A Day at the beach

Vandaag weer een rustige dag. We gaan nergens heen, in ieder geval niet met de camper.

Dus we kunnen rustig aan beginnen.

Wel gaat Marja, terwijl ik nog even blijf liggen, al weer op stap met de camera om de zonsopkomst te fotograferen.

zonsopkomst-en-surfers-5

Intussen sta ik op, doe wat afwas die er nog van gister staat en wacht met thee zetten tot Marja terug is.

Marja maakt dan wat pancakes (stevige dit keer) met wat scrambled eggs.

Daarna ff douchen en dan lopen we eerst even naar de plek waar Marja gister zo enthousiast van terugkwam. En opnieuw zitten daar veel reigers en kwaks. En er drijft een otter op zijn rug, die gewoon lekker ligt te pitten. Handjes en voetjes netjes gevouwen, oogjes dicht, lekker pitten. Net op het moment dat ik hem begin te filmen gaan de oogjes open. Hij draait een paar keer rond in het water, is weer afgekoeld en gaat dan gewoon weer verder met slapen. Wat een leven hebben die beesten hier zeg. Geweldig gewoonweg.

moss-landing-beach-11


moss-landing-beach-7

Daarna lopen we naar het strand. Kijken of we misschien walvissen vanaf de kant kunnen spotten.

moss-landing-beach-20


moss-landing-beach-18


moss-landing-beach-26

Dat lukt niet. Wat ons overigens opvalt is hoe rustig de zee vandaag is. Heel anders dan toen we gingen whale watchen. Niet helemaal eerlijk. Met zo’n zee hadden we allebei nergens last van gehad.

Aan de boten die vertrekken kunnen we wel zien, dat ze nog steeds een heel eind moeten varen voordat ze walvissen spotten. De meeste verdwijnen zelf helemaal uit zicht.

Ik heb intussen met de andere camera (de Sony systeem) een paar filmpjes gemaakt, o.a. van een witte reiger.

moss-landing-beach-16

Tegen de middag wandelen we weer terug naar de camper. Het is inmiddels aardig heet geworden, vooral ook omdat er geen koude wind staat. Op dat moment nog niet tenminste.

Later draait de wind en komt hij weer van zee. En we hebben zelf gevoeld hoe koud dat zeewater is. Dus dat de wind dan weer koud wordt lijkt logisch.

We gaan daarom toch maar even binnen zitten.

Daar is het dan weer wel warm en ik kan niet voorkomen, dat ik ‘een beetje’ wegdommel. Tja ben ook al wel een jaartje ouder.

En ter afsluiting van de dag gaan we voor de zonsondergang nog een keer naar het strand. De zee is nog gladder dan eerder op de dag. Het zou gewoon niet mogen.

zonsondergang-moss-landing-12

Het valt op hoeveel vogels er op dit moment boven, op en onder het water bezig zijn met rondvliegen, vissen en dergelijke. Ook zijn er veel zeeleeuwen en zeehonden actief.

Op een bepaald moment zien we een vogel, formaat kleine pinguin, proberen tegen de branding in weer in zee te komen. Dat lukt niet, omdat de branding hier – ondanks die gladde zee – best wel stevig is. Hij lijkt ook een beetje versuft. En dan strompelt hij, want hij loopt ook net als een pinguin, een beetje het strand op en besluit zich maar te gaan poetsen. Misschien heeft hij even een rustpauze nodig. Ik hoop dat dat het is en dat hij niet te verzwakt is om nog in zee terug te gaan. Hij is er zelfs even bij gaan liggen (of hoe noem je dat bij een vogel, als hij zijn pootjes onder zich heeft geschoven en op zijn buik in het zand ligt?).

zonsondergang-moss-landing-13


De zon schuift vervolgens snel achter de horizon en zoals gewoonlijk gaan we net even te vroeg weg en kleurt het net nog even mooier dan toen we nog op het strand waren.

Als we de brug oversteken, zien we een zeehond die aan waterballet doet. Hij staat op zijn kop in het water, met zijn twee achtervinnen boven water uitstekend.

Als we dan een stukje verder lopen zien we nog een zeehond en dan denken we dat er nog een onder de brug uitkomt zwemmen. Maar dat blijkt dan weer een zee otter te zijn, die ook weer op zijn rug onder de brug uit komt drijven en rustig iets aan het oppeuzelen is. Zoals ik zei: wat een leven hebben die beesten hier.

zonsondergang-moss-landing-15


zonsondergang-moss-landing-18

Wij zelf eten een leftovertje van de macaroni. Even opwarmen, beetje kaas erop en dat is ook al weer klaar.

Morgen gaan we misschien naar de slough (in Zeeland noemen ze dat; het sloe. Echt waar!). Kanoën. Kijken wat daar allemaal rondvliegt en -kruipt.

© MarenKo 2013