Second chance Whale-watching

Vandaag verlaten we Doheny Beach state park. En we gaan nog een keer whale-watchen (hopen we). De camper moeten we dan wel ergens parkeren. Op een paar parkeerterreinen mogen we eigenlijk niet staan, omdat het beperkt is tot 20 feet voertuigen. Bovendien mogen we niet langer dan 4 uur ergens parkeren. Gelukkig mogen we vlak bij het kantoor van Captain Dave wel parkeren, ook al is het ook in dit geval maar voor 4 uur. Als we maar op tijd terug zijn en de camper niet is weggesleept (:-)).

Dan gaan we opnieuw van start. Marja is opnieuw overigens erg duf van het zeeziektepilletje dat ze ook vandaag weer heeft ingenomen. Dit keer gaan we helemaal voorop op het dek staan. En bij sommige golven lijkt het of we in een roller coaster zitten. Zo duiken we over een golf de diepte in. En dit keer hebben we meer geluk. Deze keer treffen we een school dolfijnen van een andere soort (common dolfins). Dit is een grotere 'pod', zoals ze dat hier noemen, en ze blijven veel langer bij de boot rondhangen. Je kunt ze zelfs bekijken vanuit een ruimte voorin het schip, waar je op de waterlijn zit en met wat geluk een aantal dolfijnen onder water kunt zien.

dolfijnen
dolfijnen
dolfijnen

Na de school dolfijnen gaan we op zoek naar een grotere vangst. Een walvis. Maar hoe we ook de horizon afzoeken, we krijgen geen walvis te zien. Jammer. Maar het is niet anders.

Dan gaan we weer op weg naar de haven. En dan ......... Nee geen walvissen, maar ineens zie ik uit mijn ooghoek een beweging in het water. Er springt iets uit het water, slaat een paar keer met z'n staat op het water en dan worden er een soort doorzichtige vleugels uitgeslagen en zweeft het dier een flink stuk vlak boven het water, tot het weer onder water verdwijnt: vliegende vissen. Echt apart om te zien. En het is er niet een. Uiteindelijk zien we zo wel een stuk of tien van deze vissen over het water scheren. Nou toch weer wat anders gezien.

vliegende vis

Gelukkig, de camper staat er nog en er zit geen ticket onder de ruitenwisser. Nu gaan we op weg naar San Diego, waar we op Silver Strand beach staan. Opnieuw een campground aan het strand. Als het goed is is er ook een sanctuary in de buurt. Morgen willen we daar gaan kijken of er mooie vogels te fotograferen zijn. Nu volstaan we met een korte wandeling naar het strand en aan de andere kant door een tunneltje onder de (best wel) drukke weg door.

Zonsondergang Silver Strand state beach

Dan bakt Marja nog ff een eitje voor op de boterham en kijken we nog een beetje televisie. En dan is er weer een dag voorbij.

Overigens hebben we toch besloten volgend jaar toch maar weer een camper, maar dan een kleiner model, te huren

© MarenKo 2013