De camper ophalen en naar de eerste campground

Om half zeven gaat de telefoon op onze hotelkamer.  Ik vermoed wel dat het Kevin zal zijn maar neem toch wat onzeker de telefoon op. Inderdaad het is Kevin, hij vind het wel grappig zoals ik op neem. Zij zijn ook al lange tijd wakker, lang leve de jetlag! We spreken om half acht af.

Om even voor half acht brengen wij de koffers alvast naar beneden. Ik haal de auto op, en Ko staat samen met Isabella en Kevin al met de koffers op de stoep. Alles wordt ingeladen en we gaan op weg naar Roadbear. Het is druk onderweg, en over een rit waar we volgens de route planner een kwartiertje over zouden moeten rijden , doen we nu ruim een half uur.

Bij Roadbear, worden we geholpen door een man die mij erg bekend voor komt. Hij ‘lijkt’ enorm op de man die ons vorig jaar in San Francisco geholpen heeft de camper weer in te leveren. Op een gegeven moment zegt hij dat hij oorspronkelijk uit San Francisco komt en dan weet ik het ook zeker. Ko herinnert hem alleen maar als de man die hem honderd dollar rekende voor een chip in de voorruit vorig jaar. Hij is hier om Bernie tijdens de vakantie te vervangen. Als al het papierwerk is gedaan gaan we naar buiten naar de camper. We krijgen de uitleg door Wolfgang, een duitser die al 28 jaar in Amerika woont, maar nog een geweldig duits accent heeft. We beginnen bij de buitenkant, als hij aankomt bij de vuilwaterslang blijkt deze kapot, en hij laat daar een nieuwe voorkomen. Tussen neus en lippen door laat hij nog even weten dat dit niet goed gecheckt is. Dan gaan we naar de electriciteit kabel, en die blijkt ook niet helemaal in orde te zijn. Nu maakt hij een grap over dat hij Duitser is, en dat een mechanic hier wel wat van zal gaan merken. Hij zegt het met een grap maar we merken dat hij not amused is. Het is voor ons ook de eerste keer dat we merken dat er iets niet goed is aan de camper. De mechanic zegt de kabel te gaan vervangen. Als we even later binnen aan het controleren zijn, laat Wolfgang zien hoe de generator aan gaat. Als hij dat doet klinkt er van af de buitenkant van de camper een brul! Kevin merkt op dat de mechanic daar de stroomkabel aan het vervangen is. Oei, wij merken op dat dit zeker de straf voor de mechanic is :) en Wolfgang zegt dat hij de mechanic wat wilde laten sparkelen: gives him some energy, zegt hij. Bij de achtergelaten spullen staat nog een bbq en deze kunnen wij goed gebruiken en die gaat dus mee, samen met nog wat specerijen en andere keukenspullen. We leggen de koffers in de camper en gaan op pad voor een ontbijt.

We rijden naar de Ihop, we hebben allemaal razende honger, en bestellen een flink ontbijt wat we bijna allemaal helemaal opeten. Dan gaan Kevin en Isabella naar de Famous Footwear. Kevin heeft nog schoenen nodig. Ko en ik gaan ondertussen de auto tanken en inleveren. Ik zoek op de navigatie de dichtsbijzijnde benzinepomp op, als we gaan rijden krijg ik het gevoel helemaal verkeerd te gaan. Onderweg meldt Ko ook nog even tussen neus en lippen door dat het al twaalf uur is. WAT! Zo laat, en we moeten nog boodschappen doen en we hebben nog een behoorlijke rit voor de boeg. Dat wordt opschieten. Uiteindelijk komen we bij een benzine pomp en tanken de auto af. Dan blijkt dat er een veel kortere route is om terug bij het verhuurstation te komen. Binnen vijf minuten staan we daar dan, en is ook de auto weer ingeleverd. We lopen naar de footlocker en Ko gaat alvast de camper naar de Walmart rijden. Deze Walmart heeft niet de fietsen die wij willen, en deze halen we dus morgen maar in Grand Juntion. Ook blijkt dat Ko zich een uur verkeken heeft en het nu dus pas twaalf uur is. In een uur tijd doen we alle boodschappen en kunnen we op pad. Het is vier uur rijden naar James M Robb Colorado river state park. En met een file en een stop komen we er half zes aan. Het laatste stuk heeft Kevin gereden, die bij het wegrijden en de eerste, en enige, rotonde even denkt dat hij in zijn eigen ford zit, zo hard en scherp ronden we de rotonde. Later gaat het goed en rijdt hij ons vlot en soepel naar de campground. Hier parkeren we de camper en gaan we de koffers leegmaken en de camper inrichten. Kevin had onderweg het vlees al in de marinade gelegd, en steekt dan de bbq aan. Isabella en ik maken de sla en de aardappelpuree en onze eerste maaltijd buiten onder de sterren is een feit. Hierna zitten we nog even bij het kampvuur en dan is het al weer tijd om te gaan slapen.

onderweg in Colorado
Onderweg in Colorado, gele aspen
onderweg in Colorado
onderweg in Colorado
Onderweg in Colorado


© MarenKo 2013