Clouds on the horizon

Mount Shasta ligt vanochtend al snel achter ons. Nadat we de geleende tv-kabel teruggebracht hebben bij de manager van de campground, met een sleutelhanger-wooden shoe en daarvoor een fles wijn terugkrijgen, rijden we om half negen de campground af en om vijf over half negen de freeway (grote weg zoals we dat bij ons noemen) op.

Dat lijkt misschien wat minder, zo'n grote weg, maar op de kaart staat er wel een groene stippellijn langs. Dat betekent dat het een scenic-route is. En dat is het zeker. Want vandaag ziet de omgeving er weer eens heel anders uit. Aan de randen van ons gezichtsveld liggen aan alle kanten bergen. En daar tussenin liggen weer vlakten. Maar dan liggen er in die vlakten weer heuvels van 100 - 200 meter hoog. En de vergezichten zijn weer geweldig. Zo kun je vaak ver weg tegen de bergen de weg zien waar wij ook naar toe moeten. En de auto's en vrachtwagens die daarop rijden zijn kleiner dan matchboxautootjes.

Mount Shasta

De dag begint weer zonnig. Maar als we de grens met Oregon naderen zien we in de verte toch wat wolken verschijnen. Het lijkt wel of deze zich boven de grens tussen Californië en Oregon samentrekken. Maar voorlopig is het nog goed weer.

Ik moet op opletten voor de naamplaats Ashland, want daar willen we naar een shoppingcentre. Dan zien we de borden die aangeven dat we deze stad bereikt hebben. Borden die aangeven dat er drie exits zijn. Maar op geen van deze borden staat de naam van dat shoppingcentre. Maar dat is geen probleem, want het moet even voorbij Ashland liggen. 

Alleen missen we het kennelijk volledig. Nou ja dan maar de navigatie instellen op de Walmart van Medford. Deze geeft de afslag aan waar we van de freeway af moeten en vertelt ons dan dat we links af moeten. Maar op het moment dat we voor de stoplichten staan om linksaf te gaan geeft hij ineens aan dat we rechtsaf moeten. Dat gaat uiteraard niet lukken. Dan maar links af en een plek zoeken om te keren. Die vinden we vrij snel en dan zien we dat daar ook winkels zijn. Zullen we daar even gaan kijken. Snel geparkeerd en dan een winkel ingelopen die Kohls heet. Heel veel kleren. En als we daar even hebben rondgelopen zegt Marja: kom eens kijken. En dan blijkt dat Kohls aan het begin zit van het winkelcentrum waar we naar zochten. Toeval? Ik weet het niet hoor.

Weer heel veel te zien. Marja koopt een winterjas bij GAP. En bij Aeropostal een joggingbroek en -jack. Per stuk staat er 39,95 op, maar koop je er twee dan betaal je 30 dollar voor twee, en omdat het Columbusday weekend is krijg je als je 60 dollar besteedt nog eens korting en kun je dus voor 15 dollar nog zo'n setje uitkiezen. Omdat alles ook weer mee moet in de koffer doet Marja dat niet. En ze heeft al spijt dat ze niet nog zo'n setje gekocht heeft.

Als we uitgekeken zijn gaan we op zoek naar de Walmart. En met zo'n navigatie-app moet dat geen probleem zijn. En dat is het ook niet. Snel de boodschappen gehaald en naar de kassa. Daar weigert mijn credit-card dienst. Tot twee keer toe. De overvriendelijke en behulpzame cassière (not) zegt iets tegen ons, waar zowel Marja en ik niets van verstaan. We vermoeden dat ze zegt dat de credit-card niet doet wat ie moet doen, maar dat hebben we zelf inmiddels wel door. Gelukkig weten we uit een eerdere ervaring van Marja met haar card in de Walmart, dat je je card ook aan de chip-kant in dat apparaatje kan steken. En ook nu werkt dat. We wensen de dame  achter de kassa nog een prettige dag verder (not) en gaan weer naar de camper.

