou dat moet ik eerst maar eens even nagaan.

Na een paar boodschappen bij de Target gaan we verder terug naar de campground. In de verte hangen donkere luchten. Dus we zijn benieuwd of we het droog houden. Maar we kunnen de camper, op de inmiddels vrijwel volledig bezette campground, droog op zijn plek zetten. Alles weer aansluiten en dan even kijken hoe de Giants het doen. Nou niet zo goed. Ze verliezen de derde wedstrijd van de zeven met 3-2. Dus ze staan nu met 2-1 achter. Morgen de vierde wedstrijd. 

Wat we morgen gaan doen weet ik nog niet. Maar dat maakt ook niet uit. Misschien wel gewoon een beetje in de buurt van de camper lummelen. We zien wel.

© MarenKo 2013