Twee dagen San Francisco, home of the homeless people

De dag van vandaag begint rustig. Rustig opstaan en aankleden. Dan weer op weg naar down town. Dit keer stoppen we bij de halte Market and Powell. We willen gaan ontbijten bij Lori's Diner waar we ons eerste jaar en later nog eens, ook al hebben gegeten. We worden weer door dezelfde dame als toen naar ons tafeltje gebracht.

Misschien is het dat onze herinneringen het allemaal mooier maken, maar het eten valt een beetje tegen. Maar goed onze magen zijn weer gevuld en we gaan op pad naar Union Square. Daar willen we een rit maken met de hop-on-hop-off bus. Dit keer pakken we de Green Line, die ons o.m. naar de Golden Gate park zal brengen. We twijfelen steeds of we bij de stops zullen uitstappen of toch maar blijven zitten. Uiteindelijk bijven we als goede toerist de hele rit zitten. Met mijn Sony camera maken we onderweg best nog wel leuke foto's van de omgeving. Terug bij Union Square besluiten we bij de Cheescake-factory te gaan lunchen. Die zit boven Macy's op de zevende verdieping met uitzicht op Union Square. Ze hebben wat moeite om ons eten bij elkaar te krijgen. Dus het duurt een stuk langer dan we gewend zijn. Maar het eten is in ieder geval goed.

Dan nemen we ook nog een tour met de bus over de Golden Gate Bridge en terug. Met de gelegenheid om aan de overkant ng even foto's te maken van de brug en de stad.

We zien dan iets merkwaardigs: een burger vliegtuig, dat wordt begeleidt door wat lijkt op een prive-jet. We zien ze een aantal keer overvliegen.

Later leest Marja op het internet dat het hier misschien wel om een soort onderscheppingsoefening ging. Maar we weten niet zeker of dat zo is.

Als we terugzijn halen we nog een even een Starbucks en drinken dit op Union Square nog even op, voordat we teruggaan naar ons hotel. In de shuttlebus zit dezelfde chauffeur van gisteravond. Een Chinees en het is waar: ze kunnen de "r" niet uitspreken. Als hij vraagt waar we naar toe moeten zegt Marja: de Red Roof Inn. Eerst lijkt het dat hij het niet begrijpt, maar dan verstaan we dat hij het herhaalt. Alleen niet als Red Roof Inn, maar als Led Loof Inn.

We proberen nu snel terug te zijn. We hebben in een bar onderweg naar de Bart gezien dat de Giants met 3-2 voorstaan in de 7e inning. En we hopen dat we nog een stukje van de wedstrijd meekrijgen. Maar dan kunnen we onze kamer niet in!!! De keycards doen helemaal niets. Allebei niet. Dus ik loop snel naar de lobby. Daar worden de cards opnieuw ingesteld op onze deur. Dus snel terug en opnieuw proberen. Nog steeds niet. Alleen knipperen nu de lampjes rood en groen afwisselend. Maar we kunnen nog steeds niet naar binnen. Opnieuw naar de lobby. Die sturen iemand naar boven. Die kan ons uiteindelijk wel binnen krijgen, maar de kaartjes blijven dood.

Dat betekent, dat morgen het slot moet worden vervangen. Zijn we niet zo blij mee met al onze spullen die in de kamer liggen. Nou maar even zien hoe we dat gaan aanpakken. Nu nog even het verslag van 2 dagen schrijven en de nabeschouwingen,  die hier de hele avond lijken door te gaan, van de wedstrijd bekijken. Op televisie zien we dat het op sommige plekken toch ook een beetje grimmig wordt.

Morgen de laatste dag van de vakantie en dan vrijdag terug naar Nederland. Precies op tijd als we naar de weersverwachtingen kijken. Tot nu toe is het hier prachtig weer. Maar vrijdag gaat het regenen. Jammer voor de parade van de Giants, die vrijdag zal plaatsvinden.

© MarenKo 2013