Inmiddels is de lucht volledig dichtgetrokken. We hopen dat dit niet zo blijft, want we hebben goed weer nodig voor Crater Lake, dat we morgen willen aandoen.

Maar ja we zullen het ermee moeten doen.

Na het bezoek aan de Walmart gaan we richting de campground. Opnieuw een KOA. Die ziet er vol uit als we aan komen rijden. Maar gelukkig is er nog voldoende plek. We kopen er ook een kabel voor de tv, want de Giants spelen vanavond hun eerste wedstrijd in een van de laatste-vier playoff wedstrijden tegen de Cardinals. 

En dan besluiten we een stukje te gaan fietsen. Buiten de campground hangt een bord Biker-route. dus die volgen we maar. Niet helemaal duidelijk is waar het vervolg van deze route ligt. Dus in het begin rijden we een aantal richtingen uit.

Daarbij komen we ook bij een brug, waar we over een voor fietsers bedoeld deel moeten rijden. Dit bestaat uit een smal pad aan de zijkant van de brug, dat lijkt te bestaan uit los op steunen neergelegde planken. Ze rammelen best wel flink als we er over heen rijden. En we moeten daar straks, ben ik bang, ook weer over terug. Ik houd in ieder geval maar wat afstand tot Marja om niet teveel gewicht op de planken te concentreren (alsof mijn eien gewicht al niet genoeg zou zijn).


Gelukkig halen we de overkant.

Nadat we even onderaan de brug bij de rivier hebben gestaan, rijden we door de straat/stadje dat voorbij de brug ligt. Je kunt zien, dat hier armoede heerst. Niet veel te beleven hier. En ook een flink aantal rondhangende mensen, waarvan er een flink aantal aan de weed zijn. 

Wij vervolgen onze weg en vinden dan eindelijk een fietspad. Dit volgen we vervolgens een heel eind. En dan zien we een bordje naar één van de vele watervallen in dit gebied. En daarbij komen onze mountain-bike's goed van pas. Want om daar te komen volgen we een trail, waar we misschien niet eens mogen rijden met onze fietsen. Maar dat staat niet op de bordjes. En wie zal ons erop wijzen? Op die manier bereiken we de waterval, die eerst wat lijkt tegen te vallen. Maar na een closer look is het toch wel indrukwekkend om te zien hoeveel water er over deze waterval/stroomversnelling stroomt. Uiteraard worden een aantal foto's gemaakt.  En had ik al gezegd, dat tegen het eind van de middag de lucht weer helemaal was opengetrokken. Strakblauwe lucht en een heerlijk temperatuurtje.

Dan weer op weg terug. Weer even over de gammele brug. En dan de kabel installeren. Zenders opzoeken en naar de wedstrijd kijken. Maar valt dat even tegen. Alle ruim 30 zenders: sneeuw. Dat kan niet goed zijn. Na een paar keer de kabel gecheckt te hebben toch maar even naar het kantoor. En als ik tegen de manager zeg dat de tv het niet goed doet, pakt hij gelijk een aardige gadget (een draagbaar heel plat tv-tje) om de aansluiting te controleren. En die bijkt inderdaad kuren te vertonen. Vijf minuten later heeft hij een nieuwe aansluiting aangebracht en dan is het beeld uitstekend.

Dan staan de Giants overigens al met 3-0 voor. En daarna wordt er niet meer gescoord.

Voor het avondeten is het kippensoep en een broodje.

Dus we zijn weer goed bezig met de calorietjes. Niet teveel eten en snoepen en ook nog eens veel bewegen.

En de fietsen zijn echt geweldig. Je komt nu tenminste nog eens op andere plekken, dan als je alleen beschikt over de camper. Dan ga je toch wat minder snel op pad en kom je ook niet op zo'n trail terecht als we vandaag gefietst hebben. Dus die fietsen is dubbel genieten..

Na de wedstrijd de fietsen alvast weer achter op het rek, dan hangen die alvast maar weer, en dan nog even dit verslag schrijven.

© MarenKo 2013