Colorado Campgrounds

Ancient Cedars Mesa Verde

Deze campground ligt tegen over Mesa Verde national park. Wij waren eigenlijk van plan om in het park te gaan staan, maar omdat het al later in het seizoen was, was daar de dumpstation en het water al afgesloten. Hierdoor zijn we toen naar Ancient Cedars gereden. Een prima campground, wifi op de plek niet heel goed, maar bij het kantoor prima. Zoals gezegd dicht bij Mesa Verde en dus ideaal wanneer je de volgende dag een tour wilt doen in Mesa Verde. 

mesa verde 2
mesa verde

Cherry Creek campground, Aurora (Denver) 

4 sterren

4 sterren

State park dicht bij Denver. Groot meer, herten op de campground. Zeer ruime plekken. Full hook-up en wifi. Perfecte campground als laatste campground wanneer je de camper in Denver moet inleveren. Dichtbij winkels en restaurants.

IMG 6978-border

Dakota ridge rv park, Golden (Denver) 

3 en half ster

3 en half ster

Prima campground dicht bij Denver. Geschikt om na het halen van de camper dichtbij de eerste overnachting te plannen. Van hier uit rij de zo de Peak to Peak highway op (scenic byway) om via het plaatsje Nederland naar Estes Park en Rocky mountain np te rijden. 

 MG 5382-border

Estes park KOA, Estes Park

3 sterren

3 sterren

Een gewone KOA, krappe plekken. Voor het bezoeken van Rocky Mountain np en Estes Park zijn beter gelegen campgrounds. Deze KOA ligt wel naast een manege. Wij hebben hier een mooie rit gemaakt de bergen in, en onderweg een Lynx met drie jongen gespot.

Grand Junction KOA, Grand Junction

3 sterren

3 sterren

Wederom een gewone KOA. Deze KOA ligt naast een fair terrein waardoor deze vaak vol staat, wanneer er een evenement is op het terrein. De eerste keer dat wij er stonden was er een rodeo op het terrein. Daar zijn we 's avonds dan ook even wezen kijken. Erg leuk, vooral omdat dit het echte Amerikaanse leven is en niet georganiseerd voor toeristen. De tweede keer was er een dogshow. Helaas was er toen geen plek meer voor ons en zijn we uitgeweken naar Island acres campground. (zie hieronder)

Island acres campground, Palisade (James M. Robb Colorado River state park) 

3 en half ster

3 en half ster

State park campground aan de Colorado river. Full hook-up plaatsen, ruime plekken. Dicht bij de I70, maar je hebt niet echt last van het geluid van de snelweg. 's avonds kans op bighorn sheeps. Prima voor een overnachting wanneer je op doorreis bent naar Denver of Moab.

22464319229 567ee95929 o
22438089458 7f8c59c12e b
22235286843 16e6d96fcc o


Montrose/black Canyon of the Gunnison KOA, Montrose. 

3 en half ster

3 en half ster

Nette camping, redelijk ruime plekken, niet bijzonder ook niet slecht. Prima campground voor een bezoek aan Black Canyon of the Gunnison, of wanneer je de Milion dollar highway wilt gaan rijden. 

Moraine park campground, Rocky mountain national park. 

5 sterren

5 sterren

Een van de campgrounds op Rocky mountain national park. Een typische national park campground. Geen voorzieningen, wel toiletten. Ruime plekken. Wij hebben hier twee keer gestaan de eerste keer stonden met uitzicht op Moraine park valley, in de C-loop (buitenkant) De tweede keer met uitzicht op een meadow in de A-loop (buitenkant) Beide prachtige plaatsen. Zeker in september/oktober is dit een aanrader. Dit is de bronsttijd voor de Elks. Zij lopen dan ook gewoon over de campground en je hoort de hele tijd ook de roep van de mannetjes die bezig zijn zoveel mogelijk vrouwtjes te veroveren.

 MG 5400-border
 MG 5402-border
DSC02136

Palisade campground (South Fork)

Deze campground ligt langs de Silver Thread senic Byway net voorbij South Fork. Een echt forrest campground. Geen voorzieningen, niet heel veel plaatsen. Naast de campground stroomt de Rio Grande. Wij waren hier in oktober en stonden hier met 3 andere campers. 

Ook deze campground rekenen wij tot een van de mooiste plekjes waar we tot nu toe gestaan hebben. 

Palisade 2
palisade 3
palisade 4
palisade

Pikes Peak rv park, Manitou Springs.   

