Van Zion naar Bryce national park

We staan om 7 uur op want we willen vroeg weg. Om half 8 rijden we eerst naar Springdale om daar te tanken, en koffie te halen. Hierna gaan we op pad naar de tunnel van Zion. Wanneer we door de tunnel zijn, stoppen we op de parkeerplaats om de Canyon overlook trail te lopen.

De wandeling is prachtig, maar voor Ko, die een beetje hoogte vrees heeft ook best wel pittig. De uitzichten zijn prachtig. Zion is gewoon een heel mooi park.

Hierna rijden we door naar Bryce, de omgeving is weer heel anders maar nog steeds even mooi. We krijgen zelfs al wat van de herfstkleuren te zien.

Bryce Canyon

We checken eerst in bij Rubi's Inn, en gaan daarna op pad naar Bryce. We rijden eerst helemaal naar het laatste viewpoint, om daarna op de terug weg alle viewpoints te bekijken.

Luidruchtige Italianen

Bryce Canyon is prachtig, maar de manier van bekijken bevalt ons niet. Als we hier nog een keer terug komen, dan gaan we een hike maken. Dit is echt niets, bij ieder viewpoint is het razend druk. En ook een beetje hectisch, iedereen doet hetzelfde. Stoppen bij een viewpoint, kijken, foto's maken, en weer verder. Bij de laatste paar viewpoints worden hele busladingen Italianen en Fransen gelost. Vooral de Italianen zijn er druk en luidruchtig. Dit is niet onze manier van een park bekijken, en we kunnen er dan ook niet echt van genieten. Wat erg jammer is, omdat het wel degelijk een mooi park is.

Herten

Onderweg naar Bryce hebben we diverse herten gezien. Ze steken gewoon voor je de weg over. Helaas hebben we er ook een aantal doodgereden langs de weg zien liggen.

Wanneer we terug zijn bij de Camping, gaat Ko even op bed liggen. De snelheid en hoeveelheid van indrukken gaat toch zijn tol eisen. Ik loop even een rondje over de camping en ga verder met de foto's.

Nog meer herten

's Avonds lopen we naar de General Store bij Ruby's Inn en halen bij een eettentje een paar hamburgers en friet. Wanneer we terug lopen naar de camper, steken er weer een paar herten vlak voor ons over. We zijn bang dat ze de weg oplopen, maar ze blijven op het grasveld voor de lodge.

© MarenKo 2013