Wasdag… en boodschappendag…etc

Vanochtend riep Marja me uit bed. Ik moest toch even komen kijken. En het was de moeite waard. De zon was nog niet op en de eerste ballonnen waren aan het opstijgen. En je zag dus mooi de branders opvlammen om de lucht in de ballonnen te verhitten. En later toen het al licht was (maar nog wel flink koud) telden we op een bepaald moment meer dan 100 balloons in de lucht. In eerste instantie dreven ze allemaal van ons af, maar een aantal kwamen later toch in onze richting. En we konden ze goed volgen met camera en verrekijker. Je wil niet weten hoe klein dat bakje is waar ze soms me z’n drieën in staan.

dag-9-8

En een paar zijn niet zo heel ver van ons vandaan ook geland. Jammer genoeg steeds achter huizen,bomen of iets dergelijks. Dus we kunnen het niet helemaal volgen. Maar bij een zien we, dat hij vlak langs de snelweg (I25) landt. Best wel spectaculair als je daar rijdt lijkt me.

dag-9-15

Als het schouwspel voorbij is en alle balloons uit beeld zijn doen we rustig aan. Na het douchen lopen we bijvoorbeeld tegen half elf naar de I-hop voor ons wat verlate ontbijt. Maar je kunt daar geloof ik 24 uur per dag ontbijten. En het is een hele wandeling….. zeker wel 800 meter. En dan ook nog terug wel te verstaan.

Daarna gaan we op weg om boodschappen te doen bij de Walmart. Het eerste waar we naar zoeken is nog een klein barbequetje. En voor 14 dollar vinden we warempel (raar woord trouwens) een mooi exemplaar. Ik zet hem later op de campground snel even in elkaar om weer een lekkere steak op te kunnen braden.

Na de Walmart gaan we kijken waar we op de bus kunnen stappen om op het terrein van het balloonfiesta te komen. Die plek hebben we, dankzij alle voorbereidingen van Marja, ook snel gevonden.

En dan op zoek naar een Starbucks voor een lekker bakkie en wat checkups van email e.d. Alleen onze navigator kan de Starbucks niet goed vinden.

Dus gaan we maar op weg naar de laundry, omdat we weten dat niet ver daar vandaan ook een Starbucks is te vinden. Daar eerst naar toe. Daar zijn we wel even aan toe.

En daarna de laundry. Een flinke dit keer, met gigantische apparaten voor de grote wassen en de kleine wassen. In eerste instantie lijkt het wassen vrij duur. Alleen blijkt dan dat de drogers niets kosten. Dus door de bank genomen is het een normale prijs die we betalen.

Daar maken we ongeveer een uur zoet.

En dan is het inmiddels al bijna weer half vijf, dus tijd om terug te gaan naar de campground. Deze ligt overigens naast een historische plek met ruïnes van een pueblo of iets dergelijks (morgen nog eens goed kijken wat er op de borden staat).

Ik heb de bbq snel in elkaar, ondanks dat er een veertje ontbreekt bij een van de pootjes. Dus bij het neerzetten ff goed opletten anders liggen zo maar je kooltjes allemaal over de grond.

Je kunt hier ook een deksel op dichtdoen, dus dan kun je je steak lekker langzaam garen. Marja heeft ze al in de marinade gezet als ik het ding in elkaar aan het zetten ben.

Ze zijn weer lekker.

En omdat we vroeg op moeten, als we om vijf uur willen rijden, liggen we weer vroeg op bed.

© MarenKo 2013