4 sterren

4 sterren

Gelegen aan de doorgaande weg,  aan de rand van Manitou Springs. Niet heel ruim opgezet, wel een leuke campground met plekken aan het riviertje. Veel eekhoorns op de campground. Je kunt vanaf hier lopend het dorp in. Manitou Springs is een leuk maar wel toeristisch dorpje. Campground is een prima uitvals basis voor de tram naar Pikes Peak of een bezoek aan Garden of the gods. 

IMG 6876-border

Pinyon Flats Campground, Great Sanddunes national park. 

4 sterren

4 sterren

Een gewone national park campground. Ruime plekken, geen voorzieningen. Vanaf de campground loopt er een leuk wandelpad, om de Sanddunes met zonsondergang te bekijken.  In de direct omgeving zit veel wild, beren, mountain lions en natuurlijk herten (mule deer en pronghorn antilope)

IMG 6798-border
IMG 6799-border
IMG 6825-border

Ridgway State park campground

Dit state park overtrof onze verwachtingen, wat is dit een prachtige plek! Er zijn drie campgrounds. Pa-Co-Chu-Puk, deze ligt aan het begin van het state park, en heeft hook-up plaatsen. En Elk ridge en Dakota Terraces campground. Toen wij er waren was Elk ridge gesloten (laat in het seizoen) Maar ook Dakota heeft prachtig gelegen plekken met een geweldig uitzicht. Ook de douches waren al gesloten, maar met een camper is dat geen probleem. 

Wij hebben hier een prachtig wandeling gemaakt richting Pa-Co-Chu-Puk. Tijdens de wandeling wordt je keer op keer getrakteerd op prachtige uitzichten op de bergen van Colorado en op het meer van Ridgway state park. 

Een echte aanrader, ook om eens wat langer dan 1 nacht te staan. Wij hebben hier twee nachten gestaan, maar hadden best nog wel langer willen blijven. 

Wildlife liefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen. Op de campground lopen herten. Er zitten enorm veel roofvogels. Wij hadden een Havik en een Oehoe naast onze camper in de boom. Maar er leven ook zwarte beren en mountain lions in het gebied.

ridgway 2
ridgway 3
ridgway 4
ridgway 5
Ridgway

Saddlehorn campground, Colorado National Monument, Grand Junction. 

5 sterren

5 sterren

Een prachtig gelegen campground. Wij hadden vanaf onze plek (zeer ruim) een prachtig uitzicht over de valley met Grand Juntion. S avonds genoten van het uitzicht en de lichtjes van de stad onder ons. Een van de campgrounds waar ik persoonlijk heel graag nog een keer zou staan.

IMG 5675-border
IMG 5682-border
DSC00375-border
DSC00386-border
DSC00387-border
DSC00409-border

South rim campground, Black canyon of the Gunnisson np. 

4 en half ster

4 en half ster

Weer een gewone national park campground wel met electra aansluiting. Veel ruimte, vanaf de campground kun je via een rim trail naar het visitor centre lopen. Wij hebben hier gestaan in de hoop beren te spotten, omdat er gezegd was dat er een verhoogd bear activity was op de campground. Helaas geen beer gezien. Verder een prima campground.

DSC00454-border
DSC00455-border
DSC00456-border

Steamboat campground, Steamboat springs

3 en half ster

3 en half ster

Vlakbij het plaatsje Steamboat Springs, wat een leuk plaatsje is om te bezoeken. Prima campground. Plekken op gras. Aan een rivier. 

Stilwater campground, Granby. 

4 en half ster

4 en half ster

Gelegen op een soort landtong in Lake Granby. Je kijkt aan drie kanten over het meer heen. Met name met zonsopkomst en zonsondergang prachtig. Je verwacht ook op elk moment een Moose voorbij te zien komen (is helaas niet gebeurt) Mooie ruime vlakke plekken, met een paar plekken met electra, verder douches, toilet en dumstation. Geen bomen, dus geen schaduw en geen bescherming tegen wind. Wel een prachtige plek om te staan. 

 MG 5497-border
 MG 5501-border
DSC00315-border
DSC00313-border
DSC00314-border

United campgrounds of Durango, Durango. 

3 en half ster

3 en half ster

Net buiten het dorp gelegen aan de milion dollar highway. De stoomtrein welke van Durango naar Silverton rijdt, komt over het terrein van de campground. Voor de campground stopt een gratis Trolley waarmee je naar Durango kunt. Durango is een leuke plaats om even doorheen te lopen. De campground zelf is prima. Goede plekken en goed sanitar. 


© MarenKo 2013