San Francisco

Net terug van een drukke, volle maar zeer fijne dag San Francisco. Morgen worden we al vroeg opgehaald door Roadbear. 

Eerste dag 

Maar eerst deze dag. Om 8 uur gaan we met de BART naar Civic centre. Vanaf hier gaan we lopen. Eerst richting Union square waar we even het hotel bekijken, waar we aan het eind van onze vakantie nog 2 dagen zullen verblijven. Vanaf hier willen we eigenlijk met de cable car naar Fishermans warf, maar als we de rij bij de kaart verkoop zien, en bij de halte besluiten we te gaan lopen. Heuvel op wel te verstaan. Ach, het is een goede training voor de andere wandelingen die we nog willen gaan maken deze vakantie.

Bij pier 39 bekijken we even de zeeleeuwen, hierna gaan we naar blazing saddles om fietsen te huren. We willen dit vandaag doen, omdat het werkelijk prachtig weer is vandaag, en we niet weten hoe het straks eind oktober zal zijn. 

Fietsen

Met de fiets vertrekken we richting de Golden Gate bridge, die er vandaag de hele dag in volle zon heeft bijgehangen.

Het is warm, en zonder wind echt prachtig fiets weer. Met maar 1 x lopen, een klein stukje, bereiken we de Golden Gate bridge. Ik moet mezelf de hele tijd vertellen, dat ik echt met een fiets over de Bridge fiets. We maken een aantal stops, gewoon om van het uitzicht te genieten, en om foto's te maken.

Na de bridge fietsen we door naar Sauselito, waar we een ijsje eten, en de ferry terug nemen naar San Francisco. 

Hierna eten we wat bij Hard Rock café. 

Alcatraz

We hebben thuis al tickets geregeld, voor de avond tour van Alcatraz. Dus om half 6 staan we klaar bij pier 33. We doen de audio tour, welke we erg indrukwekkend vinden. Maar we zijn ook best wel moe, en ook nog eens zwaar verbrand. Daar hadden we eigenlijk niet opgerekend.

Met de Bart gaan we weer terug naar het hotel, waar we om 23.30 uur arriveren. Een erg lange dag dus vandaag. Omdat we morgen toch wel weer vroeg opmoeten, hou ik dit verslag een beetje beperkt. En we hebben besloten om na het halen van de camper niet verder te rijden dan Gilroy. Twee vermoeiende dagen achter elkaar is wel genoeg.


© MarenKo 2013