Nog een keer fiesta of trekken we verder?

Vanochtend uitgeslapen. Geen half vijf op voor het ballonnenspectakel. Nee, om half zeven schrik ik wakker als Marja roept: vind je dat niet knap van mij, het is half zeven en ik ben net pas wakker.

Zij staat op, ik blijf toch nog even liggen. Want vandaag doen we weer even niets. Nou ja bijna niets.

Na de gebruikelijke ochtenroutines zitten we om een uur of half elf bij de I-Hop voor een ontbijtje. Als we daar naar toelopen zie ik bij de ingang van de campground een beweging. Een hond? Een mountainlion? Maar hij/het/zij is al weer weg. Als we dan verder lopen zegt Marja ineens: Coyote. En ja hoor vlak bij de campground èn bij een drukke weg loopt een coyote op zijn gemakje door het veld. En even verderop zien we een tweede exemplaar rondlopen. De eerste is op een gegeven moment ervan door gegaan, terug van waar hij vandaan kwam. De ander is minder gestressed en gaat zelfs doodgemoedereerd in het zonnetje liggen. We zijn een beetje bang dat het dier de weg op zal rennen en dan vrijwel zeker zal worden geraakt door voorbijrijdende auto’s. Gelukkig staat hier wel een hek langs dat veld, zodat hij dáár in ieder geval niet de weg op kan.

14494640 1092305627505452 562341550041835349 n


Bij de I-hop is het drukker dan de eerste keer dat we daar zaten. Maar toen waren we ook een stuk later.

Als we teruglopen is er van de coyotes geen spoor meer te bekennen (gelukkig, want dan ligt er ook geen dood langs de weg).

Hierna ontkoppelen we de camper en gaan op weg naar Starbucks om onze mail te checken en te kijken hoe we er financieel voor staan. Uiteraard gaat dat gepaard met een kopje thee en koffie. Dit keer zelfs twee, zo lang zitten we daar. Daarna lopen we even door de Target, waar Marja een leuke blouse en een vestje koopt, voor heel weinig geld. En we doen er nog een paar boodschappen. Dat kan daar allemaal in diezelfde Target.

En we moeten natuurlijk ook de dierenwinkel even in om alvast even te kijken welke lekkere dingen we voor onze diertjes mee kunnen nemen.

We zien daar ook holistische natuurvoeding staan voor honden. Moet wel even opzoeken wat holistisch ook al weer betekent.

Dan vinden we het welletjes en gaan terug naar de campground. Daar gaat Marja proberen bij de rivier (de Rio Grande) te komen en ik ga nog een stukje fietsen. Naast de campground bevindt zich namelijk een historical marker. Ruïnes van een pueblo. Maar als ik daar aankom (is een paar minuten fietsen maar), dan lijkt het erop alsof dit historische bouwsel uit restanten van muren van een gebouw en van twee nog redelijk in tact zijnde gebouwtjes te bestaan. Niet al te veel om te bewonderen dus. Dus ik rij weer terug naar de camper. En ik heb weer strijd met de versnellingen van de fiets, overspringende ketting, een hoop geratel en dat soort dingen. Ergens doe ik iets niet goed of de fiets is niet goed afgesteld.

Als we allebei weer terugzijn bij de camper besluiten we nog een keer samen naar de rivier te lopen. We stuiten daarbij op een groepje quails. En langs de rivier zien we een kingfisher. En er zijn zo te zien sporen van coyotes en ook van een Racoon in de modder langs de rivier. En nog niet zo oud, voor zover wij dat kunnen beoordelen.

dag-11-2-extra-2

We twijfelen overigens nog wat we morgen zullen doen. Nog een keer vroegop om het fiesta nog een keer te bezoeken of opstaan als we wakker worden en dan de reis voortzetten naar in eerste instantie Abique. Dat laatste hebben we al besloten, omdat het weer hier een beetje lijkt te gaan omslaan. Alleen in de ochtend valt het morgen nog mee, volgens de voorspellingen. Later op de dag zou er regen en onweer kunnen volgen. Overigens zijn de voorspellingen voor de komende dagen op de plekken waar we naar toegaan ook niet allemaal even mooi.

dag-11

Of we laten het ervan afhangen of we op tijd wakker worden om nog naar het fiesta te gaan, dus om een uur of half vijf.

Het is nog niet bepaald.

Vanavond geen barbeque, maar lekker een paar hamburgers in de pan met een patatje erbij. Lekker simpel en lekker lekker.

Nog even een verslagje schrijven, afwassen en dan toch maar vroeg naar bed voor het geval het toch half vijf wordt morgenochtend.

© MarenKo 2013