“rustdag”, hazen en weer een slangetje

Na onze tweede nacht op Catelina Statepark campground gaan we het vandaag rustig aan doen. Starbucks,  een paar boodschappen en dan lekker relaxen bij de camper.

Maar Marja wil nog een keer bij de sportzaak waar we gister waren langs. Wil kijken voor een honkbal broek voor haar jongste. En ik wil nog even kijken naar een Bluetooth toetsenbordje voor mijn I-pad. Maar die zaken zijn pas om 10 uur open. En Marja was vanochtend al erg vroeg op (was nog aan het schemeren) om te kijken of ze op dat moment misschien de coyotes kon spotten. Het worden hazen deze keer. Een stuk of vier, die vrolijk rondhuppelen. Geen coyote te zien.

Gevolg is wel dat we dus wat te vroeg bij het winkelcentrum zijn. Gelukkig is er wel een andere sportzaak open, maar daar kan Marja niet slagen. Daarna kunnen we “gelukkig” wat tijd doden in een schoenenzaak die dan net open is. Marja is er helemaal weg van. Heel veel schoenen ook in haar maat en dat ziet ze niet vaak in Nederland.

Schoenen in winkel

Dan door naar Best Buy om voor mijn toetsenbordje te kijken. Ze hebben er maar een paar, dus we gaan straks nog even bij Radio Shack langs.

Na een Starbucks en het upgraden, dowloaden en updaten van de Samsung Galaxy gaan we een paar boodschappen doen bij Fry’s en daarna weer even kijken voor dat toetsenbordje. Ook hier slaag ik niet.

En dan is het toch al weer over tweeen voordat we terug zijn op ons plekje, waar we lekker in ons stoeltjes gaan zitten en wat lezen. 

We hebben besloten tegen vijven een stukje een trail af te gaan om nog wat mooie shots van de avondzon te maken. Daarna weer snel terug naar de camper, want het wordt hier snel donker.

Het stikt hier trouwens van de zwarte torren/kevers. En daar moet je van houden. Zoals die mevrouw gister in het Sonora Desert museum. Die zei op een gegeven moment iets over een mooie bij. En toen ik zei: mooie bij? reageerde zij met: It’s al relative, we are bug-lovers.

Onze steak eten we ook in het donker op. Wel spannend, want als ik met de zaklantaarn over de campground schijn zen we ineens een paar sets ogen oplichten. Zijn het weer hazen of misschien toch coyotes. Op een gegeven moment denkt Marja aan de soort van beweging te kunnen afleiden dat het inderdaad een coyote is. Maar zekerheid zullen we daar nooit over krijgen.

Na onze heerlijke sirloin/steak lopen we nog een rondje over de campground. Daarbij koen we ook langs het gebouwtje van de restrooms als ik ineens een klein slangetje zie wegkronkelen. Dat roep ik dan ook en das maar goed ook, want Marja stapte er bijna bovenop. In eerste instantie denken we: ach weer zo’n slangetje zoals we eerder al gezien hebben. Maar als we beter kijken zien we dat het een jong ratelslangetje is. Dus toch maar een beetje afstand houden. Gelukkig heeft Marja de camcorder bij zich en ik het zaklantaarntje. Dus filmen we het beestje en zo klein als het is, neemt het al een heel dreigende houding aan en houden wij nog wat meer afstand (weten wij veel). En het beestje begint warempel zelfs ook nog met dat staartje van hem te ratelen. Bijzonder dat ze zo klein als ze zijn al zo’n houding aannemen.

De rest van het wandelingetje doen we wel met het zaklantaarntje aan.

En nu zit ik op dat giga scherm X-factor USA te kijken. Had ik al eens gezegd, dat we het onvoorstelbaar vinden dat we hier met een uitdraai antenne op het dak van de camper zulke scherpe beelden kunnen ontvangen?

Helaas is de derde wedstrijd van de Giants gestaakt, omdat het regent in St. Louis. En ze staan ook nog met 3 - 1 achter. Nou misschien kunnen ze dat nog rechttrekken als de wedstrijd weer wordt voortgezet.

Morgen vertrekken we van het Catelina Statepark en rijden we naar weer een nieuwe bestemming. Daarover later meer.

© MarenKo 2013