De route

De route is al weer grotendeels klaar. Maar het duurt nog lang voor we gaan dus veranderingen zijn nog mogelijk. Voor nu is dit de route.


We starten in Las Vegas waar we eerst twee nachten in een hotel verblijven voordat we de camper ophalen. Het is de bedoeling om deze dagen ook een auto te huren zodat we mobiel zijn. Daarna halen we de camper op.

We hebben net als voorgaande jaren ook weer een verzoek gedaan voor een bikerack, zodat we weer fietsen kunnen kopen. Na het ophalen gaan we de gebruikelijke boodschappen doen en hebben we een korte rit tot Laughlin voor de boeg. Hier willen we op een campground aan de Colorado rivier staan.

Hierna rijden we naar Flagstaff, hier zijn we nog nooit eerder geweest, behalve een ontbijt in de Dennys daar. Waarschijnlijk zullen we dan overnachten op de KOA. Van Flagstaff rijden we via Petrifeid forest naar Lyman lake state park voor de volgende overnachting. Ook Petrifeid forest hebben we nog niet eerder bezocht.

Na deze overnachting gaan we naar Bosque del Apache wildlife refuge. Hier blijven we 2 nachten. Hier hopen we wat vogels te kunnen fotograferen. In de winter zit het hier vol met kraanvogels en zwanen. Waarschijnlijk zijn wij daar nog te vroeg voor, maar we hopen toch wel iets moois mee te kunnen pakken. En dan rijden we naar Albuquerque voor het Balloon fiesta. Hier blijven we zelfs 5 nachten. De campground is al gereserveerd, omdat hier tijdens het fiesta alles vol staat. Wij staan een klein stukje van Albuquerque af in het plaatsje Bernalillo. Misschien dat we hier ook een keer het balloonfiesta vanaf het water gaan bekijken, want deze campground ligt aan de Rio Grande en ze bieden ook kajaktochten aan.

Na Albuquerque rijden we eerst na Farmington en willen we onderweg Bisti Badlands bezoeken.

Hierna gaan we richting Colorado waar we een mooie scenic byway in gedachten hebben. Van Colorado rijden we weer richt Arizona, voor een bezoek aan Mesa Verde en later een overnachting bij Monument Valley.

Van Monument Valley gaat de tocht verder naar Capitol Reef NP. Ook hier willen we twee nachten blijven en een jeep huren zodat we ook weer een dirtroad kunnen rijden. Daarna is highway 12 aan de buurt en zullen we overnachten in Kodachrome basin state park. Hier willen we al langer wat meer dagen doorbrengen en dat gaan we dit jaar dus doen.

Daarna staat Ceder breaks in de planning en nog een wandeling bij Zion in de buurt. Om als laatste weer twee overnachtingen te hebben in Valley of fire state park, voordat we weer naar Las Vegas gaan. Nadat we de camper hebben ingeleverd blijven we weer twee nachten in een hotel in Vegas, met misschien weer een huurauto voordat we weer naar huis vliegen.

De route bedraagt nu iets meer dan 2000 mile, we hebben dus nog wat speling over. Fijn is het dat we nu vaker meerdere dagen op dezelfde plek blijven wat hopelijk wat meer rust geeft.

© MarenKo 2013