Denver, het ophalen van de camper

EIL BIE BAK!! Dat riep Schwarzenegger aan het eind van één van zijn Terminator films (je schrijft het: I’ll be back, zodat iedereen begrijpt wat ik bedoel).

En wij zijn ook terug. Terug voor onze tweede Amerika-reis.

We zitten ook gelijk weer in het ritme van vorig jaar. Alsof we niet weggeweest zijn. Marja schreef over gister al dat ze om half vijf opstond. En we weten van vorig jaar nog dat dit de rest van de reis  zo zal blijven.  Misschien niet omdat er elke morgen een mooie zonsopgang te zien is, want dat zal nu iets anders zijn dan vorig jaar (tenminste dat vermoed ik).

Starbucks

De eerste Starbucksjes zitten er ook al weer in. Twee weken eerder waren we nog even op  Schiphol en toen hebben we al weer een keertje een Starbucksje “gedaan”. En nu dus weer “hier”in Amerika. De eerste op Amerikaanse grond was op Dulles (Washington-airport). En weet je wat: die in Amerika smaakt gewoon beter. Het zal wel verbeelding zijn of het vakantiegevoel, maar het is gewoon zo. Inmiddels hebben we er al weer een paar meer achter onze kiezen.

Camper halen

Vandaag hebben we dus de camper opgehaald. Kostte nog even wat moeite om het adres te vinden. Tja dat komt ervan als je ipv 7685 Dahlia-street tegen de taxi-chauffeur zegt dat het 6785 is en de taxi-chauffeur vervolgens gewoon doorrijdt als ik “Dahlia-street” roep. Niet voor niets want ik zag die naam duidelijk op het bordje staan.

Maar uiteindelijk staan we dan bij Road-Bears op het terrein.

Credit card

Daar moet dan natuurlijk ook nog het nodige geregeld worden. Onder andere het op je credit-card blokkeren van een soort borg van 1000 dollar. Wordt mijn credit-card geweigerd!!! Wij gelijk in de stress: dat kan toch niet waar zijn. Maar de man van Road-Bears zegt dat dit regelmatig gebeurd en laat mij met ICS van de credit-card bellen. Blijkt dat ze daar een nieuw beleid hebben voor grote afschrijvingen in Amerika, omdat daar nogal eens fraude met credit-cards wordt gepleegd. Gelukkig deblokkeren ze gelijk mijn card weer, zodat we weer alles kunnen betalen. Onder tussen is de 1000 dollar wel op de kaart van Marja geblokkeerd. Dat wordt een keertje minder shoppen

Eindelijk kunnen we dan weer instappen. Het is dan 10 uur en al een graad of 30. Erg warm dus. Gelukkig zit er airco in de nog maar een half jaar oude RV (16.000 mile zit er nog maar op).

Boodschappen doen en Bass Pro Shops

Op naar de Walmart voor de boodschappen: eten, drinken (pine-apple Fanta en mountain dew: heerlijk), een dekbed (het wordt ’s-nachts nog wel koud van de week) en nog wat spullen. Daarna zijn we even bij Bas-Pro binnen gewipt om wat rond te kijken en een paar foto’s van deze bijzondere zaak te maken. En kijk daar hebben we waarempel weer een Starbucks.

Gelukzalig glimlachend lopen we door de hitte (Marja geniet dubbel) weer naar de camper om in een half uurtje naar de campground bij Golden te rijden. Als we daar aankomen zien we dat het aardig vol staat en dat er ook nog eens twee campers voor ons bij de registratie staan. We hopen du s maar dat er nog een plekje is. En dat is er ook.

Wild life

Als we eenmaal geïnstalleerd zijn zitten we even lekker bij te komen met een drankje. En dan hebben we gelijk al ons eerste ontmoeting met het wild-life in Amerika. Snuffelend en grazend komt het steeds wat dichter bij de camper: een haasje. Later blijkt dat dit wild-life helemaal niet zo wild is, want dan komt die/een haasje onze richting uit tot op een halve meter en even dachten we zelfs dat hij de camper in wilde gaan. Het was dat de hordeur dicht was

Daarna lopen we nog even ons eerste bergje op direct achter de camping, om even om  ons heen te kijken. Al was het alleen maar naar al die kolossale campers die je hier ziet staan. En allemaal met een dikke Ford/Dodge of Chrysler er voor of er achter.

Rattlesnakes

Als we het trapje naar dat eerste bergje oplopen zegt Marja ineens: ik ga weer terug. Staat er een bordje: beware of rattlesnakes (net als vorig jaar weer een loze belofte want we zien er geen). Even verderop staat dan een bordje: keep on path. Nou ik kan je verzekeren dat hoef je niet  meer neer te zetten als je de eerste waarschuwing al gezien hebt.

Gelukkig/jammer genoeg hebben we dus geen rattlesnake gezien.

Onze eerste steak zit er trouwens ook al weer in. Zelf geroosterd op  zo’n heel klein bbq-tje, maar niet minder lekker.

Daarna nog even het verslag geschreven en dan toch maar weer een beetje bij tijds naar bed. De lange dag van gister gaat zich toch een beetje wreken.

Nou dat was het weer voor vandaag. De komende dagen hebben we waarschijnlijk geen internet, dus zal het volgende verslag pas over een paar dagen geplaatst kunnen worden.

© MarenKo 2013