Shoppen en een show

Ik ben al weer vroeg wakker en maak het verslag van onze eerste dag af en zet het online. Hierna ga ik heerlijk in bad liggen met de hoop dat dat mijn schouder en nek spieren ook goed doet. Wij hebben thuis geen bad, en dan is het extra lekker om er met een vakantie lekker lang in te kunnen liggen. De bubbels denk ik er dan zelf wel bij. Hierna maken we ons rustig klaar om naar het ontbijt buffet te gaan.

Het buffet is zeer uitgebreid. Wij zijn eigenlijk helemaal niet zo van de buffetten, maar ook dit hebben we geregeld via MyVegas, en voor niets willen we dit best wel eens proberen.  Het is nog erg vroeg en dus ook nog erg rustig. Daar houden wij wel van. Het buffet is zeer uitgebreid, er is echt van alles te krijgen, van pancakes, naar vis, vlees, broodjes, eieren, fruit, voor ieder wat wils. Wij beginnen met wat gebruikelijke amerikaanse dingen als french toast, scrumbeld eggs en spek. Hierna halen we allebei nog een bakje fruit, en als toetje gaan we naar de desserts. Ja echt een dessert bij een ontbijt!

ontbijtbuffet bij Mandalay bay

Hierna lopen we naar de desk waar we onze tickets voor de cirque du soleil show Ka moeten ophalen. Volgens de man achter de desk hebben we een zeer goed prijs met deze tickets. Dat klopt, want ze waren gratis. Hij laat ons zien waar we zitten. Helemaal vooraan. Waarbij hij nog wel opmerkt dat het met een show als deze misschien beter is om wat meer naar achteren te zitten omdat er zoveel gebeurt on stage. We gaan het vanavond wel meemaken.

Cirque du soleil Ka

Vandaag willen we gaan shoppen, we lopen naar buiten en halen een buskaartje voor 8 dollar, hiermee kunnen we voor 24 uur met de bus reizen. We lopen eerst een stuk de strip af. Als eerste gaan we naar MGM Grand om alvast te kijken waar het theater van Ka is zodat we vanavond niet hoeven te zoeken. Hierna wil ik nog even kijken bij het nieuwe gedeelte waar ook de High roller gebouwd is. Dit is een soort reuzenrad ala the London eye. Wellicht dat we hier morgen nog even in gaan. Dit stuk wel een stuk verder lopen dan ik in eerste instantie gedacht had. Onderweg worden we verschillende keren aangesproken door mensen die ons iets willen verkopen. Twee keer wordt er gevraagd waar we vandaan komen. Beide keren valt de andere kant volledig stil wanneer we antwoorden “the Netherlands”. Daar hebben ze blijkbaar nog nooit van gehoord.

DSC00476

Wanneer we even bij the Linq hebben gekeken nemen we de bus naar de Premium North outlet. Hier slagen we goed. Voor het eerst van mijn leven koop ik Crocs! Haha, niet van die lelijke maar hele leuke teenslippers met een hele dikke zool. En ze lopen lekker!

Na het shoppen gaan we terug naar het hotel om nog even een beetje te relaxen. En om half zes gaan we op weg naar MGM Grand. Daar aangekomen nemen we eerst nog wat te drinken bij de Starbucks, we willen na de show nog wat gaan eten.

Bij Ka zitten we dus op de vierde rij, vlak bij het podium. De ontvangst is al erg leuk, en we moeten erg lachen om een van de medewerkers die wat aan het dollen is met het publiek. Hij wordt regelmatig gevraagd wat foto’s te maken van mensen en doet dat maar wat met de camera. Bij een meisje staat hij terwijl ze nog met hem aan het praten is continue foto’s te maken. Die heeft straks heel veel foto’s van niets :)

De show is geweldig, wat een spektakel en wat zijn we blij dat we op de vierde rij zitten, want we zitten midden in het spektakel. Geweldig!

Helaas heb ik al twee dagen wat hoofdpijn en door de vermoeidheid wordt dit niet minder, maar erger. Ook Ko is erg moe. Hierdoor hebben we geen zin om bij de Cheesecake Factory te gaan eten. Maar we willen wel iets eten en gaan dus maar even naar de Denny’s want die is nu het dichtste bij. Hierna gaan we terug naar ons hotel en naar bed.

© MarenKo 2013