Blue ridge parkway all over again?

Vanmorgen is Marja weer als eerste op. Ze hoopt nog een paar mooie shots te maken van een oud gebouw met een zonsopgang. Alleen is er geen zonsopgang. Want het is nog steeds bewolkt. 

Capitool Reef np oude barn

Dus maar weer op pad achter de zon aan. We hopen vooral dat de zon wat wil doorbreken als we Highway 12 gaan 'doen’. 

onderweg

Maar het weer wil nog steeds niet meewerken. Het blijft bewolkt en er blijven af en toe druppels vallen. Dat weerhoudt ons er niet van toch nog op een aantal mooie plekken te stoppen. Vooral de plekken met de vergezichten en de gele aspen, die hier in bossen (:-)) staan.

Gele aspen langs de route
Hertjes op de weg
op zoek naar loslopende koeien
UT highway 12
Koeien langs de weg

Vandaag gaan we overigens richting Bryce Canyon. Vernoemd naar een familie Bryce, die in deze canyon in vervlogen tijden bomen 'oogsten' en daar ook veel werk heeft verzet met het stichten van nederzettingen. De mensen in de omgeving gingen daarom deze plek, waar deze familie dus mee verbonden was, Bryce Canyon gaan noemen. En dit werd definitief toen deze canyon als nationaal park werd aangewezen door de regering.

Als we onze campingplek hebben geregeld, gaan we ook hier (na weer eens stevige bui) nog de views bekijken. Deze liggen allemaal aan een kant langs een 18 mijl lange drive. Dus we besluiten eerst helemaal naar het eind te rijden en dan op de terugweg een aantal van deze views te bekijken. Als we naar boven rijden komen we alleen in een dikke mist (of misschien wel gewoon wolken) terecht. Zoiets hebben we ook meegemaakt bij de Blue Ridge parkway. Dat zou ook een hele mooie rit moeten worden waar we heel weinig van gezien hebben door mist en laaghangende wolken. Dus we zijn bang dat dit nu weer gaat gebeuren.

Bryce Canyon national park

Maar als we bij de eerste view staan breekt ineens het wolkendek open en komt de zon door. En dat heeft zich goed doorgezet. Daardoor zijn we in staat om alle views die we willen bekijken ook aan te doen. Marja kan daar haar hart weer ophalen met haar camera.

Bryce Canyon national park
Bryce Canyon national park
Bryce Canyon national park
Bryce Canyon national park
Bryce Canyon national park
Hertjes op de campground

Je merkt overigens wel dat je langs deze views voortdurend op een hoogte zit tussen de 2500 en max 2800 meter hoogte. Je kunt het je haast niet voorstellen.

Dus dat was toch wel weer even genieten.

En dan is deze dag ook weer voorbij. Het wordt hier wel koud (1 graad boven nul), maar dat is niet zo gek op deze hoogte.

© MarenKo 2013