Denver

Storm, harde storm vannacht. De camper staat helemaal te schudden. Als dat maar geen dag wordt met slecht weer. En dat nadat eerder die avond/nacht in een “kroeg” of zoiets vlakbij harde muziek en vreselijk gezang ons een tijdje uit onze slaap houdt. Dus dat was weinig slaap deze nacht. Vooral ook omdat ik om drie uur bedacht dat mijn portemonnee nog in de auto lag (toen stormde het overigens nog niet en het zingen was afgelopen).

Dag camper

Vanochtend de laatste hand gelegd aan het schoonmaken van de camper. Nou ja, bezemschoon maken dan. De koffers waren al zo goed als helemaal gepakt. Nog wat dingen uit de ijskast in de afvalzakken gestopt. En dan op weg naar Road-Bear. Ik voorop in de camper en Marja achter me aan in de huurauto (is niet meer achter het stuur weg te slaan, die Marja). Eenmaal op de grote weg zet ik er vaart achter. Het lijkt wel of ie toch wat harder gaat nu er flink wat gewicht uit is (de koffers lagen allemaal bij Marja in de auto). Tom is ook weer eens eigenwijs en laat me te laat weten, dat ik bij een splitsing in de freeway helemaal links moet aanhouden. En het is druk en ik moet ook in de gaten houden dat Marja mee kan komen. Dus dat lukt niet. Maar gelukkig kan Tom dan snel weer een nieuwe route uitrekenen en scheelt het uiteindelijk maar een paar minuten. De rest van de rit verloopt gladjes.

Ik moet nog wel tanken, maar als ik een benzinestation aan de rechterkant van de weg zie heb ik op advies van Tom net links voorgesorteerd. Dus als we bij Road-Bear aankomen moet ik nog even terug om te tanken. Maar dat is eigenlijk net om de hoek, dus dat is zo gebeurd.

Dan volgt de controle van de camper. We geven een paar mankementjes door en we krijgen door dat één van de lampjes ook bediend wordt met de hoofdschakelaar. En wij maar denken dat dat ding kapot was.

We hebben deze keer 274 miles meer gereden dan gepland. Maar het is goedkoper die achteraf te betalen, dan vooraf nog een pakket van 500 miles te kopen. Want wat je dan niet rijdt krijg je niet terugbetaald. Op deze manier scheelt dat toch een dollar of 60.

Alles is verder in  orde. We kijken nog even in een groter model camper (een soort bus bijna), die allemaal een stuk ruimer is en wat luxueuzer. Met ook een paar gigantische voorruiten en géén neus. Lijkt me heel raar in het begin. Je hebt wel een geweldig uitzicht. En hij is niet eens langer dan de camper die we nu hadden. Nou misschien maar eens een offerte vragen voor deze A-classe camper. Wie weet valt dat wel mee. We moeten er dan wel rekening mee houden dat we weggetjes met lage bruggen van 12 feet en 8 inches niet kunnen nemen, want deze is een feet hoger dan de camper die we nu hadden.

Reservering gecancelt

Als de overdracht klaar is stappen we in onze huurauto en rijden naar ons hotel om te kijken of we onze koffers al op de kamer kunnen stallen. De dame achter de balie checkt onze reservering en ….. drukt dan waarschijnlijk op een verkeerde knop (cancel van de reservering) waardoor onze reservering niet meer terug te vinden is. Iemand anders er bij gehaald. Die lukt het ook niet om de reservering terug te halen. Dus die belt even met Priceline, waar we het hotel hebben gewonnen voor 45 dollar (ex. tax). Dat terwijl ons hotel van de laatste twee dagen vorig jaar iets van 180 dollar voor een nacht kostte. Was misschien iets luxer, maar toch. Deze kamer is ook niet verkeerd.

Gelukkig lukt het de helpende meneer om een nieuwe reservering te regelen, zodat we naar onze kamer kunnen. Kamer 730, zeven hoog, dus best wel een aardig uitzicht.

O.a. op besneeuwde bergen. Ja, kennelijk heeft het op hoogte vannacht aardig gesneeuwd, Want de toppen van de hogere bergen zijn allemaal aardig wit. 

Het weer valt overigens uiteindelijk best wel mee.

Denver downtown

Als we onze koffers geïnstalleerd hebben besluiten we 16th street van Denver te bezoeken. En als we daar lopen is het eigenlijk best wel weer warm. Het is er best wel druk en het is een lange straat. We tellen bij elkaar wel 5 of 6 Starbucks zaken. Bij de eerste halen we nog maar een keer een Caramel Machiato Grande. 

De straat is een mengeling van geschiedenis en nieuwe skyscrapers door elkaar. En er staan een aantal beelden die laten zien dat Colorado een cowboy en indianen achtergrond heeft en veel heeft met Rodeo’s.

We (nou ja vooral Marja) maken een aantal foto’s die deze mix aardig laten zien.

Er zijn overigens eigenlijk niet zoveel winkels in de straat, maar vooral eetgelegenheden. Maar uiteindelijk belanden we in de boekwinkel Barns & Noble. En daar vind ik waarachtig nog een paar aardigheidjes voor Stephan en Froukje. We kopen ook nog een paar kaarten alvast voor onze reis van volgend jaar. Nog weer een paar dingen die we in de koffers kwijt moeten. Maar dat gaat nog wel lukken.Terug naar de auto, nadat we nog wat foto’s hebben gemaakt van het State Capitol en van het City and County building, en terug naar het hotel. We rijden dan overigens langs het honkbalstadion van de Colorado Rockies. Elke keer weer imposant om zo’n stadion te zien. We moeten toch een keer voor elkaar zien te krijgen dat we een keer een wedstrijd kunnen bijwonen. Maar dat moet dan wel passen in het schema.

Outback steakhouse

Tegen de avond gaan we eten bij Outback Steakhouse (we hebben tenslotte 60 dollar bespaard op onze kilometers J). En wat een verschil met Applebee’s. Niet wat de indeling van het restaurant betreft. Dat ziet er vrijwel hetzelfde uit als bij Applebee’s. Maar kennelijk hebben ze hier geen problemen met understaff-ed zijn. De bediening is vlot en vriendelijk en het eten wordt op tijd geserveerd en is heel erg lekker. Goed medium gebakken en lekker gespiced.

En we nemen nog een heerlijk toetje toe (daarom heet het ook toetje denk ik). Dat zijn wel weer een paar calorietjes. Maar het is ook maar één keer de laatste dag van je vakantie (tijdens één vakantie).

Dan zit ook onze laatste dag van de vakantie er bijna op. Alleen de terugreis nog en dan is het weer uitkijken naar volgend jaar. We willen overigens weer vroeg op om op tijd op het vliegveld te zijn. Ik moet immers ook nog de auto terugrijden naar Alamo (de verhuurder) en dan met de bus terug naar de terminal.

Maar dat is morgen. Nu eerst lekker slapen in ons luxe hotelbed.

© MarenKo 2013