Tik…tik…tik...

Wat is dat? Regen? Nee, blaadjes of eikels die uit de bom... tik...tik...tik.... Nou dat zijn wel veel bl.... ti.titttttttttt.Wel degelijk regen dus. Het is midden in de nacht en het begint te regen. Niet zo erg, want als de zes uur voorspelde regen vooral in de nacht valt is het morgenvroeg weer droog.

Nou niet helemaal. Als we opstaan zien we dat de rivier inmiddels al aardig wat meer water in het stroombed heeft staan. Na een rustige start gaan we naar de Dennie's op iets meer dan een half uur rijden. Lekker ontbijten. Het is er lekker rustig. Maar het is dan ook al 10 uur. Hier zien we overigens wel een paar aardig forse Amerikanen. 

Na het ontbijt nog even tanken en dan maar weer terug naar de campground in Elkton. Het begint langzaamaan steeds harder te regenen. Je wordt dan toch wat voorzichtiger met het rijden. Zo niet die vrachtwagens die hier met een paar ton aan boomstammen naar beneden komen denderen. Een grote sproei aan beide kanten opspattend. Je moet er niet aan denken, dat zo'n gewicht even uit koers raakt.

Terug op de campground installeren we snel de camper weer en gaan lekker binnen zitten. Want van iets harder regenen begint het nu toch aardig te gieten. Het gekletter op het dak maakt dat maar al te duidelijk. Gelukkig staan we een flink eind boven de rivier, anders zouden we ons nog zorgen moeten maken. Want het water stijgt nog steeds.

Een bakje koffie is snel gezet. Deze keer maar geen donut of cheesecake erbij, want het ontbijt is goed voor een hele dag energie.

En dan zien we ineens een bootje over de rivier voorbij komen. Drie mensen er in, goed in het zeilgoed ingepakt tegen de regen. En met een ervaren "kapitein" aan de riemen, want er zitten toch een paar aardige stroomversnellingen waar hij over heen moet.

Het regent nu al enige tijd onophoudelijk, dus van veel bewegen zal vandaag niets komen. Misschien maar een paar buikspieroefeningen op de vloer van de camper :).

Marja is bezig met foto's en time-lapses. En ik schrijf even een kort verslagje. Van een rustdag valt immers niet veel te vertellen.

Morgen weer verder. Nu een heeeel relaxte middag in de camper doorbrengen. 

© MarenKo 2013