Dag 3, Wandeling met Petra en Grant de Bearded Collie

Na dit keer een ontbijt in het hotel worden we om 9 uur opgehaald door Petra. We gaan vandaag nog een keer langs het vorige huis van Ron en Petra rijden. Vooral om te zien hoe de wijk waar ze vier jaar geleden woonden zich in een paar jaar ontwikkeld heeft.

We gaan ook nog wandelen met Grant in een bos, waar ook weer veel vogels zitten en een aantal bijzondere bloemen en planten groeien.


Het bezoeken van het oude huis moet wachten tot de middag, dat lukt niet helemaal. Maar de wandeling lukt wel. Nadat we eerst nog even Lake …. hebben aanschouwd rijden we naar het bos met de vogels.


Een bijzonder stuk bos. Vooral omdat je overal kunt zien, dat dit stuk bos voor een groot deel onder water kan komen te staan, als het hard regent. Zo stroomt er een beek/riviertje door het gebied, dat nu inderdaad een beek is, met vrij hoge oevers. Maar te zien is, dat op omgevallen bomen die over die beek liggen (op een paar meter hoogte boven het water) er allerlei plantenresten en dergelijke boven op die bomen ligt. En duidelijk is dat dit er alleen gekomen kan zijn door een hoogwatersituatie. En dan praat je over een flinke hoeveelheid water. Indrukwekkend.


We komen daar ook nog een paar vogelspotters tegen, die ons een bijzondere vogelsoort aanwijzen.

Na onze wandeling door het bos gaan we bij Panera lunchen. Inmiddels is de bewolking bijna volledig weggetrokken en we kunnen lekker buiten zitten met onze lunch.

Daarna brengt Petra ons terug naar het hotel. En van daar gaan we met ons tweeën naar de Carolina Outlet om wat te shoppen. Marja komt daar met een paar schoenen, broeken en sokken vandaan. Ik koop deze keer niets.

Het is inmiddels aardig warm geworden. Dus een ijsje bij de Dairy Queen gaat er wel. in. Alhoewel ‘ijsje’? Omdat we weten dat de Amerikaanse maten nogal eens de onzze overtreffen nemen we de een na kleinste maat met heerlijk ijs erin. Nou dit ‘small’ ijsje komt naar Nederlandse maatstaven in aanmerking voor een kwalificatie die niet met ‘klein’ overeen komt.


Hierna rijden we weer naar het huis van Petra en Ron, waar we nog wat drinken en even met de Drone van Ron mogen spelen.


Tegen de avond gaan we met Ron en Petra eten in het restaurant bij de Golfclub (the 12 oaks club). Een nogal sjiek uitziende club, maar het restaurant is een zelfstandig restaurant, dat alleen in het gebouw van de club is gesitueerd. Je hoeft dus geen lid van de club te zijn om daar te kunnen aanschuiven. Wat we dan ook doen. Chickenwings (all you can eat), een heerlijke burger en Filet Mignon staan op het menu.


Net als vier jaar geleden valt het diner samen met een feestelijke dag voor Petra en Ron. Vier jaar geleden kregen ze te horen, dat hun de Green-card was toegewezen. En vandaag vieren ze hun 22-jarig huwelijksfeest.

Na het eten drinken we bij Petra en Ron nog een kop koffie, voordat we weer naar ons hotel rijden, waar ik nu dit verslag lig te typen.

Op de televisie hoor ik op CNN, dat Trump zich weer eens heeft vergaloppeerd met een telefonisch ‘interview’ met FoxandFriends, doordat hij zich weer eens heeft laten gaan in dingen die hij heeft gezegd. Benieuwd wat dit allemaal weer gaat betekenen.

Morgen rijden we richting Bayview waar we 2 dagen gan doorbrengen in een airbnb huis en waar we Pungo en Pocosin lakes gaan bezoeken. Daar hebben we vier jaar geleden een flink aantal zwarte beren gezien. Kijken wat morgen brengt.

© MarenKo 2013