El Nino, or is it?

Vannacht begint het te regenen. Zelfs met wat onweer er bij. Maar gelukkig blijft dat bij een paar klappen. Voor de regen geldt dat niet. Die gaat de hele dag door (zo'n beetje).

We hebben afgesproken om uiterlijk 8 uur weg te rijden. Het is dus maar goed, dat ik om tien over zeven wakker wordt en ervoor zorg, dat de anderen ook snel daarna opstaan. En na een snel ontbijtje zijn we zelfs nog voor 8 uur al op pad. Eerst moeten we Arches weer helemaal doorkruisen voordat we het park verlaten. En dan op weg naar Capitol Reef. Omdat het vrijwel de hele tijd regent zijn er weinig stops om van de 'scenery' of zo te genieten.

Wel doen we onderweg, ondanks de regen, nog 'even' Goblin Valley aan. Een bijzondere plek, waar je eigenlijk vanuit het niets bij een 'dalletje' komt van een paar honderd meter in het vierkant, waar tientallen/honderden bijzonder uitgesleten vormen staan. Alles gevormd ook weer uit rode rots. Door al dat uitslijten is de bodem van dit dalletje normaal gesproken bedekt met het zo bekende rode stof. Nu is die stof door de veelvuldige regen omgetoverd in een glibberige bijna kleiachtige brei waar niet in of op te lopen is.

een nat Goblin Valley

Dus na nog geen 10 minuten gaan we dus maar weer verder.

Dat betekent, dat we om een uur of een al op Fruita (de campground in Capitol Reef) aankomen. En dat is net op tijd, want er zijn nog maar drie plekken beschikbaar.

De campground-host geeft aan dat nummer 17 wel een geschikte plek is voor ons. Dus we installeren de camper maar snel even.

Na een korte wandeling naar de herten die hier in een flink aantal over de campground lopen, besluiten we nog een scenic drive te rijden. Eerst rijden we nog even naar het oude schooltje en de oude petroglyven. Ook hier zitten we regelmatig met bewondering naar de uitzichten te kijken die ons voorgeschoteld worden. En ook voor Marja en mij is dit de eerste keer dat we deze rit rijden. De vorige keer dat we hier waren was onze tijd te beperkt daarvoor. Dus ook voor ons is het genieten.

oud schooltje in Capitol Reef
oud schooltje in capitol reef national park
Hertjes op Fruita Campground
Capitol Reef national park

Aan het eind van de rit is een canyon afgesloten. Deze is namelijk redelijk smal en als er veel regen valt loop je het risico dat je overvallen wordt door een flash-flood, zoals er de afgelopen tijd een paar geweest zijn. Dus het is oppassen geblazen als je ergens een stuk gaat wandelen.

Marja en Kevin lopen dit stuk een eindje op tot bij deze versmalling en keren dan terug. Ook al omdat het weer begint te regenen.

Capitol Reef national park
rivier

We rijden daarna terug naar de campground en zetten de camper weer op zijn plek. Marja en ik lopen nog even naar een gebouw waar we nog een brood en wat lekkernijen en hout kopen. Het huis is van de Mormonen, die hier in het verleden veel nederzettingen hebben gesticht.

Gifford house Fruita

Door het weer zoeken we weer vroeg ons bed op in de hoop dat het morgen beter wordt.


© MarenKo 2013