Verder in de voorbereiding

Anders dan andere jaren zijn we deze keer niet meer zo met de komende reis bezig. Berichten als “je mag geen elektronische apparaten meenemen in je handbagage” haalden de voorpret er toch een beetje af. Wat nou als ik mijn camera niet mee mag nemen? Wat ga ik daar dan vier weken doen? Juist het fotograferen is een van de dingen die ik zo leuk vind om te doen. Sterker nog daar hebben we onze route op afgestemd! Vijf nachten in Moss Landing, juist om daar veel foto’s te kunnen maken van het wild/sealife daar.

Maar gelukkig vandaag kwam het bericht dat het nu toch echt van de baan is. De camera en laptop mogen weer mee.

Een roadbook heb ik dit jaar nog niet gemaakt en gaat er waarschijnlijk ook niet komen. Geen inspiratie over wat ik daar nu weer in moet gaan zetten. We gaan ook weer veel bekende plekken opzoeken, en verder zien we gewoon wel.

En misschien wordt het voorlopig wel onze laatste Amerika reis. Er zijn namelijk plannen om een caravan te kopen en daarmee in Europa te gaan toeren. En dan kan ons Trissje lekker mee op reis. De caravan is er nog niet, dus er is nog twijfel 

Wat hebben we dan tot nu toe wel gedaan. We hebben campings gereserveerd. Waarbij Yosemite natuurlijk weer spannend was, maar gelijk de eerste plek was raak. 3 nachten zullen we daar blijven. Eindelijk eens tijd voor Yosemite. Daarvoor staan we drie nachten bij Conflict Lake, ook zo’n fotografie plek, de oorspronkelijke planning was 2 nachten, maar omdat we er in het weekend zijn waren 3 nachten verplicht. Nou ja, ook goed!

Na Yosemite gaan we voor 5 nachten naar Moss Landing ook deze is al gereserveerd, fotograferen, whalewatchen, kajakken, forum bezoek, genoeg te doen dus.

whales

Hierna hebben we 2 nachten gereserveerd in  Morro Bay state park, als highway one nog niet open is, hebben we toch de tijd deze te bekijken.

Dit waren onze reserveringen van campgrounds.

Verder hebben we vandaag onze huurauto gereserveerd voor aan het eind van de vakantie, en…. we hebben weer een kamer geboekt in het Cosmopolitan. Weer twee nachten van het geweldige uitzicht genieten en een beetje relaxen.

Onze vluchtschema’s zijn inmiddels al een keer of vijf gewijzigd. De terugreis hebben we nu toch weer een tussenstop in Chicago in plaats van Houston. En Houston hadden we speciaal uitgekozen omdat we bang zijn weer last te krijgen van slecht weer in Chicago. Dus misschien dat we er nog een telefoontje aan wagen met United. En anders zien we wel.

Triss blijft deze vakantie in haar eigen dorp en mag bij kennissen logeren waar ook Triss haar beste vriendin woont. Die gaat het dus vast wel naar haar zin hebben.


© MarenKo 2013