Van knoflook tot Half Dome

Vandaag een rustig dagje. We vertrekken om een uur of half acht vanaf de camping in een lucht van uien en knoflook. We zitten kennelijk in een streek waar die knollen worden geteeld en –zoals nu -  geoogst. Goed dat we weggaan: je zou er tranen van in je ogen krijgen. De rit gaat naar Yosemite-park. En we komen langs stukken, die we twee jaar geleden ook al gedaan hebben, maar waarvan we allebei zeggen: hebben we hier gereden. Andere stukken zijn juist weer heel herkenbaar. Zoals die met de heuvels in goudgele kleuren.

Het laatste stuk naar het park rijden we een andere route als twee jaar geleden, nu onderlangs en toen bovenlangs. Een stukje om (van ongeveer twee en een half uur om Sequioa bomen te gaan bekijken) laten we toch maar aan ons voorbijgaan. Alhoewel je daar als rechtgeaarde Amerikaan je hand niet voor zou omdraaien (rare uitdrukking trouwens). Maar dat laatste stuk is ook weer geweldig mooi. Alleen zien we steeds achter de bergruggen dreigende donderwolken hangen. En we hadden al meegekregen dat er gedurende een aantal dagen in de middag stevige onweersbuien zouden zijn. En we zien al op een aantal plekken grote plassen liggen. En van de parkranger krijgen we te horen dat er inderdaad de dag ervoor een stevige onweersbui is geweest. En ook voor de komende dagen worden ze weer voorspeld. Dus als we morgen willen gaan wandelen eerst maar even goed naar de vooruitzichten kijken. 

Vanavond hebben we onze eerste steak van de vakantie op de barbeque gehad. Alleen moesten we ze nog wel even in de magnetron ontdooien en dat ging een beetje te hard. Dus helemaal geslaagd waren ze niet.

Ook kwam ineens de zon weer door de wolken heen en werd de Half Dome, waar we vanaf onze plek op de campground een schitterend uitzicht hebben, in het zonnetje gezet. Alsof hij stond te gloeien, magnificent zou ik willen zeggen.

De eerste eekhoorntjes hebben ook al weer rond onze camper gehuppeld. Niet die grote van twee jaar terug, maar een kleinere soort. Grappige beestjes en rete-brutaal. Een zat bijna onder mijn stoel.

Morgen dus – als het weer het toelaat – onze wandeling vanaf Glacier point. Dus duimen maar voor mooi weer en geen voorspellingen van onweersbuien. Maar dat morgen weer

© MarenKo 2013