Nationale parken Colorado

Rocky mountains 

Ook dit park hebben we al weer twee keer bezocht. De eerste keer aan het begin van de reis in 2010. Dit leverde bij mij wat hoogteziekte op. Als je hier dus last van hebt, probeer dan eerst een paar dagen te acclimatiseren of het park wat verder in je reis te bezoeken. Het eerste jaar zijn we naar Bear lake gelopen en Nymphe lake, erg mooi maar wel vermoeiend als je net pas daar bent vanwege het hoogte verschil. Het tweede jaar hebben we geen echte wandelingen gemaakt, maar het park rond gereden op zoek naar wildlife. Eind september, begin augustus is het bronsttijd voor de Elks, en lopen er veel Elks in het park welke met elkaar wedijveren voor de vrouwtjes. De hele dag hoor je het burlen van de mannetjes, en af toe zie je ze ook met elkaar in gevecht gaan. De Elks lopen ook gewoon over de campground. 

Door het park loopt ook de trail ridge road, het hoogste punt ligt op iets meer dan 3700 meter. Deze weg is ook weer een prachtige weg om te rijden, met name vanwege de geweldige uitzichten. 

Wij hebben twee keer op Morainpark campground gestaan, voor onze ervaring zie campgrounds.

IMG 9569
DSC02141Great sanddunes

Een leuk park om te bezoeken, en om even over de hoge duinen te lopen, alhoewel het hier in de zomer wel erg heet zal zijn. Trek ook goede schoenen met sokken aan als je de duinen ingaat. Het zand is heet, heel heet, en erg liggen ook grote kiezels tussen. Het hoogste duin is 229 meter, vergeleken met onze duinen van +/_ 20 meter kun je wel nagaan hoe hoog deze duinen zijn. Wij hebben hier ook op de campground overnacht. Vanaf de campground loopt een wandeling waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de sanddunes en de zonsondergang kunt aanschouwen.

IMG 6789-border
IMG 6796-border


Black canyon of the Gunnisson

Ook weer een minder bekend park, maar mooi genoeg, om als je in de buurt bent, een keer te bezoeken. Sommige uitzichtpunten liggen een eindje van de parkeerplaats en dan moet je dus een eindje lopen. Er leven ook zwarte beren in het park, met een beetje geluk kun je er een treffen.

Ook hier hebben we op de campground gestaan, en ook hier lopen de herten over de camping. Zwarte beren hebben wij helaas niet gezien. 

Met name het uitzichtpunt op de Painted wall is erg mooi!

Vanaf de campground loopt de Rim Rock trail naar het visitor centre, een leuke wandeling met mooie uitzichten. 

Op de East portal road is het niet toegestaan om met auto’s langer dan 22ft te komen. Dus niet geschikt voor de grotere campers.

DSC00427-border
DSC00438-border


Colorado national monument 

Leuk park, niet heel groot, met prachtige uitzichtpunten. Als je alleen de uitzichtpunten doet is een halve dag voldoende, wil je er ook nog een wandeling doen, neem dan een hele dag de tijd. Er loopt 1 weg van 35 mile door het park, waaraan de verschillende uitzichtpunten liggen. Het park heeft ook een campground, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het dal met Grand Junction.

DSC00355-border
DSC00374-border


© MarenKo 2013