Nationale parken van Utah

Arches

Wij zijn inmiddels drie keer in dit park geweest. Twee keer zijn we vanwege de drukte weggegaan. Wat heel leuk is om te doen is de ranger walk door Fiery Furnace. De derde keer hebben we overnacht op Devils Garden campground wat een betere keuze is wanneer je het park bezoekt. Je kunt namelijk vanaf de campground naar meerdere wandelingen lopen. 

De parkeerplaatsen in Arches zijn niet heel groot, en het kan dus enige moeite kosten om een parkeerplek voor de camper te vinden. 

Wij hebben vanaf de campground de Broken Arch loop gelopen waarbij je drie Arches bezoekt. Vlakbij de campground ligt ook nog een andere Arch. Aan het einde van de trail krijg je een heel mooi uitzicht over de campground Devils Garden (zie campgrounds). 

naamloos-39-6
naamloos-139-3
naamloos-45-3-2
naamloos-126-4

Canyonlands

Dit park hebben we nu twee maal bezocht. De eerste keer was in 2009, hierbij hebben we alle viewpoints bekeken van bovenaf, wat op zich ook al heel erg mooi is. In 2015 hebben we in Moab een jeep gehuurd en hebben we de Shafertrail en de Long Canyon trail (gedeeltelijk) gereden. Het huren van een jeep is een kostbare gelegenheid, maar zijn geld dubbel en dwars waard. Wij zijn vanaf de potashroad naar boven gereden. Een werkelijk prachtige rit! Je eindigt dan uiteindelijk in het park, en kunt dan via Long Canyon trail weer terug naar beneden rijden. De Long Canyon trail is om te rijden wat spectaculairder dan de Shafertrail, hier gaat het echt op 4x4 rijden lijken. Op een gegeven moment rijd je zelfs met je jeep onder een groot rotsblok door. Wij hebben de trail niet helemaal uit kunnen rijden omdat er, waarschijnlijk die nacht een groot stuk rotsblok naar beneden was gekomen wat de weg versperde. 

Wanneer Canyonlands op de planning staat probeer dan zeker de jeep huur te overwegen!

IMG 1753
IMG 1773
IMG 1788
naamloos-10-3-2
naamloos-14-2-2
naamloos-26-3-2
naamloos-29-3-2

Capitol Reef 

Ook hier zijn we in 2009 en 2015 geweest. En dit park staat voor 2016 wederom op de planning (dit keer willen we een jeep huren om hier rond te rijden.) Een onderschat park, bijna net zo mooi als Zion, met een leuke campground waar herten rond lopen. Het park kent rotstekeningen uit vroegere jaren. Een oud schooltje, alsof de tijd er heeft stil gestaan, en boomgaarden waar je zelf je fruit mag plukken (tegen betaling! Je kunt je geplukte fruit wegen en dan geld in een box stoppen). Omdat het in 2015 veel geregend had, zijn we te voet door Capitol Gorge gelopen. Het park kent nog veel meer mooie wandelingen.

naamloos-12-8
naamloos-31-7
naamloos-42-6
naamloos-157-4
naamloos-12-8

Bryce Canyon

Dit park hebben we bezocht in 2009 en in 2015. Beide keren alleen een aantal viewpoints bezocht. In 2009 was dit voor ons niet het meest indrukwekkende park. Waarschijnlijk komt dat omdat je van viewpoint naar viewpoint rijdt, en steeds weer met een massa mensen naar hetzelfde staat kijken. In 2015 was het plan om hier een wandeling te maken, maar het weer gooide roet in het eten (regen) Wel hadden we later nog geluk (zeker voor onze medereizigers, welke er nog niet eerder geweest waren) dat de bewolking op trok en we toch zeker weer een mooi beeld van Bryce kregen. In onze opinie (het is nog steeds een mooi park hoor!) beleef je de schoonheid beter door er een wandeling te maken en zo middenin de natuurpracht te staan. In plaats van aan de rim met honderd andere alleen de viewpoints te bekijken. 

naamloos-215-3
naamloos-21-7
naamloos-110-2
naamloos-209-4
naamloos-261-2
naamloos-26-4

Zion Canyon

Zion national park vinden wij persoonlijk een van de mooiste parken van Amerika (smaak is persoonlijk) Waarschijnlijk door de vele kleuren welke dit park kent. Bergen welke over gaan van rood naar geel naar grijs, samen met verschillende kleuren groen en de Virgin river welke er doorheen stroomt. Wij hebben nu twee maal de Kayenta trail gelopen en de 3 pools (Upper, middle en lower) bezocht. Vooral het stuk naar de upper pool is pittig, maar wel goed te doen, en de Upper pool is prachtig. Op de wensenlijst staat nog om de Narrows te lopen, een wandeling door de Virgin river omsloten door stijle bergen. Wie weet in 2016? Wanneer je met de camper reist ga dan zeker op Watchman campground staan. Een mooiere plek bestaat bijna niet. Vroegtijdig reserveren want de campground staat snel vol! Zion heeft net als de meeste andere parken een shuttle systeem. Wanneer je op de campground staat kun je lopend naar de eerste stop, en vandaar met de bus het park in en uitstappen waar je wilt. Ook is er een shuttle naar Springdale, het nabij gelegen plaatsje, waar je dan even rond kunt lopen en eventueel uit eten kunt gaan. 

naamloos-61-6
naamloos-16-3
naamloos-2-5
naamloos-37-6© MarenKo 2013