The next beach (Doheny state beach) en dinner with an old friend

Verder gaat de reis weer langs de kust. En we komen nu door steden (Huntington Beach, Newport Beach en uiteindelijk Dana Point) met wat meer steil zo te zien. Het ziet er allemaal verzorgder uit dan het stuk hiervoor. Misschien zit hier wel nieuwe geld.

laguna beach

Het is maar een korte rit, dus we komen vrij snel bij het State Park aan. We installeren de camper en in de tussentijd heb ik contact met een oude vriend van me, die ik sinds 1972 niet meer gezien heb. We gaan hem (Louk) en zijn vrouw en dochter vanavond ontmoeten en samen een hapje eten.

Voor die tijd maken we nog een korte wandeling naar de haven van Dana Point om te zien of we Captain Dave's Whalewatch boot en/of kantoor ergens zien. Want dat willen we morgen gaan doen. Maar die liggen beide waarschijnlijk aan de andere kant van de haven.

Doheny state beach
pelikaan
stern

Daarna frissen we ons wat op in onze douche in de camper. Een beetje vreemd gebouwd vind ik. Bovenop zit namelijk een koepeltje, waar ik - met mijn lengte - een stukje in moet met mijn hoofd. Als die koepel doorzichtig zou zijn en ik nog een decimeter langer, zou ik zo van bovenuit kunnen rondkijken over de campground. En als je dan bedenkt, dat de douchekop een stuk lager dan deze koepel hangt kun je begrijpen dat het een beetje behelpen is in zo'n douche (Wat zal dat straks lekker zijn aan het eind van de reis als we in Stratosphere overnachten.)

Om even over zessen komt Louk ons ophalen en rijdt hij met ons naar een mooi restaurant (italiaans zo te horen) en ontmoeten we zijn vrouw en dochter. We zijn natuurlijk allemaal vreemd voor elkaar, dus het is even aftasten. Maar het klikt volgens mij goed met iedereen. Louk vertelt over zijn leven in Amerika, zijn werk, zijn familie en we halen wat herinneringen op van onze tijd op de voetbalclub. Maar ook van ons bezoek aan Amerika in 1972 (met nog een andere vriend) toen hij met een uitwisselingsprogramma een jaar in Amerika vertoefde (Michigan). Daar zijn we toen een paar weken geweest. Sommige herinneringen komen beter door dan anderen. Maar ja, wat wil je na 43 jaar.

Na afloop van het diner spreken we af, dat we zullen laten weten (afhankelijk van het whalewatchen) of we woensdag met hun willen barbecuen en een volleybalwedstrijd van hun dochter willen bijwonen. Dat schijnt er fanatiek aan toe te gaan.

Louk brengt ons vervolgens terug naar de camper, waarna we vrij snel het bed opzoeken. 

© MarenKo 2013