Van Lake Tahoe tot Lower little Truckee river campground

Marja is deze keer wel op tijd wakker voor de zonsopkomst over Lake Tahoe. Ze gaat al vroeg op pad. Ik blijf nog even liggen. Maar dan sta ik toch ook maar op. De afwas van gister moet ook nog gedaan en een vaatwasser hebben we niet in de camper. Ik zet ook nog maar even een bakkie koffie.

Lake Tahoe

Lake Tahoe

Lake Tahoe

Dan gaan we op pad naar Carson City. Daar is een Walmart, waar we even langs moeten voor mijn fiets en nog een paar boodschappen. Volgens de verhalen doen ze bij de Walmart niet moeilijk in dit soort situaties. Nou helemaal makkelijk gaat het niet geloof ik. Er wordt iemand omgeroepen van de bike-builders. Maar dat duurt even voordat er iemand komt. En omdat de fiets in een ander filiaal is gekocht kunnen ze geen refund doen. Wel kunnen we een andere fiets uitkiezen. Dus dat gaan we dan maar doen. Een goedkopere betekent, dat we er geld op toeleggen. En dat vinden we toch een beetje teveel van het goeie. Dan maar een iets duurdere (toch weer 50 dollar). Maar dan heb ik ook een fiets waarbij ik niet met mijn knieen onder mijn kin zit.

Marja is de paar boodschappen al aan het wegbrengen en ik fiets al een eindje van de shop naar de camper. Meestal staat die wel een eindje weg. Kan ik gelijk even proefrijden. Proeft goed.

Dan lopen we nog even de Best Buy binnen, waar Marja nog een paar hulpstukken voor de GoPro koopt en een handige houder voor de telefoon, zodat we deze op het dashboard kunnen zetten. Want we gebruiken de iPhone van Marja voor de navigatie, maar ook voor de broodnodige muziek onderweg, en voor het bedienen van de Gopro die ook voor in de camper hangt.

Er zit ook een Starbucks, dus die doen we ook nog aan en ik zie een Game-shop (Game Stop heet die), waar ik even naar binnen wil. De spellen zijn hier aanzienlijk goedkoper dan in Nederland. Sommige misschien wel de helft goedkoper.

Na Carson city moeten we een stukje dezelfde weg terug, zodat we de weg langs het meer kunnen nemen. Dat is een mooie route en volgens Marja moeten we bij Sand Habor er even uit. 

Dat doen we dan ook. Dit is ook een state park en we betalen aan de ingang. Daar zit een struise Amerikaanse meid, die ons vertelt, dat we om onze camper te parkeren EVEN EEN RONDJE MOETEN MAKEN TERUG NAAR DE WEG EN DAN DE VOLGENDE INGANG. DAAR KUNNEN WE PARKEREN. Dus dat doen we dan ook maar.

En dan is het weer genieten. Van het uitzicht over het gigantische meer. Van het kristalheldere water. Jammer genoeg is er niemand bij de kanoverhuur, anders waren we nog wel een of twee uur gaan kanoën.  

Sand harbor state park

Sand harbor state park

Sand harbor state park

Na een korte wandeling en weer een flink aantal foto's gaan we terug naar de camper en gaan weer verder op pad. We willen kijken of we Lake Almenor kunnen halen. Maar we moeten nog even wennen aan de nieuwe navigatie van Marja op haar iPhone. Omdat we ook muziek luisteren via de iPhone hebben we het geluid van de navigatie uitgezet, en dan mis je wel eens een afslag. Daardoor, maar ook door de wegwerkzaamheden missen we nu de afslag die we moesten nemen. Dus omgedraaid maar en terug naar de afslag naar de 89. Deze moeten we nu volgen tot ........

De omgeving is weer geweldig en we genieten volop.

En dan zien we een bord: Campground 1/4 mijl. Onder het voorbijrijden, want we waren niet van plan deze te nemen, ziet deze er wel aardig uit. Bovendien is hij helemaal leeg. Marja zegt: wil jij hier staan? Ik wel. Zien of we ergens kunnen keren. Dan zien we een volgend bord: Campground 1/4 mijl. Dan daar maar even kijken. We rijden een rondje over deze campground (Upper little Truckee river campground) en besluiten dan nog even terug te rijden naar die eerste (Lower little Truckee river campground). Daar hebben we al snel onze keuze gemaakt. En we staan nu op een campground, die - behalve wat betreft de weg die er langs loopt, maar lang niet zo druk is - op geen enkele manier te vergelijken is met die van gister. En dat voor 20 dollar. Oke, er zijn geen voorzieningen (en het is misschien ook wel een beetje eng), maar je staat wel midden in de natuur. Overigens zitten hier waarschijnlijk geen beren of racoon's, want de dumpbak heeft geen bear- of racoonproof slot. Dus die zullen we niet zien.

little truckee river campground

Truckee river

Marja heeft overigens bij de Walmart ook nog een barbecue gekocht voor 20 dollar, nu het seizoen voorbij is. Die moet nog wel even in elkaar gezet. Maar dan kun je er heerlijk op grillen. Dan nog een vuurtje stoken en dan wordt het toch tijd om naar binnen te gaan. Het wordt toch langzaamaan wat frisjes.

Dan moeten de foto's nog gedaan en het verslag nog geschreven. En misschien straks nog even buiten kijken naar de volle maan.

© MarenKo 2013