Walking the dog, say goodbye to the kitten en .....

Er zijn verschillende manieren om je hond uit te laten: lopend, joggend, naast je fiets. Maar vanochtend zag Marja een wel heel bijzondere wijze van je hond uitlaten op de campground. Een oudere man liet zijn hond uit al ..... staande op een Segway. Je moet er maar opkomen (het idee dan!). 

Als we ons ontbijtje ophebben, hebben gedouched en rijklaar zijn gaan we nog even gedag zeggen bij de camphouders en de kitten. En we geven ze een kleine donatie voor het redden en in leven houden van dit beestje. We raken aan de praat met ze. De man verteld bijvoorbeeld dat hij vanaf hun huis vaak gaat paardrijden en dat hij, als hij richting de Mexicaanse grens zou rijden, zo’n 80 mijl verderop, maar twee wegen zou hoeven over te steken. Kun je je dat voorstellen: 80 mijl (zo’n 130 km) ongerepte natuur waar je met je paard door heen kan rijden en dan maar twee wegen oversteken. Hij vertelde erbij dat hij vanwege de drugrunners uit Mexico wel altijd een wapen bij zich heeft als hij die kant uit rijdt.

Zijn vrouw blijkt een echte dierenliefhebber. Haar man verteld nl. ook nog dat ze een tijd geleden een paard heeft gered dat met een been, dat ontstoken was of zoiets, ergens in the middle of nowhere was losgelaten. Ze heeft het opgevangen, er ongeveer 800 dollar aan laten verzorgen en inmiddels aan het dier gehecht geraakt, zodat ze het niet meer kwijt wil.

We gaan haar zeker over een tijdje nog eens mailen of CC (Community Cat, omdat de hele community gek op het beestje is) het heeft gered en hoe het met haar gaat.

Misschien dat we over een paar dagen nog even langs rijden als we naar onze volgende stop rijden.

Op weg richting Catalina State park. Een rit van maar een kleine 50 mijl, dus dat is zo gefixt. Voordat we naar de campground rijden, gaan we eerst nog even bij Starbucks langs, omdat die altijd free wifi hebben. Deze Starbucks zit in een supermarket (Safeway) en deze free wifi is van deze keten. En als Marja haar pc opstart vraagt de internetsite om een username en een wachtwoord. Die hebben we niet. Als ik ga navragen hoe dat zit, blijkt dat wifi op dat moment “down” is. Helaas geen wifi dus. Inmiddels heb ik wel twee koffie in mijn handen. Nou ja die komen ook wel op. Op zoek naar een andere - losse -Starbucks, nadat we de tank van de RV weer even hebben gevuld. De benzine is hier in Arizona aanzienlijk (bijna 2 dollar per gallon) goedkoper dan in California.

Bij de tweede Starbucks nemen we nu maar een Smoothie, want twee van die bakken koffie achter elkaar is wat veel van het goede. We checken onze mail, Marja plaats nog wat foto’s op facebook en we gaan even wat winkels checken. En nog steeds heb ik geen verjaardagscadeautje voor Marja, dus we lopen nog maar een keer een electronicawinkel in. Maar de twijfels zijn nog steeds groot, zeker als blijkt dat die Googlemachine geen camera heeft. Dus onverrichterzake weer verder.

Bij de Fry’s food-winkel (we dachten dat die alleen electronica deden) worden we getrakteerd op een stukje sushi en verleid om een pakje mee te nemen, dat we later bij de camping lekker oppeuzelen (weinig calorien, dus dat moet kunnen).

Als we ook nog even bij Radio-Shack naar binnen zijn geweest gaan we richting campground een stukje verderop En dan komen we opnieuw op een geweldig plekje te staan. Ruim, met uitzicht op een aantal bergen en met een paar trails vlak in de buurt, mochten we zin hebben om te gaan hiken. Gelet op de temperatuur lijkt ons dat op dit moment niet zo verstandig. We besluiten wel om nog even bij de giftshop van de campground langs te gaan om een magneetje te kopen. Dit is niet zo ver, maar wel erg heet.

Terug bij de campground gaan we lekker buiten zitten en alvast onze steak voor de avond voorbereiden. Tegen de tijd dat het donker wordt merken we dat er hier ook muggen zitten en dat zal ik weten ook. Op vier plekken bulten en - naar het er naar uitziet - ook weer een allergische reactie. Gelijk maar een allergiepil, die ik gelukkig meegenomen heb, innemen om het snel te onderdrukken.

In de tussentijd moeten we ook de zwarte kevers van ons af zien te houden, die tegen de avond massaal zich laten zien.

We kijken ook nog even naar een deel van de tweede wedstrijd van de San Francisco Giants tegen de St. Louis Cardinals. De eerste wedstrijd verloren ze met 6 - 4, maar deze winnen ze uiteindelijk met 7 - 1. Nog vijf wedstrijden te gaan en het is 1 - 1.

Als we in bed liggen  worden we opnieuw getrakteerd op een concert van de coyotes, waarvan we er tot nu toe nog niet een van hebben gezien. Wordt toch langzamerhand tijd.

Misschien morgen.

© MarenKo 2013