Reisinformatie

Het boeken van de camper

Onze reizen naar Amerika regelen wij altijd zelf. Dit begint al in Oktober van het jaar ervoor. In deze maand boeken wij onze camper bij Tiogatours. Hier worden we altijd fijn geholpen en vragen worden altijd zeer snel beantwoord. Verder geeft vroeg boeken ook veel korting, en dat scheelt toch behoorlijk in de prijs. 

Het regelen van de Vliegtickets

In december beginnen we met het zoeken naar vliegtickets. In deze maand en januari zijn de prijzen ook vaak op zijn laagst. We kijken voor vliegtickets op diverse sites zoals WTC, Vliegwinkel, Kayak, Vliegtickets en op de sites van de vliegmaatschappijen zelf etc. Dagelijks doen we op deze sites een zoekopdracht en zodra we zien dat de prijzen laag genoeg zijn, en de vlieg- en overstaptijden goed dan boeken we onze tickets. 

Na ervaringen met verschillende maatschappijen heeft United bij ons de voorkeur gekregen. Dus als er bij United een goede tijd met goed prijs voorbij komt kiezen we voor United. Dit kan soms niet het goedkoopste ticket zijn maar wel degene welke ons het beste past.

Het boeken van het hotel 

Hierna gaan we via Priceline of hotwire op zoek naar een hotel voor de eerste en eventueel laatste nacht. Bij priceline kun je zelf een bod uitbrengen voor een hotelkamer. Je weet dan niet welk hotel je krijgt maar je kunt wel de omgeving waar je wilt zitten en het aantal sterren ingeven. Zo kun je voor weinig geld in een 4* hotel komen te zitten. Je moet wel leren geduld te hebben. Het bieden werkt verslavend, en je bent snel geneigd een hoger bod uit te brengen. Wanneer je bod eenmaal is geaccepteerd, wordt het bedrag direct van je creditcard afgeboekt en kun je niet meer annuleren. Na het boeken zie je welk hotel je gewonnen hebt.

Ondertussen kijken we ook wel op andere website zoals booking.com en expedia op onze zoektocht naar hotels, want ook daar kun je wel eens een mooie prijs krijgen, en dan weet je wel direct welk hotel het is.

De route

Voordat we de camper boeken hebben we al ongeveer een route in ons hoofd zodat we weten waar we willen starten en eindigen. In de loop van het jaar gaan we die route steeds verder uitwerken. De informatie hiervoor halen we van verschillende fora’s zoals Alles Amerika forum en USA4ALL. Maar ook van onze eigen facebookgroep Amerika met de camper. Wanneer ik iets lees wat interessant lijkt kijk ik in Google afbeeldingen of we het mooi vinden. Ook gebruik ik street view om te kijken hoe het eruit ziet. Verder gebruiken we natuurlijk ook de website van bepaalde parken of plaatsen.

Het zoeken van Campgrounds

Wanneer we de route ongeveer klaar hebben reserveren we campgrounds waar nodig. Wanneer je in de nationale parken wilt staan is dit vaak wel nodig. Verder vinden wij het wel fijn als we de route uitgewerkt hebben om een aantal campgrounds gereserveerd te hebben. Zeker als er niet zoveel campgrounds in de buurt zijn.

Voor Yosemite moet je zelfs op een bepaalde dag om 1600 uur klaar zitten wanneer je een plek op een van de campgrounds wil hebben. 

Het zoeken van Campgrounds doe ik via de App van Allstays.com. Dit is een betaalde app, welke ook onderweg (offline) te gebruiken is, maar je kunt ook via de website zoeken. Hierin staan alle campgrounds. Je zoekt via een kaart en kunt zo precies zien welke campgrounds er langs je route liggen. Verder kun je daar afbeeldingen, de website, een korte omschrijving met o.a. openingstijden en reviews vinden. Als ik de website bekeken heb, en de prijzen, kijk ik via Google maps en streetview naar de ligging van de camping en de plekken. Bevalt dit dan reserveren we. We reserveren vooral de campings waar we zeker willen staan. 

Esta

Later in het jaar regelen wij de esta toestemming. Deze is twee jaar geldig, mits je een nieuw paspoort nodig hebt. De Esta regel je via de officiële site en kost 14 dollar. Let op: er zijn ook organisaties met websites welke het voor je kunnen regelen maar je betaald dan veel meer, en soms weet je niet eens of het wel of niet geregeld is. Zonder geldige Esta wordt je niet toegelaten in het vliegtuig naar Amerika. 

Op deze en de volgende pagina's staan een aantal handige links welke wij ook gebruiken voor het regelen van onze reizen.

En dan?

Als je dan eindelijk alles geregeld hebt komt de tijd er aan dat je daadwerkelijk aan de reis gaat beginnen. Hiervoor hebben wij ook een pagina gemaakt. Wat koop je? Wat neem mee? Hoe gaat dat eigenlijk met zo’n camper? Je leest het allemaal op onze pagina campertips.

Camper tips, het hoe wat en waaromWaarom met de camper?Help! Ik heb een camper gehuurd en hoe nu verder?Het roadbookBalloonfiesta AlbuquerqueNationale parken© MarenKo 2013