Canyonlands en Dead Horse state park

Ik ben al weer erg vroeg wakker, echt goed slapen doe ik hier nog steeds niet. Ko slaapt nog een uurtje langer door.

Dead horse state park

Voordat we naar Canyonlands en Dead horse state park gaan doen we eerst nog een paar boodschappen en halen we koffie bij Starbucks. Hierna rijden we eerst naar Dead Horse state park. We rijden gelijk door naar het Dead horse point. Het is mooi, maar valt ook tegen tegelijkertijd. We hebben een beetje spijt dat we hier geen gewone auto hebben, waarmee we dirtroads kunnen rijden. Dat zal ook later op de dag blijken.


Canyonlands

Hierna rijden we door naar Canyonlands na eerst bij het visitor centre weer een magneet gehaald te hebben. 

Het is vandaag wisselend bewolkt, en het waait op sommige plekken behoorlijk. Uit de wind in de zon is het heerlijk, maar anders is het behoorlijk fris. Ik heb me dan ook wel 3 x omgekleed. Lange broek, korte broek, lange broek, dan gaat het gemak van een camper toch wel weer spreken.

Canyonlands is werkelijk prachtig, maar net als in Bryce is dit niet de manier waarop wij dit natuurgeweld willen bezoeken. Het van Viewpoint naar viewpoint rijden, stukje lopen, fotos maken en weer instappen is dus echt niet ons ding. Je wil alles gezien hebben, en bent bang iets te missen, maar we gaan dit niet meer op deze wijze doen. We maken eigenlijk liever 1 hike door het park, en het dan echt beleven, dan dit. Dan maar niet alles gezien hebben. Maar goed, ook hier hebben we nu dus een reden om terug te komen.

Lunchen aan de rim

Tussen de middag smeren we een paar broodjes in de camper, en nemen dit en een paar blikjes drinken, en een pot fruit mee naar een rim. Dit eten we op ons gemak op, in het zonnetje en uit de wind. Gelijk krijgen we ook gezelschap van een raaf. Het is ons al vaker opgevallen, dat die raven er als de kippen bij zijn, zodra je iets te eten hebt. Duidelijk toch gewend dat ze iets krijgen van toeristen. 

Rustdag

Het iedere dag weer opnieuw in de camper stappen, en rijden gaat zijn tol eisen. Daarom gaan we de planning iets aanpassen. Een echte rustdag zou namelijk wel lekker zijn.

Morgen gaan we naar Arches, we hebben thuis, online al tickets besteld voor de Fiery Furnace trial. Daarna gaan we niet weer het hele park door rijden, maar kiezen we iets uit wat we willen gaan zien en doen.

De planning is om de dag daarna in 1x door te rijden naar Monument Valley, en dan daar s middags te gaan paardrijden. De volgende dag naar Page, en daar Lower antilope canyon te bezoeken, zodat we de dag daarop, helemaal niets hebben. Een rustdag in Page, hopelijk met goed weer aan het strand van Lake Powel.


© MarenKo 2013