Dag 5: A day at the lake

Het zit inmiddels een beetje in ons systeem. Ondanks dat we vandaag niet hoeven te rijden en ook geen grootse plannen hebben, is Marja al weer rond zessen op en ik volg een half. uurtje later. En dat opnieuw na een goede (langdurige) nachtrust. We lagen er al gister al weer voor negenen in.

Dus vandaag blijven we waar we zijn op de campground bij Convict Lake. Een geweldig mooi meer(tje) met een zeer indrukwekkende berg daar achter. En vanuit onze camper kijken we daar recht op uit. Mooier krijg je ze niet.

We doen rustig aan en pakken wat flesjes water, wat fruit (dat we niet hebben aangegeven bij de bee-man) en crackers in de rugzak om mee te nemen als we een wandeling om het meer gaan maken.

We moeten ons bij die wandeling wel bedenken dat we hier op een hoogte van 2300 meter lopen. Dus we zullen zuinig moeten doen met de zuurstof. Dat had Marja, toen ze vanochtend vroeg al even naar het meer was gelopen om wat foto’s te maken, al gemerkt. Ze was vertrokken in haar normale tempo, maar moest toch even wat rustiger aan gaan doen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

convict-lake-1-4


convict-lake-1-5


convict-lake-1-18

Het is overigens geen heel inspannende wandeling. De hoogteverschillen die we moeten overbruggen zijn niet meer dan misschien tien meter. En dat is voor ervaren trotters als ons natuurlijk een peuleschil.

convict-lake-2


convict-lake-2-5

Als we halverwege zijn, ongeveer recht tegenover ons startpunt, willen we even gaan zitten om dat fruit en zo te nuttigen.

Maar voor we zo ver zijn krijgen we van een paar mensen te horen dat “the bridge out is” en dat we dus misschien ons rondje om het meer niet kunnen afmaken. En inderdaad even verderop zien we dat een deel van een wandel-brug weg is en dat daar een tamelijk stevig stromende beek/rivier (t hangt er een beetje tussenin) de weg versperd.

Er liggen wel takken, boomstammetjesen, keien en rotsblokken over die beek heen, maar dat ziet er nogal wankel en glibberig uit. Een vrouw die van de overkant moet komen schuift op haar billen over de boomstam. Maar om zich af te zetten moet ze op een gegeven moment toch met allebei de voeten het water in. Ze had net zo makkelijk gewoon door dat water hebben kunnen lopen. Waren haar schoenen net zo nat geweest.

Omdat wij geen zin hebben in natte schoenen en avonturiers als we zijn lopen wij een stuk stroomopwaards om te zien of er een makkelijker oversteek is. En die vinden we uiteindelijk ook. En vrij makkelijk staan we even later aan de andere kant van de stroom. Daarna volgt een stuk met veel keien, waaraan je kunt zien hoe breed die stroom kan zijn in het voorjaar als er veel smelt- en regenwater naar beneden komt.

convict-lake-2-6


convict-lake-2-7

Weer bij het meer aangekomen zoeken we een plekje om te zitten. Marja pikt een stukje gras uit (dat er volgens mij wat vochtig uit ziet). Ik zoek liever een plekje waar ik droog zit en ook makkelijker weer overeind kom (ben tenslotte geen 55 meer, zoals Marja). Dat vind ik op een boomstammetje, dat met heel veel andere takken en stammetjes vervlochten is tot een soort schuilhut. En dat zit best comfortabel. Alleen zitten we zover uit elkaar dat het er niet van komt het meegenomen fruit op te eten. Nou ja dan doen we dat straks bij de camper wel.

De tweede helft van de wandeling lopen we volop in de zon. En dat zonnetje is dan best verrekte heet. En dan ga je vanzelf wat rustiger lopen.

Uiteindelijk zijn we na ongeveer twee uur weer terug bij de camper. De rest van de dag doen we niets. Eerst pakken we de stoeltjes om buiten te zitten. Maar zoals gezegd, in de zon is het dan – ondanks een koel windje – af en toe best wel errug heet. In de camper, met een paar raampjes open, is het dan beter uit te houden. En met wat lezen en gamen komen we die middag wel door.

Tegen de avond, maar voordat het weer te sterk is afgekoeld (dat scheelt soms meer dan 20 graden) maak ik een paar hamburgers klaar op de bbq. In eerste instantie heb ik die net even te kort op de grill gehad. Maar als ik ze nog even terug heb gelegd en de vlammen er dit keer uitslaan zijn ze goed te eten. Beetje sla erbij, goed voor de lijn.

Als je overigens ‘s-ochtends zo vroeg op bent, maak je best wel lange dagen. En dat maakt dat je er ‘s-avonds weer vroeg in duikt. Dus ook vanavond is het weer rond achten half negen, dat we al weer in bed liggen. Nog even wat lezen en dan is het al snel weer rustig in de camper.

Morgen wat boodschappen doen in Mammoth Lakes. Dus dat wordt ook wel weer een rustig dagje.

© MarenKo 2013