Van Colorado NM naar Montrose

Vandaag een korte rit naar Montrose en de Black Canyon of the Gunnison (River). Eerst nog even een paar boodschappen gedaan en nog een Starbucksje gehaald op dezelfde plek als gister. Dan op weg naar the Black Canyon.

Onderweg vraagt Marja zich af of we vandaag ook weer een campground in het nationale park zullen nemen of dat we een plekje zullen nemen op een campground met electriciteit, water e.d. We besluiten tot het laatste. Er moeten nog de nodige foto’s op de site gezet worden, een verslag van gister geschreven worden en een paar wassen gedraaid (tja dat moet ook gebeuren: je kan niet voor 4 weken voor elke dag kleren mee nemen).

Nette campground

Dus eerst een camping opgezocht, wat ondanks de Tom-Tom, toch niet altijd zo makkelijk is. Want soms geeft die rare aanwijzingen, links af waar dat niet kan of rechts af waar je makkelijk links kan. Maar uiteindelijk komen we terecht bij het Montrose RV- en Resort park. Ook hier weer een geweldige plek. Weliswaar niet met het uitzicht van de afgelopen dagen, maar wel keurig nette campground met grasveldjes, zwembad e.d. Als we bij de registratie vertellen dat ons volgende reisdoel Durango is zegt een man die op het kantoortje is, dat dat dus een zweethanden-rit wordt. We hebben dus weer een mooie tocht voor de boeg. Maar eerst vandaag.

Beren

Als we ons geregistreerd hebben, met wat geharrewar (raar woord eigenlijk) over de plek die bezet blijkt te zijn etc., gaan we op weg naar the Canyon. Daar doen we eerst het visitor-center aan. Daar horen we in de eerste plaats dat er in Arches (waar we vorig jaar ook geweest zijn) iemand door een ratelslang gebeten zou zijn. Hij (of zij) heeft het gelukkig overleeft. Maar we horen ook dat er de laatste tijd veel beren zijn op de campground in het park. We kijken elkaar aan en denken: nee he, hebben wij dat weer. We willen ook graag eens een beer zien, (of een ander wat groter soort wild) en niet steeds afgescheept worden met al die mooie beloftes van overstekende mountain-lions, herten e.d. Van de week beloofden ze ons zelfs overstekende Moose’s. Nou niet gezien dus.

Terug naar de campground

We kijken elkaar opnieuw aan en we besluiten terug te keren naar de camping, ons gemak er voor de rest van de dag van te nemen en te bekijken hoe we de reis zo om kunnen gooien, dat we morgen toch nog in het Black Canyon park op de campground kunnen staan in de hoop daar toch eens een keer één of meer beren te spotten. Met ons geluk wat dat aangaat heb je grote kans dat morgen de campground gesloten blijkt te zijn en we toch door moeten naar ons volgende doel. Maar zo’n vaart zal het wel niet lopen.

Op de campground teruggekomen moeten we nog aan een paar mensen die hadden meegekregen dat we de Canyon zouden doen uitleggen dat er een “change of plans” is en dat we het de rest van de dag rustig aan doen.

Naar McDonalds

Camper geïnstalleerd, wasjes gedraaid, boek gelezen, foto’s verwerkt en verslag geschreven. Alleen geen beren gezien, maar hopelijk gebeurt dat morgen.

Wat we in Amerika overigens nog niet eerder gedaan hebben (alsof we hier al jaren komen!) is een hamburger halen bij McDonalds. Nu dus wel en dat smaakt best wel goed.

Na nog even gezeten te hebben duiken we vervolgens toch weer vroeg het bed in. Het is morgen weer vroeg dag.

© MarenKo 2013