Een nieuwe reis

Ook in 2017 zullen we weer een camperreis gaan maken. Wederom start en eindigt deze reis in Las Vegas. De keuze hiervoor is gemaakt omdat we ten tijde van het boeken nog niet echt een idee hadden wat we in 2017 willen gaan zien en doen, en een rondje scheelt gewoon one-way kosten, van 400 dollar. Voor dat geld kun je toch ook weer een hoop andere leuke dingen doen. Verder hadden we toestemming gekregen om een doos met spullen achter te laten bij Roadbear Las Vegas, wat ook weer scheelt in de kosten. Bij het inleveren mochten we ook onze luxe stoeltjes achterlaten, waardoor we op de volgende reis toch zeker weer 200 dollar uitsparen.

Goed, begin oktober zullen we dus weer naar Las Vegas vliegen. De prijs van de tickets was al lange tijd aan de hoge kant voor de vluchten welke wij graag wilde hebben. Het kon we goedkoper met een andere maatschappij, maar dan waren of de vluchttijden langer, of meer overstappen, en niet met United. We hebben inmiddels zoveel miles bij United dat we nog maar 1 of 2 keer met hun hoeven te vliegen om daarna een gratis vlucht te hebben. Dat vonden we toch wel zonde om te laten liggen.

Onze heenvlucht is om 11.10, een mooie tijd, en we komen dan na een tussenstop in Houston om 19.05 uur aan in Las Vegas.

Ook ons hotel is al geboekt, er kwam een mooie prijs voorbij, en omdat ik al wist dat we daar de eerste nacht graag wilde zitten hebben we dat maar gelijk geboekt. Deze keer gaan we naar Sunset Station casino hotel in Henderson. Dichtbij zitten diverse favoriete restaurants, zoals Red Lobster, Outback Steakhouse en voor de ochtend een IHOP en een Denny’s. Verder zitten de Barnes en Nobles, de Walmart en meerdere andere winkels in vlakbij. En niet geheel onbelangrijk, Roadbear is heel dichtbij en we kunnen daar ook de huurauto weer inleveren. Voor ons dus een perfecte locatie om de vakantie te beginnen.

Het hotel aan het einde van de reis moet nog geregeld worden maar als het even lukt willen we wel weer proberen om het Cosmopolitan te regelen.

Dan de route, ook die hebben we al weer bijna af. Goed het duurt nog even voordat we gaan, dus er kan natuurlijk nog van alles veranderen.

Hieronder staat onze eerste opzet

route-2017


De route bevat niet zoveel miles, maar ervaring leert dat met heen en weer rijden, uitstapjes ed er nog wel wat miles bij komen.

Verder staan er veel dagen gepland bij Moss Landing, hier willen we graag weer naar terug, en wat dagen doorbrengen. We zullen hier zeker weer een Whale watch tocht gaan maken, maar misschien ook wel kajakken in Elkhorn Slough en een tour door Elkhorn slough. En ik hoop daar natuurlijk weer veel foto’s te kunnen maken van de vele vogelsoorten, en de zeeleeuwen en zee otters die daar veel zitten.

Of we ook naar Seki kunnen is nog even afwachten, want in oktober is het natuurlijk mogelijk dat daar al sneeuw ligt. Als dat zo is, blijven we of langer aan de kust of gaan we langer naar Mojave National preserve.

© MarenKo 2013