Zion national park

We zijn om half 7 wakker, ik ga naar buiten, en Ko blijft nog even liggen. Het is erg koud geweest vannacht en ook nu is het nog erg koud. We kijken hoe de bergen verkleuren met het opkomen van de zon. Het duurt nog wel even voordat de zon echt op de campground komt, want deze ligt tussen 2 hoge bergen in. Hierdoor blijft het lang erg koud. We ontbijten, en gaan op pad naar de shuttle bus. We nemen de shuttle helemaal tot aan het eind, en lopen de riverside walk. Het is nog steeds erg koud, de zon is nog steeds achter de bergen. Aan het eind van de riverside walk kun je verder door de rivier lopen. Wij doen dit niet, veels te koud nu. Mensen lopen met mutsen op en handschoenen aan. Wanneer wij terug lopen, komen er toch mensen aan die het wel gaan doen. Brrrr mij niet gezien, dit is leuk als de zon er volop in schijnt en de temperatuur wat hoger is.

Kayenta trail en de pools

Hierna lopen we terug naar de shuttle bus, op de heen weg in de bus, hebben we al een heel aantal herten gezien, maar wanneer we terug komen bij de halte staan daar 2 herten met een kleintje. Ze staan zo dichtbij, en gaan ook gewoon door met waar ze mee bezig zijn. Ze storen zich totaal niet aan al het volk wat foto's van ze wil nemen. Zelf in de dierentuin zie je ze niet zo dichtbij, en deze lopen dus gewoon in het wild. Ook wij nemen er een paar foto's van.

We nemen de shuttle tot de Grotto, hier nemen we de Kayenta trail, en lopen zo eerst naar de lower emerald pool en vandaar door naar de upper emerald pool, en de middle emerald pool. Het is best een stevige wandeling, en de wandeling duurt ook langer dan gepland, maar de uitzichten zijn magnifiek.

Souvenirs

Wanneer we weer terug komen bij de lodge willen we daar wat eten en drinken, maar het is er zo vreselijk druk dat we besluiten, om terug te gaan naar de camper, en daar een broodje te eten, even te relaxen, en dan aan het eind van de middag naar Springdale te gaan om daar wat te eten. Eerst halen we nog wat souvenirs in de winkel in de Lodge. Ik koop een riem en een cowboyhoed, en we kopen 2 thermobekers, waar we koffie in kunnen doen wanneer we onderweg gaan naar Bryce en later andere plaatsen. Ook koop ik een koelkast magneet, dat hebben we nu in elke plaats gedaan waar we geweest zijn, en het wordt al een aardige verzameling nu.

Spotted dog

Bij de camper eten en drinken we wat, ik ga even op de bank liggen en ben binnen 2 seconden vertrokken. Ko belt met Roadbear, omdat de kraan in de keuken het niet goed doet, dit blijkt door kalk in het filter te komen en wanneer dit verwijderd is, werkt het weer perfect.

We gaan douchen en ons omkleden, en nemen de shuttle naar Springdale. Een beetje onzin eigenlijk want het is op loopafstand. Als ik in de shuttle zit zie ik Spotted dog café voorbij komen. Op het Alles Amerika forum heb ik gelezen dat dit een goed restaurant is. Dus bij de volgende halte stappen we uit en lopen een stukje terug. Bij Spotted dog nemen we allebei de meatloaf en het smaakt prima. Voor 50 dollar (inclusief fooi) hebben we allebei gegeten en gedronken.

Wel rook geen vuur

We lopen terug naar de campground, en gaan daar proberen een fikkie te stoken, maar wij zijn duidelijk geen kampeerders, en geen Amerikaan, want met geen mogelijkheid krijgen wij het hout goed brandend. Er gaat een hele fles firestarter overheen, maar het blijft smeulen en vooral ook roken. We geven het op! Dit is niet voor ons weggelegd. In de camper ga ik het verslag maken, en Ko leest nog wat. Morgen willen vroeg op pad richting Bryce, en op de weg daar naar toe willen we eerst nog de Canyon overlook trail lopen, aan de andere kant van de tunnel in Zion. Omdat we ook nog wel wat van Bryce willen zien, moeten we dus wel weer vroeg op pad.

Blauwe luchten

Het weer is vandaag trouwens weer prachtig, zodra de zon er is, is het gewoon heet. Eigenlijk hebben we de hele vakantie, met uitzondering van Yosemite, al prachtig weer. Zon en hel blauwe luchten, het lijkt zelfs alsof de lucht hier blauwer is dan bij ons thuis. Je ziet weleens foto's waarvan je denkt, "Ja, vast! Zo blauw, kan niet! Is vast een foto bewerking", maar het is echt zo blauw. 's Nachts koelt het wel behoorlijk af, maar dat is niet zo heel erg, want dat slaapt een stuk beter.

Toch wel vermoeiend

Zion is ook weer een prachtig park, maar we zijn op dit moment allebei eigenlijk best wel moe, door het tempo waar we eigenlijk steeds in door gaan. Als we nog een keer gaan, maken we een korter rondje met minder plaatsen, maar wel met meer tijd in die plaatsen. Overal waar we nu geweest zijn, willen we eigenlijk terug, omdat we gewoon te weinig tijd hebben om alles rustig te bekijken. Het is steeds weer een kwestie van keuzes maken, en zo heb je ook steeds het idee dingen niet gezien, of niet goed gezien te hebben. Deze vakantie wordt echt een eerste indruk. We weten nu waar we terug willen, van datgene wat we tot nu toe gezien hebben. Maar dan wel met meer tijd.

Vreemde buurman

We hebben hier trouwens een heel klein buurmannetje of vrouwtje, wat het precies is weten we niet, maar het lijkt op een soort hamster, die onder de grond zijn of haar holletje aan het maken is. Iedere keer zien we zijn koppie boven de grond, en hem/haar allerlei blaadjes en takjes naar binnen slepen.

© MarenKo 2013