Easy does it; the ten miles from Moab to Arches

Een rustige dag vandaag. We staan vanavond in Arches op de campground en dat is ongeveer 10 miles van de plek waar we nu staan. Maar we gaan ook nog even wat boodschappen doen en eerst nog even de andere kant uit. Ook een mile of 6 om een kort bezoekje te brengen aan the Hole in the Rock. Vroeger kennelijk een rustplaats voor de mensen die op weg waren naar de Coloradoriver (waarschijnlijk golddiggers), nu een toeristisch plekje.

Hole n the rock
oude auto
oude auto gemaakt van oud gereedschap

En in één van die winkeltjes. Daar zijn ze weer, onze "Painted Ponies'. Daarvan hebben we er nu zes thuis staan. Maar de afgelopen twee jaar hebben we ze niet gezien.

En er staan weer prachtexemplaren tussen. Ook van concurrerende makers van beschilderde paardjes (beeldjes dan he). En daarvan kopen we er een. Foto volgt nog.

Daarna weer terug naar Moab om boodschappen te doen en  om te zien of we ergens een zekering kunnen vinden. De waterpomp laat het namelijk af en toe afweten en dat is wat lastig als je wilt douchen of afwassen of zo. Gelukkig helpt het op zo'n moment om licht tegen de 'fuse' aan te drukken. Dan doet ie het wel weer een tijdje. Maar je hebt het toch liever in orde.

Maar tot nu toe niet gevonden. Nu is het ook zondag vandaag dus dat is ook wel lastig. Morgen weer verder zoeken.

Dan lopen we ook nog even door het stadje en Marja laat zich verleiden tot het aankopen van een extra batterij voor de Sony camera. Alleen vergeet ze vooraf naar de prijs te vragen en die valt toch wel wat tegen. Oke, de wisselkoers verzacht het nog iets. Leer voor de volgende keer.

De meiden kopen dan allebei nog een pet met Moab erop. Kevin niet en ik heb mijn hoed.

Daarna terug naar de camper en op weg naar Arches. Bij de ingang staat een file(tje) en natuurlijk kiezen we de verkeerde rij. De linker rij (dus die waar wij niet in staan) laat vier auto's tegen onze rij een. Maar na een poosje zijn we er door en kunnen we het park in.

Het is er zoals gewoonlijk weer zo razend (niet-leuk) druk. Maar we hebben toch al besloten direct helemaal naar achter te rijden, de camper neer te zetten en er een relaxte middag van te maken.

Arches national park

Ondanks de drukte ontkom je er toch niet aan, dat ook deze omgeving weer grote indruk op ons maakt. De kolossale rotsmassa's, waarbij je je afvraagt wat daar in het verleden nog tussenin heeft gestaan, gelegen of wat dan ook. Maar Marja en ik genieten misschien nog wel meer van een paar schitterende vergezichten. Valleien waar geen eind aan lijkt te komen en waar  je jezelf in kunt voorstellen als een lonesome cowboy die daar op zijn paar doorheen loopt of waarin je jezelf de koeien bijeen ziet drijven.

Geweldig weer.

Arches national park

Onderweg zien we overigens weer de bewijzen waarom we er de vorige keren terecht voor hebben gekozen rechtsomkeert te maken. Afgeladen viewpoints, bussen vol met (aziatische) toeristen. En onze ervaring leert dat dat nogal luidruchtige mensen zijn. En de parkeerplaatsen bieden geen ruimte voor campers om ook even te stoppen om een arch van dichterbij te bekijken. Bovendien staan deze stampvol met auto's. Dus dat zou toch onbegonnen werk zijn.

Op de plek van bestemming aangekomen doen we rustig aan, tot dat Marja voorstelt een trail te lopen naar een paar Arches. Ik blijf bij de camper achter beetje last van de knie) en de anderen gaan op pad. Om na anderhalf uur weer terug te keren met weer heel veel mooie foto’s.

Arch in Arches np
Devils garden campground
Arches np

In de tussentijd heb ik de biefstukjes gemarineerd en kunnen we na een tijdje de barbecue aansteken.

De stakes gaan er weer gladjes in en het kampvuurtje doet het voor de verandering ook eens uitstekend.

's avonds bij het campvuur

En dan is het al weer tijd om de boel op te ruimen (morgen willen we wel weer bijtijds vertrekken), het verslag (-je deze keer, omdat het een rustige dag was.)

Morgen willen we op tijd bij Capitol Reef zijn om op de campground daar (Fruita) nog een plek te hebben, omdat je die niet kan reserveren. 

Dus morgen weer verder.

© MarenKo 2013